Paire, Kyrgios, Safin… De meest grillige tennissers op het circuit

Tennis is veel meer dan een simpele uitwisseling van ballen. Het is een spektakel waarin bepaalde spelers opvallen door hun grillige kant. Dit zijn de spelers die ons mee kunnen nemen in spectaculaire- en onvoorspelbare wedstrijden. Eén zo’n speler is Benoit Paire uit Frankrijk, die de term ‘grillig’ met elke wedstrijd opnieuw definieert. Maar wat is een fantasiespeler? En wie staan het meest bekend om hun onvoorspelbare- en spectaculaire spel, dat scheidsrechters soms tot waanzin kan drijven?

Hoe kun je een goede fantasietennisser zijn?

Om een goede fantasiespeler te zijn, moet je verschillende aspecten beheersen:

  • Een showman zijn: het publiek op de been krijgen met unieke shots waarvan alleen de speler het geheim kent. Maar ook in staat zijn om het publiek met hem lastig te vallen;
  • Een geniale slag: een tennisslag beheersen die maar weinig spelers kunnen of durven te gebruiken in een wedstrijd. Of het nu gaat om de retro dropshot van Benoît Paire, de jump smash van Gaël Monfils of de beroemde ‘spoon serve’ van spelers als Nick Kyrgios, Alexander Bublik of zelfs Davidovich Fokina;
  • Een bloeddorstig persoon zijn: ‘Grillige’ spelers staan ook bekend als spelers wiens gedrag niet te voorspellen is. Of het nu gaat om schreeuwen tegen de scheidsrechter of iemand op de tribune, of het breken van je racket, je zult er zeker over horen.

Wie zijn de meest grillige tennissers?

Benoit Paire, het bloedgenie

Benoit Paire, een voormalig lid van de top 20, is een speler die opvalt door zijn onvoorspelbare, soms nonchalante speelstijl. Hij heeft ook een ongewoon temperament dat door rackets overal wordt onthouden. Met zijn retro-amortises en bloeddorstige slagen is er zelden een saai moment in een wedstrijd van Benoit Paire.

Nick Kyrgios, het Australische fenomeen

Nick Kyrgios heeft zich gevestigd als een echte persoonlijkheid in het wereldtennis. De Australiër heeft alle kenmerken van een grillige speler. Met zijn onvoorspelbare slagen, zijn verlies van kalmte op de baan (wat hem vaak een waarschuwing oplevert) en zijn openhartigheid buiten de baan is Nick Kyrgios een speler die weet hoe hij op moet vallen.

Dustin Brown, de tovenaar op gras

Het is moeilijk om over grillige spelers te praten zonder deze Duits-Jamaicaan met een atypische look te noemen. Naast het feit dat hij opvalt met zijn lange dreadlocks, heeft Dustin Brown de aandacht van de wereld getrokken met zijn agressieve speelstijl en uitzonderlijke vaardigheid op gras. De grillige Duitser maakte van zijn wedstrijden een waar spektakel door zijn spectaculaire schoten, lepe volleys en duiken, waarbij hij talent en creativiteit combineerde.

Gaël Monfils, de gekke danser

De Fransman heeft ook zijn stempel gedrukt op de tenniswereld. Hij heeft bewezen dat hij een kracht is om rekening mee te houden. Elk van zijn wedstrijden is een spektakel, en het publiek weet dat. De grillige Fransman heeft zich geliefd gemaakt bij het publiek met zijn enthousiasme op de baan, maar ook met zijn geniale slagen en zijn iconische dansbewegingen.

Marat Safin, een explosief talent

De Rus, voormalig nummer 1 van de wereld in de jaren 2000, heeft zijn stempel gedrukt op de tennisgeschiedenis met zijn explosieve talent en veelzijdigheid op alle ondergronden. Zijn krachtige- en spectaculaire spel heeft fans over de hele wereld gefascineerd. Maar het is zijn vermogen om zijn tegenstanders te verrassen met onverwachte slagen dat hem echt onderscheidt als een grillige speler.

John McEnroe, een kleurrijk karakter

John McEnroe is een van de legendes van het tennis. Niet alleen vanwege zijn onbetwiste talent, maar ook vanwege zijn zeer zichtbare karakter. En natuurlijk zijn beroemde “You cannot be serious”-lines, die de scheidsrechters van toen zich nog steeds herinneren. De Amerikaan drukte zijn stempel op zijn generatie en is ongetwijfeld een van de meest grillige spelers uit de tennisgeschiedenis.

Conclusie

We kunnen het ook hebben over spelers als Fabio Fognini of Alexander Bublik, die perfect in de categorie grillige spelers passen vanwege hun talent, onvoorspelbaarheid of gebrek aan kalmte. Maar dit zijn de spelers die van tennis een spektakel maken en ons unieke momenten bieden die de tennisgeschiedenis zullen ingaan.