Belgian Darts Open: Van Gerwen, de koning in België

Welshman Gerwyn Price en alle beste spelers ter wereld waren in België om te proberen de titel te winnen.

Een melting pot publiek tijdens de Belgian Darts Open

Met het publiek in volle gang gedurende het hele weekend, en een sfeer die alleen het Belgische publiek kan creëren, liet deze ronde zijn sporen na bij de toeschouwers. Maar bovenal lieten de spelers niet na hun liefde voor het zwart-geel-rode publiek te verkondigen.  

Grote teleurstelling aan de Belgische kant…

Vanuit sportief oogpunt zijn de lotgevallen soms verschillend. Aan Belgische zijde is de grote teleurstelling van dit toernooi Kim Huybrechts. De Antwerpenaar wist geen enkele leg te pakken en verloor van Ricky Evans met een trieste 6-0.

kim huybrechts bij de Belgian Darts Open

Andy Beatens, de goede verrassing van de Belgian Darts Open

Van de voor Belgische spelers gereserveerde kwalificaties won ‘het beest’ twee wedstrijden tegen Wattimena en Gilding om een plaats in de kwartfinale te bemachtigen. Hij had zelfs bij de laatste vier kunnen zitten! Had hij maar niet de dubbel 25 gemist op zijn enige matchdart tegen de Engelsman en uiteindelijke finalist Luke Humphries.

De eindoverwinning ging naar Michael Van Gerwen. De Nederlander, die tegen De Sousa van Portugal en Schindler van Duitsland dicht bij uitschakeling kwam, toonde opnieuw een mentale kracht die alleen hij kan leveren. Met een 5-4 achterstand tegen zijn Duitse collega brak hij in de laatste leg om uiteindelijk met 6-5 te winnen.

Nadat de eerste hindernissen waren genomen, won de drievoudig wereldkampioen de titel met een 8-6 overwinning op Luke Humphries in de finale.

Het Belgische publiek had waarschijnlijk gehoopt op een andere winnaar, maar dat zal moeten wachten tot volgend jaar.