Een vooruitblik op de favorieten voor de US Open 2023 

Traditiegetrouw verhuist het tennis-circus ook deze zomer naar de Noord-Amerikaanse hardcourts. Met zeven opeenvolgende weken van hardcourt-actie op de ATP Tour kijken we uit naar negen spelers om in de gaten te houden in aanloop naar de US Open 2023. 

De aandacht gaat momenteel vooral uit naar Novak Djokovic en Carlos Alcaraz, respectievelijk nummer 1 en nummer 2 van de wereld en winnaars van de afgelopen vijf Grand Slam-toernooien. Toch zijn er ook andere spelers die in deze periode hun vorm vinden en kunnen doorbreken. Naast Djokovic en Alcaraz zijn hier enkele spelers om op te letten tijdens het hardcourt seizoen 2023. 

DANIIL MEDVEDEV 

Daniil Medvedev heeft 18 van zijn 20 tourtitels gewonnen op hardcourt. We mogen dus stellen dat de nummer 3 van de wereld staat te popelen om aan zijn hardcourt-seizoen te beginnen. Met ook de US Open als een geweldig podium om zijn waarde te bewijzen. Medvedev barst van vertrouwen nadat hij dit jaar al hardcourt-toernooien won in Rotterdam, Doha, Dubai en Miami. Zijn liefde voor hardcourt en dit zelfvertrouwen maken hem een ernstige kanshebber voor de aankomende US Open. 

De huidige top vijf wordt vervolledigd door Stefanos Tsitsipas en Casper Ruud. Ook zij zullen zich ook dit hardcourt seizoen willen tonen. Toch belichten we graag enkele meer opvallende spelers in dit artikel… 

SEBASTIAN KORDA 

Sebastian Korda maakte aan het begin van 2023 een sterke indruk op hardcourt. De lange Amerikaan bereikte de finale van de Adelaide. Daarna haalde hij zijn beste prestatie ooit op een Grand Slam-toernooi door de kwartfinales te bereiken op de Australian Open . Hij heeft dit jaar een winstpercentage van 8-2 op hardcourt. Korda is nu terug na een blessure die hem een groot deel van 2023 aan de zijlijn hield. Met zijn soepele slagen, strakke backhand en krachtige eerste service is Korda een geduchte tegenstander op deze snelle, harde tennisbanen. 

ALEXANDER ZVEREV 

Alexander Zverev kampte met een ernstige enkelblessure in mei 2022. Hierdoor stond hij de rest van het seizoen aan de zijlijn. Zijn terugweg naar zijn beste tennis verliep ook moeizaam, met maar liefst 18 nederlagen in 2023. Toch zijn er tekenen dat Zverev terugkeert naar de vorm die hem eerder al op de 2e plaats van de wereldranglijst bracht. Hij heeft al eerder toernooien gewonnen op hardcourt. Denk maar aan Washington, Toronto en Cincinnati, en hij bereikte de finale van de US Open. Met zijn recente halve finale op Roland Garros en zijn vertrouwen in de Hamburg Open, lijkt Zverev op weg te zijn naar zijn beste vorm. 

ARTHUR FILS 

Arthur Fils mag dan jong en ietwat onervaren zijn, zijn agressieve spel op de baan is precies wat de Amerikaanse hardcourts belonen. Met een indrukwekkende overwinning op ’s werelds nummer 4 Casper Ruud tijdens de Hamburg European Open, laat de Franse tiener zien dat hij een bedreiging kan vormen voor iedere topper. Zijn krachtige service, solide backhand en uitstekende forehand maken hem een speler om in de gaten te houden tijdens dit Amerikaanse hardcourt seizoen. 

Uiteraard hou je best ook de andere top tien spelers goed in de gaten, maar met deze namen weet je alvast wie volgens ons een grote kans maken om dit hardcourtseizoen de zeges aan elkaar te rijgen!