Manchester City is kampioen!

Dit weekend heeft Manchester City voor het derde achtereenvolgend seizoen de Engelse titel in de wacht gesleept. Het is voor de Skyblues de vijfde titel op zes jaar tijd. De Cityzens stonden afgelopen weekend bovenaan in de Premier League met 85 punten, wat vier meer was dan Arsenal (81). Om die felbegeerde trofee de lucht in te steken, moesten ze niet eens spelen. Een nederlaag van Arsenal uit tegen Nottingham was voor Man City voldoende. En dat gebeurde, zelfs nog vóór de wedstrijd tussen City en Chelsea. Manchester City werd dus kampioen alvorens hun eigen wedstrijd te hebben gespeeld.

“We hebben de kans om het thuis voor onze fans af te maken, die moeten we pakken,” zei City-coach Pep Guardiola naar aanloop van de wedstrijd. Wat een ongelofelijke week voor de Cityzens: enkele dagen na hun kwalificatie voor de finale van de Champions League na een 4-0 zege tegen Real Madrid kon het Manchester City van De Bruyne kampioen spelen. Dit is uiteraard niet onverwacht, gezien het huidige niveau van de ploeg, maar het blijft wel een sterke prestatie.

Kevin De Bruyne klonk opnieuw zeer bescheiden na de wedstrijd tegen Chelsea: “Uiteindelijk vecht je 11 maanden lang om de titel te winnen en we hebben er nu drie na elkaar. Alleen United heeft dit gedaan, dus dit betekent genoeg.”

Een historische triple in de maak voor Manchester City?

De Premier League is alvast binnen. Nu maakt Manchester City nog kans op de historische triple: de Premier League, de Champions League en de FA Cup. Het winnen van de titel, de Champions League-trofee en de Beker is een ongelofelijke prestatie die niet veel ploegen wisten te volbrengen. Slechts zeven ploegen wisten dit te doen, waaronder FC Barcelona, Bayern München en stadsrivaal Manchester United. Het is opvallend dat Pep Guardiola die triple al eerder wist te winnen met Barça in het seizoen 2008-2009.