Gras – Vincennes: Prix Jean Le Gonidec

Na een kleine pauze verwelkomt de renbaan van Vincennes de beste 4- en 5-jarige paarden op de meeting van aanstaande zaterdag. Maak je klaar voor de Prix Jean le Gonidec. Terwijl de criteriums plaatsvinden, zoals elk jaar in de maand september, profiteren de paarden van de laatste mooie races op het Parijse asfalt om hogerop te komen. Met niet minder dan vier Groep II-evenementen, allemaal met een Groep I-smaak. Er wordt verwacht dat grasfans massaal naar deze intense meeting zullen komen.

Reünietijd voor Just Love You en Alexandre Abrivard

Vijf maanden na een verkeersongeval maken Just Love You (14) en zijn partner Alexandre Abrivard hun comeback op de Parijse renbaan. Na vele maanden van behandeling en om weer in vorm te komen, is het bijna een prestatie om ze zo snel terug te zien op topniveau. Sinds het debuut van het merrieveulen is het duo steeds sterker geworden. Dit met één Groep I- en vier Groep II-overwinningen op hun naam.

Na twee comebackraces met haar trainer lijkt Just Love You weer helemaal fit te zijn. Alexandre Abrivard, die een paar dagen geleden een Groep II won met Inexess Bleu, is dorstig naar de overwinning. Hij zal proberen om voor de elfde keer de paal te passeren met zijn kampioen van vijf jaar.

Wedden op Joconde Sibey, ongeslagen in de koers

De merrie van Jean-Michel Baudouin heeft onlangs laten zien dat ze het niveau heeft van de beste teven van deze generatie. Nadat ze op een lager niveau al veel aanleg toonde, pakte Joconde Sibey (6) bij haar debuut in de groep de tweede- en vierde plaats. Ze zal het goed gedaan hebben in de koers. Dit nadat ze in haar enige optreden heel gemakkelijk won.

In haar laatste wedstrijd met de besten was het heel bijzonder met drie paarden die wegbraken in een zeer selectieve race. En zij was het die als snelste finishte. Het zal een kwestie van koers zijn met deze vijfjarige merrie die weet hoe ze voor een mooi been moet zorgen in het rechte stuk. Zonder zorgen over het verkeer, in wat weer een snelle race belooft te worden, heeft ze een plek in de top vijf van dit PMU-evenement.

Wed op Jet Expres, de pokermove van de competitie

Na een zekere marge te hebben laten zien op lager niveau, zal het paard van Philippe Daugeard voor het eerst deelnemen aan een groepsevenement. Sinds zijn debuut heeft zijn trainer veel respect voor zijn paard. Deze zaterdag zou wel eens het moment kunnen zijn voor bevestiging. Philippe Daugeard, trainer van de uitstekende Univers de Pan, heeft vanaf het begin in zijn paard geloofd. Hij ziet hem in de toekomst heel goed presteren.

Nooit onbeslagen in zijn carrière, zal dit zaterdag een test zijn. Dit voordat we verder vooruit kijken in de carrière van Jet Express (4). Just Love You ziet eruit als een vogelverschrikker voor de start. Maar de generatie van vijfjarigen is nog vrij vaag, met een aantal paarden die laat komen. Met een gunstig parcours zou Jet Express niemand verbazen door in de juiste combinatie te vallen in deze race.

De podiumplaatsen

Deze Prix Jean Le Gonidec van hoge kwaliteit belooft erg open te zijn voor de plaatsen. Met waarom niet in de winnende combinatie, nieuwkomers op dit niveau. Jolie Star (1) zal in het voordeel zijn gezien de raceomstandigheden. Ze heeft al veel kwaliteit laten zien en heeft al enkele tegenstanders verslagen. Jack Tonic (13), die de laatste tijd teleurstelt, zette de laatste keer een vreemde prestatie neer. Jiosco de Phyt’s (10) heeft de laatste tijd een uitstekende prestatie neergezet. Dit nadat hij iedereen op zijn rek nam en slechts nipt verloor. Als hij op de draf blijft, is hij een van de kanshebbers voor het podium.

Jango Vici (9), die onlangs heel goed was, had kunnen winnen als hij niet had geaarzeld. Jason (8) staat hoog aangeschreven en zal proberen zijn goede naam terug te krijgen. Jaguar Marancourt (7) zou een spelbreker kunnen zijn als hij zijn hoofd erbij houdt.

Zaterdag belooft een spectaculaire dag te worden in Parijs-Vincennes. Een belangrijke meeting op de horseracing kalender met de aanwezigheid van kampioenen. Om de winnaar van deze zeer aantrekkelijke Prix Jean le Gonidec te achterhalen, kijk uit naar de race rond 15:15 uur.