Eden Hazard celebrant une victoire avec le Real Madrid

7 feiten en cijfers over de carrière van Eden Hazard

Zijn hart slaat over. Tenminste net zoveel als dat hij ze toen liet kapseizen. Eden Hazard staat voor een belangrijke keuze: of hij zijn carrière voortzet of beëindigt. Hier zijn 7 feiten en cijfers over Eden Hazard, die al vele jaren in de voetbalwereld actief is.

15: Talrijke titels voor onze ster Eden Hazard

Waar hij ook is geweest, Eden Hazard heeft collectieve titels gewonnen. De meer kritische mensen zullen zeggen dat de Rode Duivel geen bijzondere invloed heeft gehad op alle winnende campagnes van zijn team. Het is moeilijk om hen tegen te spreken. Bij Lille en Chelsea was de wervelende vleugelspeler een van de belangrijkste spelers. Hij kon twee trofeeën in de wacht te slepen voor Les Dogues: een Franse beker en een competitietitel. Op Stamford Bridge won de Belg een League Cup, een FA Cup, twee FA Championships en twee Europa League-titels. Maar bij Real Madrid heeft Hazard zijn prijzenkast het meest gevuld. Zonder enige invloed te hebben op het spel van Los Blancos. Een Spaanse Supercup en Beker, een Europese Supercup, een Club Wereldbeker, twee La Liga-titels en een Champions League-titel. Alle ambivalentie van een weliswaar onsuccesvolle transfer, maar wel een productieve als we afgaan op de krantenkoppen.

16: een vroege start

We hebben de neiging om het te vergeten in het hedendaagse voetbal, waar vroegrijpheid gemeengoed is, maar Eden Hazard was een van de eerste (zeer) jonge spelers. De inwoner van Brain was pas 16 toen hij zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd speelde. Destijds kwam Hazard op met nog 15 minuten te spelen in de wedstrijd tussen Lille en Nancy. Ter vergelijking: Kylian Mbappé speelde ook zijn eerste minuten op 16-jarige leeftijd. Maar de Fransman was veel dichter bij 17 dan Eden Hazard op dat moment was.

23,4: Het salaris van Eden Hazard

Toen Eden Hazard in juli 2019 in Madrid arriveerde, was hij een superster uit de Premier League. Madrid geeft natuurlijk veel geld uit aan de Belg en zorgt ervoor dat ze hem financieel verwennen. Met een salaris van €23,4 miljoen per jaar is Hazard een van de best betaalde voetballers ter wereld geworden. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar het Bernabeu zal nooit de wilde nachten kunnen beleven die Stamford Bridge kende met Hazard aan het roer. Het is genoeg om managers duizelig te maken, want ze blijven het kolossale salaris van de duivel betalen zonder enig rendement op hun investering te zien.

115: Recordtransfer voor Eden Hazard

Zoals hierboven vermeld, heeft de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid enkele grote financiële transacties met zich meegebracht. 115 miljoen. Tot op heden blijft de voormalige Lille-man de duurste transfer in de geschiedenis van de Madrileense club, maar ook voor een Belgische vertegenwoordiger.

126: de liefde voor de Belgische trui

Eden Hazard is een van die mensen die menigten op de been kan brengen met een beweging, een dribbel of een ingeving. Dus wanneer de Belg de nationale trui draagt, trilt een hele natie op het ritme van zijn acties. Eden Hazard, simpelweg niet te stoppen tijdens het WK 2018, is de vonk voor onze Rode Duivels. Het was niet genoeg om de Wereldbeker te winnen, maar het was genoeg voor een podiumplaats waar het hele land op had gewacht. Herinneringen die waarschijnlijk levendiger zullen blijven dan die aan het WK van afgelopen winter in Qatar. De aanvoerder, die niet bijzonder in vorm was, liet in de eerste paar wedstrijden wat tekenen van aanmoediging zien. Voordat hij op de bank werd gezet voor de beslissende wedstrijd tegen Kroatië. De Duivel krijgt maar een paar minuten voor zijn laatste optreden voor de nationale ploeg.

167: impact in plaats van goals

Zijn grootste tegenstanders hebben vaak het argument tegen hem gebruikt: Eden Hazard scoort niet veel. 200 doelpunten in 747 wedstrijden is een mager totaal voor een speler die zo sterk is aan de rand van het strafschopgebied van de tegenstander. Hazard gaf de bal liever weg of bleef de bal spelen tot het geduld van de verdediging van de tegenstander op was.

X: dribbelen in overvloed

Dit is een statistiek die moeilijk te kwantificeren is. Eden Hazard, een echte liefhebber van de bal, kon ermee doen wat hij wilde. Het is genoeg om elke tegenstander het hoofd op hol te brengen, vooral op het WK. Of zijn carrière nu morgen eindigt of over een jaar, dat is zeker wat mensen zich van hem zullen herinneren. Zijn vermogen om zijn tegenstanders uit te schakelen is vergelijkbaar met enkele van de grootste namen in het voetbal.