Ladbrokes Voetbal: Chelsea in League Cup-finale tegen Liverpool

Zeggen dat het seizoen van Chelsea momenteel een mislukking is, zou een understatement zijn. De Blues zijn gezakt naar de 10e plaats in de competitie en zullen moeite hebben om zich een weg naar Europa te vechten. De reddingslijn zou deze zondag kunnen komen. Pochettino’s Londenaren nemen het op tegen Liverpool in de finale van de League Cup. Ladbrokes Foot geeft een voorbeschouwing op deze wedstrijd.

Chelsea in de put

Ondanks het feit dat ze miljoenen uitgeven op de transfermarkt, komt Chelsea er niet. Dit seizoen hebben de Blues een slechte reeks slechte prestaties neergezet, waardoor ze een anonieme tiende plaats behaalden in de Premier League.

De ploeg van Mauricio Pochettino komt maar niet van de grond dankzij de matige prestaties. In de laatste vijf wedstrijden heeft het record de vorm van een achtbaanrit. Dit met twee overwinningen, twee nederlagen en een gelijkspel. Over het hele seizoen hebben de Blues tien overwinningen, evenveel nederlagen en vijf gelijke spelen geboekt.

Chelsea heeft dit seizoen de Europa League gemist en heeft geen kans om de verloren tijd in te halen op het continentale podium. En gezien de huidige stand en het momentum van de ploeg, is het moeilijk voor te stellen dat ze een Europees ticket zullen bemachtigen via de Premier League.

De League Cup, het enige lichtpuntje

Maar als het niet via de competitie kan, dan misschien via de beker. De Londense ploeg is nog steeds betrokken bij de FA Cup, waar ze op 28 februari de 5e ronde thuis tegen Leeds United spelen. En Chelsea staat vooral in de finale van de League Cup. Een finale tegen Liverpool, recordhouders in de competitie met 9 overwinningen, die ze 3 dagen eerder spelen, aanstaande zondag.

De tweede beker van Engeland is dit seizoen een groot succes gebleken voor de Blues, die AFC Wimbledon, Brighton, Blackburn, Newcastle en Middlesbrough hebben verslagen om de finale te bereiken. Tegen Middlesbrough slaagde Chelsea erin om het gelijkspel om te draaien in de tweede helft nadat de eerste helft met 1-0 was verloren. De ploeg straalt vertrouwen uit als het niet in de competitie speelt.

Nieuwkomers schitteren

Over het algemeen stellen de League Cup en de FA Cup-coaches in staat om hun ploegen te laten rouleren. Chelsea hoefde dat minder te doen door de afwezigheid van de Europa League, dus een aantal vaste spelers hebben regelmatig in deze competitie gespeeld.

Verschillende nieuwe transfers van het team hebben ook hun stempel gedrukt. Cole Palmer is met 2 goals en 2 assists de meest bepalende speler in de League Cup. Nicolas Jackson, die in de zomer arriveerde, en Axel Disasi maakten elk een doelpunt voor Chelsea.

Liverpool favoriet

Maar zelfs als Pochettino’s team het goed doet in deze competitie, blijft Liverpool de grote favoriet (aan 2.10 bij Ladbrokes Voetbal). Net als in 2022, toen de twee teams elkaar ontmoetten op Wembley en het de jongens van Jürgen Klopp waren die de trofee in ontvangst namen na een waanzinnige penalty shoot-out (11-10).

Zullen we hetzelfde ongelooflijke scenario weer zien? Bij Liverpool zouden we zeker met beide handen tekenen. Chelsea, aan de andere kant, zal uit zijn op revanche om hun seizoen te redden. Zo kunnen ze voorkomen dat ze worden gezien als de verliezers van het seizoen.

Maar Liverpool verplaatsen zal geen gemakkelijke taak zijn, verre van dat. Liverpool, leider in de competitie, is in vorm en dat zal zo blijven. Bovendien zou Klopp geen nee zeggen tegen nog een titel voordat hij de club zou verlaten. Dus je kunt erop rekenen dat zijn spelers net zo gemotiveerd zullen zijn als altijd om hem dat cadeau te geven.

Het verschil met… de geblesseerden?

Mauricio Pochettino zal het moeten doen met een volle ziekenboeg voor deze finale. Want Chukwuemeca, Cucurella, Fofana, James, Lavia en Ugochukwu zijn allemaal uitgeschakeld, terwijl Badiashile en Silva twijfelachtig blijven. Bij Liverpool zullen Alexander-Arnold, Alisson, Matip en Szoboszlai naar verwachting ontbreken, terwijl Thiago Alcántara nog steeds twijfelachtig is.

Dit zou wel eens de sleutel tot de wedstrijd kunnen zijn. Met de banken onvermijdelijk leeg en Chelsea schijnbaar één stap achter de Reds.

Beleef de spanning van deze wedstrijd met Ladbrokes Voetbal!