Hoeveel kost een ticket voor een match van de Jupiler Pro League?

De Jupiler Pro League, het hoogtepunt van het Belgische voetbal. Het trekt gepassioneerde fans aan uit alle hoeken van het land. Maar hoeveel kost het goedloopste ticket om deze spannende wedstrijden bij te wonen? Ladbrokes neemt u mee op een rondreis langs de Belgische stadions om de prijs van het goedkoopste ticket in elk stadium te ontdekken. Van het Lotto Park tot het Jan Breydel, dit is wat supporters moeten betalen om hun favoriete team aan te moedigen.

Lotto Park – Anderlecht

Laten we beginnen bij het iconische Lotto Park. De thuishaven van Anderlecht. Fans kunnen tickets vinden vanaf 20-25 euro, een betaalbare prijs om de prestaties van een van de meest getitelde teams van België bij te wonen.

Joseph Marienstadion – Union Saint-Gilloise

In Brussel biedt het Joseph Marienstadion, waar Union Saint-Gilloise speelt, plaatsen vanaf 20 euro. Een koopje voor supporters die de ervaring van de JPL in een historisch stadion willen beleven.

Jan Breydelstadion – Club Brugge en Cercle Brugge

Het Jan Breydelstadion, gedeeld door Club Brugge en Cercle Brugge, biedt tickets vanaf 30 euro. Een prijs die wordt gerechtvaardigd door de kwaliteit van de shows die door deze twee competitieve teams worden aangeboden.

Regenboogstadion – Zulte Waregem

In het Regenboogstadion van Zulte Waregem kunnen voetbalfans tickets krijgen vanaf 15 euro, één van de aantrekkelijkste tarieven in de JPL. Dit is ideaal voor gezinnen en studenten.

Maurice Dufrasnestadion – Standard Luik

In Luik biedt Standard plaatsen in het Maurice Dufrasnestadion aan vanaf 22 euro. Een toegankelijke prijs om een van de meest populaire teams van het land in actie te zien.

Bosuilstadion – Royal Antwerp

Royal Antwerp, een van de opkomende clubs in de JPL, verwelkomt zijn fans in het Bosuilstadion met tickets die beginnen bij 20 euro. Een kans om de elektrische sfeer van dit legendarische stadion te ervaren.

AFAS-stadion – KV Mechelen

Voor wedstrijden van KV Mechelen in het AFAS-stadion moeten supporters minimaal 25 euro neertellen. Een redelijke investering om dit historische Belgische team aan te moedigen.

Luminus Arena – KRC Genk

KRC Genk, bekend om zijn aanvallende voetbal, nodigt zijn fans uit in de Luminus Arena met plaatsen vanaf 20 euro. Een kans om een van de meest opwindende formaties van de competitie in actie te zien.

Stade du Pays de Charleroi – Sporting de Charleroi

Verder naar het zuiden, in Charleroi, verwelkomt het Stade du Pays de Charleroi supporters met zijn kenmerkende architectuur en levendige sfeer. Je kan een ticket krijgen in voorverkoop tussen de 18 en 24 euro.

Stayen Stadium – STVV

Het Stayen Stadium in Sint-Truiden, thuishaven van STVV, heeft een capaciteit van 14.600 toeschouwers. Het staat bekend om zijn unieke sfeer, vaak omschreven als “Hel van Stayen”, vanwege de uitdagingen die bezoekende teams hier ondervinden. Een ticket om een match te kijken in dit bekende stadium kost je ongeveer tussen de 15 en 20 euro.

Ghelamco Arena – KAA Gent

De Ghelamco Arena is een ultramoderne faciliteit in Gent en dient als thuisbasis voor KAA Gent. Het wordt bewonderd om zijn innovatieve ontwerp en levendige voetbalcultuur. Hier kan je een ticket bemachtigen vanaf 20 euro.

Edmond Machtens Stadion – RWD Molenbeek

Het Edmond Machtens Stadion in Brussel, waar RWD Molenbeek speelt, combineert een rijke historie met een loyale fanbasis. Hierdoor wordt elke wedstrijd een unieke ervaring. Ticketprijzen variëren tussen de 15 en 25 euro.

King Power at Den Dreef Stadion – Oud-Heverlee Leuven

Dit stadion in Leuven dient als thuisbasis voor Oud-Heverlee Leuven. Het heeft een gezellige sfeer en weerspiegelt de charme van de stad. Hier kan je vanaf 15 euro een ticket bemachtigen voor een wedstrijd en vanaf 20 euro heb je een ticket voor een topwedstrijd.

Guldensporenstadion – KV Kortrijk

Het Guldensporenstadion in Kortrijk, waar KV Kortrijk zijn thuiswedstrijden in Jupiler Pro League speelt, staat bekend om zijn compacte setting en intense sfeer. Dit zorgt ervoor dat je een onvergetelijke voetbalervaring beleeft. Afhankelijk van de wedstrijd, betaal je hier 14 tot 20 euro voor tickets.

Kehrweg Stadion – KAS Eupen

Het Kehrweg Stadion in Eupen, bekend om zijn schilderachtige locatie en gastvrije sfeer, is de speelarena van KAS Eupen. Het stadion biedt een charmante voetbalervaring te midden van de natuurlijke schoonheid van de regio. De ticketprijzen liggen hier tussen de 16 en 20 euro.

Het Kuipje – Westerlo

Het Kuipje, het thuisstadion van Westerlo, staat bekend om zijn intieme en vriendelijke sfeer. Dit in combinatie met de omgeving, geeft elke wedstrijd een persoonlijk en uniek karakter. Hier kan je een wedstrijd volgen vanaf 15 euro. 

Conclusie

De prijzen van tickets in de Jupiler Pro League variëren afhankelijk van de stadions, teams en matchen, maar zijn over het algemeen toegankelijk voor een breed publiek. Of het nu in het Lotto Park of in het Jan Breydelstadion is, supporters hebben de kans om onvergetelijke momenten te beleven zonder een fortuin uit te geven. Met de altijd veranderende JPL-tabel is elke wedstrijd een kans om topvoetbal te zien tegen een betaalbare prijs. Dus waarom zou je niet je volgende voetbalmatch live volgen in een van deze iconische Belgische stadions?