Real Madrid vs Man City: Een clash in de Champions League

Een jaar geleden konden voetbalfans genieten van één van de meest onwaarschijnlijke comebacks uit de geschiedenis van de Champions League. Toen speelde Real Madrid tegen Manchester City in de halve finale. Straks speelt Real Madrid opnieuw tegen City in de halve finale.

Een hoofdstuk uit de voetbalgeschiedenis in de Champions League

Na de heenwedstrijd (4-3 voor City), begint Manchester City zeer tactisch aan de terugronde in het goedgevulde Bernabéu. Het volgt de instructies van Guardiola tot op de letter. Minuut ‘73: Mahrez komt aan de bal na het slecht uitverdedigen van Mendy en weet de bal perfect in de goal te draaien. Het staat 1-0 (5-3) en het Bernabéu is plots volledig stil. In de 90e minuut moeten de Koninklijken nog twee maal scoren en alles lijkt verloren. En toch, daar staat ineens Rodrygo die een pass van Benzema in de netten legt. Slechts één minuut later maakt diezelfde Rodrygo de 2-1 na een fantastische kopbal. En in de verlengingen schiet Benzema de bal vlekkeloos vanop de stip binnen. Tranen in de ogen van alle Madridistas, want het onmogelijke is mogelijk geworden: Real Madrid staat in de finale en wint die ook voor de 14e keer!

Haaland vs Real Madrid

Het duo De Bruyne – Haaland lijkt door niemand te kunnen worden gestopt dit seizoen. En zeker niet Haaland, die in zijn eerste Premier League-seizoen meteen het record brak van meeste Premier league-goals in één seizoen. De Noorse spits heeft inmiddels al 51 goals en 8 assists op zijn naam in 46 wedstrijden. Met zo’n statistieken lijkt Haaland vlekkeloos op weg naar de Ballon d’Or.

Bij Real Madrid ligt het probleem vooral in de verdediging: Ferland Mendy, de nummer 1 linksback bij Los Blancos, kampt dit seizoen met ernstige blessures, waardoor zowel Nacho als de Franse jonge middenvelder Camavinga op zijn positie moeten spelen. En de speler die Haaland het best kan opvangen, Eder Militão, mist alvast de heenwedstrijd na een teveel aan gele kaarten. Het ziet ernaar uit dat Rüdiger in de plaats van Militão zal spelen. De vraag blijft of de Duitse verdediger Haaland al dan niet kan opvangen.

De “echte” finale

Deze halve finale tussen Real Madrid en Manchester City wordt door velen gezien als de “echte” finale. In de andere halve finale krijgen we een Milanese Derby te zien tussen AC Milan en Inter Milan. Hoewel AC Milan na Real Madrid de ploeg is met de tweede meest gewonnen Champions League-trofeeën (7), is dit toch een zwakkere halve finale. En de finale in Istanboel tussen Real/City en een ploeg uit Milan is minder aantrekkelijk dan de halve finale die we vandaag te zien krijgen.

Het is vrijwel onmogelijk om een favoriet aan te duiden, aangezien Real Madrid de koning van de Champions League is. Real Madrid wist afgelopen weekend wel de Copa del Rey te winnen. Toch is Manchester City goed in vorm: het is inmiddels 20 wedstrijden ongeslagen en kon in zijn laatste vijf wedstrijden 14 keer scoren. Een zege brengt City dichter bij een historische treble: de Premier League, de FA Cup en de Champions League.

Ben je nieuw bij Ladbrokes? Dan maak je kans op €30 EXTRA CASH als Manchester City scoort! En als je kijkt naar hoe Haaland op dit moment speelt, is dit zeer mogelijk.