Australian Open 2024 – Uitslagen en voorspellingen

De eerste week van de Australian Open 2024 loopt ten einde en zit vol verrassingen. Dit is een goede gelegenheid om de favorieten en de verrassingen op een rijtje te zetten en ook om een paar voorspellingen te doen voor de rest van het toernooi. Wie wint de 112e Australian Open?

Waar staan de favorieten halverwege?

Novak Djokovic uit Servië had geen gemakkelijke start. Hij werd aanvankelijk in de problemen gebracht door het jonge Kroatische talent Dino Prizmic (18 jaar en 187e geplaatst), voordat hij in 4 sets won. Daarna was het tegen de lokale speler Popyrin (43e op de wereldranglijst) dat de Serviër opnieuw schudde. De Australiër had zelfs 2 sets tegen 1, maar bezweek uiteindelijk onder de consistentie van de Serviër en verloor in 4 sets. Novak versloeg vervolgens Etcheverry en daarna Mannarino, waardoor hij nog maar 3 games over had.

Carlos Alcaraz (nr. 2 van de wereld) begon zijn toernooi met een vliegende start door de oudste speler van Frankrijk, Richard Gasquet (37), in 3 sets te verslaan, voordat hij de Italiaanse Sonego versloeg in een strak gevecht van 4 sets. De Spanjaard profiteerde vervolgens van de terugtrekking van de jonge Juncheng Chang in de 3e ronde.

Bij de vrouwen liet Aryna Sabalenka weinig energie achter in haar openingsronden. De Wit-Russische won haar 4 partijen met 2 sets tegen 0 en verloor slechts 11 games. Sabalenka, de titelhoudster, neemt duidelijk haar favorietenrol op zich. De nummer 1 van de wereld Iga Swiatek verraste iedereen door in de 3e ronde te verliezen van de 19-jarige Tsjechische Linda Noskova (50e op de wereldranglijst). Noskova had een notering van 11,75 bij Ladbrokes.be, wat de prestatie onderstreept die ze heeft geleverd op de Australian Open 2024.

Wat zijn de verrassingen op de Australian Open 2024?

Naast Noskova die Iga Swiatek versloeg in de eerste week, had het toernooi nog veel meer sensaties in petto. De nederlaag van Holger Rune is ongetwijfeld de grootste teleurstelling van het toernooi tot nu toe. De 19-jarige Deen (8e op de ATP-ranglijst) had ongetwijfeld grote ambities voor deze 1e Grand Slam van het tennisseizoen 2024. Maar hij was geen partij voor de Franse Arthur Cazaux (21 en 122e op de wereldranglijst), die velen moet hebben verrast door Laslo Djere te verslaan, daarna Holger Rune en onlangs Griekspoor. De Fransman stond in vuur en vlam, nadat hij eerder slechts één keer had gewonnen in het ATP-circuit in 6 wedstrijden in zijn carrière.

De verwachtingen waren ook hooggespannen voor Grigor Dimitrov (13e op de wereldranglijst). Hij kende een uitstekend einde van het seizoen 2023 en gaf 2024 een vliegende start met een titel in Brisbane, door met name Holger Rune te verslaan. De Bulgaar stelde teleur en verloor van Nuno Borges (69e op de wereldranglijst). Een grote verrassing voor Dimitrov, die in 2017 halve finalist was en een serieuze outsider had kunnen zijn op deze Australian Open. Stefanos Tsitsipas, de uittredende finalist, werd in de 4e ronde uitgeschakeld door de Amerikaan Taylor Fritz. Ondertussen werd Ben Shelton, de revelatie van vorig jaar, in vijf sets verslagen door de in vorm verkerende Fransman Adrian Mannarino. Zoals hierboven vermeld, was Mannarino geen partij voor de nummer 1 van de wereld.

Bij de vrouwen was Elena Rybakina (nr. 3 van de wereld) een andere grote verrassing. De Kazachse, finaliste in 2023, verloor in de 2e ronde in een compleet gestoorde wedstrijd van Anna Blinkova (WTA 57). De wedstrijd eindigde met 22-20 in de super tiebreak van de 3e set, de langste in de Grand Slam-geschiedenis.

Voorspellingen voor de rest van de wedstrijd op de Australian Open

Zullen de favorieten de lakens uitdelen in de kwartfinales van de Australian Open 2024? Novak Djokovic heeft in zijn laatste 2 3-set overwinningen goed gescoord. De Serviër kan die score helemaal herhalen tegen Taylor Fritz, die de laatste 11 sets verloor in hun onderlinge confrontatie. De noteringen voor Djokovic 3-0 zijn 1.66 bij ladbrokes.be voor je tennisweddenschappen.

Jannik Sinner toonde ook zijn soliditeit om de kwartfinales te bereiken zonder één set te verliezen. Hij moet het opnemen tegen Andrey Rublev die net als hij graag met power speelt. Sinner zou deze wedstrijd moeten winnen, maar zou zijn eerste set van het toernooi kunnen verliezen. De prijs voor de overwinning van de Italiaan staat op 3.40 bij Ladbrokes.be.

Heren en dames, geniet van de rest van het toernooi!