Champions League-weddenschappen: vier heerlijke kwartfinales

Het gaat er serieus aan toe in de Champions League. Real – City, Arsenal – Bayern, PSG – Barcelona en Atlético – Dortmund zullen je lenteavonden in vuur en vlam zetten. Voor spannende UCL-sportweddenschappen ben je bij ons aan het juiste adres!

Spanning gegarandeerd in de Champions League-kwartfinales

Afgezien van een of twee uitzonderlijke gevallen, komen in de kwartfinales van de UCL (Champions League) elk jaar alleen de besten van het Europese voetbal aan bod. Met de terugkeer van de lente zijn er vier bijzonder spannende kwartfinales om naar uit te kijken. Deze keer met drie teams uit Spanje, twee uit Engeland en Duitsland, en één uit Frankrijk.

Van de ‘Grote Vijf’ ontbreekt alleen Italië, met Inter, Napoli en Lazio die er allemaal niet in slaagden de kwartfinales te bereiken. Uiteindelijk maakt het niet uit. Fans en liefhebbers van champagnevoetbal kunnen genieten van aanstekelijk geluk. Het neusje van de zalm van het continentale voetbal.

Vijf van de acht rijkste teams in Europa

In deze helse, zelfs duizelingwekkende achtbaan van een veld, vinden we de gebruikelijke grote namen. Namen die, na een behoorlijke afroming, zelfs geen kruimel hebben overgelaten voor de meer ‘bescheiden’ teams. Van de acht teams die nog in de running zijn, behoren er vijf tot de top 6 rijkste teams van Europa!

Real Madrid (1e), Manchester City (2e), PSG (3e), Barcelona (4e) en Bayern (6e)! Alleen Manchester United, 5e in de Forbes-ranglijst, ontbreekt in de lijst door een moeilijke vorm. En de drie andere teams die nog in de competitie zitten, Arsenal (10e), Dortmund (11e) en Atlético (15e), zijn niet te verslaan. Met een gecombineerd totaal van 27 van de 68 Champions League-bekers al betwist (en 15 verloren finales), benaderen deze 8 teams deze eindsprint met een pantagruelische eetlust.

Real – City: een puntendeling in het duel der reuzen?

De eerste wedstrijd, waarvan de heenronde op 9 april wordt gespeeld, is de spannendste kwartfinale. In Madrid spelen Los Blancos, het meest succesvolle team van Europa (met 14 titels!), tegen titelverdediger Manchester City. Afgezien van de mogelijke clash tussen Thibaut Courtois (als hij herstelt) en Kevin De Bruyne en/of Jérémy Doku, is Real Madrid – Manchester City een clash tussen twee giganten van het Europese voetbal.

Een (dubbele) wedstrijd die een botsing van stijlen biedt, een klassenstrijd, heel eenvoudig. Op de website van Ladbrokes is City favoriet met een notering van 2.35, terwijl de overwinning van de Spanjaarden geprijsd staat aan 2.9. Maar wij zouden eerder mikken op een gelijkspel (3.6 tegen 1). Voor de goede orde: beide teams worden beschouwd als favorieten om de trofee te winnen. De noteringen zijn 2,8 voor City en 6,5 voor Real.

Arsenal – Bayern, een duel van outsiders met lange tanden

Op dezelfde avond van 6 april ziet de andere wedstrijd er (bijna) net zo interessant uit. Het gaat om de twee teams die door de bookmakers worden gezien als de meest waarschijnlijke outsiders met noteringen van 7 tegen 1. Aan de top van de Premier League, waar ze evenveel punten hebben als Liverpool (en één meer dan City), ontvangt Arsenal Bayern in het Emirates.

Ondanks de aanhoudende indrukwekkende vorm van Harry Kane (37 doelpunten, waarvan 6 in 8 UCL-wedstrijden dit seizoen), blijft de club uit Beieren een constante dreiging. Bij Ladbrokes is de notering voor beide teams scoren in deze wedstrijd 1.57. Een Beierse zege staat aan 3.6 tegen 1.

PSG – Barcelona, een explosief weerzien

De volgende dag, 7 april, verwelkomt PSG het team dat hun ergste nachtmerries blijft achtervolgen: FC Barcelona. Niemand is de beroemde comeback in de Champions League van 2017 vergeten. Na de eerste wedstrijd met 4-0 te hebben gewonnen, liep de Parijse club in Camp Nou tegen een 6-1 nederlaag aan. PSG leed zo de ergste desillusie en vernedering uit zijn geschiedenis.

Sindsdien is er veel water onder de bruggen van de Seine doorgevloeid. Maar de herinnering aan dat noodlottige epos ligt nog vers in het Parc des Princes. Hoewel PSG en Barça elkaar altijd warm en koud afwisselen, belooft de reünie explosief te worden! De notering voor een Franse overwinning is 1.99, die van Barça is 2.35 en een gelijkspel staat aan 3.6.

Atlético – Dortmund, een speciale clash voor Witsel

Tot slot, hoewel het misschien iets minder spannend is, zal het duel tussen Atlético Madrid en Borussia Dortmund zeker de moeite waard zijn om naar te kijken. Niet in de laatste plaats omdat Axel Witsel, een onovertroffen verdediger van Atlético, terug is bij zijn voormalige ploeg. Thuis zijn Los Colchoneros favoriet met een notering van 1.8. De notering voor een Duitse overwinning is 4.6.