Prix du Conseil de Paris: PMU deze zondag

Nu het einde van het jaar nadert en de mooie races op de PMU-kalender hebben plaatsgevonden, sluit Longchamp binnenkort zijn deuren. Het maakt plaats voor Vincennes met zijn dravers en zijn wintermeeting. De Prix du Conseil de Paris is een niet te missen evenement op de hippische kalender. Het is een van de laatste hoogtepunten van het seizoen voor de Prix Royal Oak. Die staat gepland op 29 oktober. Negen hengstveulens van drie jaar en ouder zijn in de running voor deze Groep II-race over 2200 meter.

Prix du Conseil de Paris: Wedden op Iresene

De winnaar van de Prix Ganay zal zondag de grote favoriet zijn. Na een comeback in de Prix Foy waar hij met één nek werd verslagen door de uitstekende Place du Carrousel, gezien in de Qatar Prix de l’Arc de Triomphe op de eerste zondag in oktober. Zijn trainer was sceptisch over zijn deelname aan deze Groep II. Dit omdat zijn kampioen veel beter is op zachtere banen. Iets wat het geval zou moeten zijn met de verslechterende weersvoorspelling voor dit weekend. Deze fan van alle afstanden is nog beter als hij koerst met een race in de benen. Jean Pierre Gauvin koos er bijvoorbeeld ook voor om zijn seizoen te beginnen in de Prix Foy voordat hij de prestigieuze Prix Royal Oak won.

Prix du Conseil de Paris: Wedden op de ongeslagen Marquisat

De vertegenwoordiger van de Godolphin-stal zal een van de attracties van de race zijn. Hij heeft slechts drie keer gelopen in zijn carrière en zal ongeslagen gepresenteerd worden. De zoon van Zarak en La Marchesa hoefde zijn talent nooit echt te forceren om vooraan de post te passeren. Hij overklaste enkele goede paarden, maar niet de getalenteerde Iresine (5). We kennen de kwaliteit van het oog van zijn trainer André Fabre als het gaat om het richten van zijn verplichtingen. Hierdoor is hij een echte poker-shot voor deze Prix du Conseil de Paris. Hij heeft nooit langer dan 2.000 meter gelopen. Maar zijn laatste overwinning suggereert dat hij nog beter zal zijn op langere afstanden.

André Fabre presenteert ook Junko (7), die loopt voor Wertheimer en Frère. Hij won afgelopen zomer op onconventionele wijze Groep III in Deauville. Maar slaagde er eerder niet in om indruk te maken in de Grand Prix de Saint-Cloud achter Qatar Prix de l’Arc de Triomphe-runner-up Westover en Grand Prix de Baden-Baden-winnaar Zagrey. Hij is ook een fan van dressuurparcoursen. Junko zou zonder incidenten mee moeten kunnen doen voor het podium. En dit samen met de man die aan het eind van het jaar de gouden zweep zou kunnen winnen, Maxime Guyon. Ondanks een goed aantal in de boxen, zou True Testament (3) slechts een kleine plaats moeten opeisen gezien het zeer goed samengestelde veld.

PMU: Zarakem zal proberen er zes te maken

Het hengstveulen van Jérôme Reynier, recent winnaar van de Marseille Cup, zal voor het eerst in zijn carrière koersen in de Parijse regio. In zeven wedstrijden heeft de nieuweling zijn laatste vijf PMU-races gewonnen. Hij zal zondag proberen te schitteren op het hoogste niveau. Het is een intelligent veulen dat slechts met een kleine marge wint, maar wel weet waar de finish is. De voorspelde verslechtering van het weer zou een vraagteken voor hem kunnen zijn. Want de twee races die hij aan het begin van zijn carrière niet won, lijken op redelijk vergelijkbare grond te zijn als wat deze zondag wordt verwacht.

Jack Darcy voor een tweede Groep II in Frankrijk tijdens de Prix du Conseil de Paris

De Britten zullen goed vertegenwoordigd zijn in dit evenement en zouden de lokale bevolking een galoppade kunnen geven. Jack Darcy (1) toonde deze zomer in Deauville een grote vasthoudendheid. Hij won op schitterende wijze de Grand Prix de Deauville . Voordat hij een van de weinigen was die de kampioen van onbekende limieten, Horizon Doré, kon pakken in de Qatar Prix Dollar. De lijnen van het paard onder Cristian Demuro geven hem het recht om topplaatsen op te eisen bij zijn terugkeer naar Parijs-Longchamp. Cristian Demuro leidde hem in de zomer naar de overwinning leidde. Monty (2) was vorig jaar tweede in deze race. En heeft een aantal troeven met een parcours waar hij van houdt. Maar hij was de laatste tijd veel te inconsistent om hem dit jaar een eerste kans te geven.

Ondanks de aanwezigheid van Christophe Soumillon op Max Vega (6) lijken zijn kansen op een podiumplaats eerder beperkt. Good Fortune (4) racet voor het eerst in Frankrijk. Good Fortune lijkt deze zondag een categorie hoger te gaan.

Tot zondag rond 15:50 uur om te zien wie er in de voetsporen treedt van Cirrus des Aigles, Addeybb en vele andere kampioenen.