EURO 2024-voorspellingen: België en Frankrijk staan centraal

Om 18:00 uur zijn alle ogen in België gericht op de Rode Duivels als ze hun EURO 2024-campagne beginnen tegen Slowakije. Frankrijk neemt het daarna op tegen Oostenrijk. Lees onze voorspellingen.

Roemenië vs Oekraïne (15:00)

Een Balkan-duel tussen Roemenië en Oekraïne, de volgende twee tegenstanders van België in Groep E. Roemenië heeft twee zorgwekkende oefenwedstrijden achter de rug, met twee doelpuntloze gelijke spelen tegen Lichstenstein en Bulgarije. Oekraïne verloor van Polen (3-1) en speelde gelijk tegen Duitsland (0-0).

Onze voorspellingen: Oekraïne is licht favoriet (2.05) in deze wedstrijd, maar we zien een eenvoudige overwinning voor hen.

België vs Slowakije (18:00)

Ondanks een paar defensieve onzekerheden heeft België zich goed voorbereid op EURO 2024 met twee redelijk overtuigende overwinningen (2-0 en 3-0). Maar ze zullen op hun hoede moeten zijn voor de Slowaken, die een mooie 4-0 overwinning boekten tegen Wales.

Onze voorspellingen: België mag geen uitglijder maken in hun openingswedstrijd van de competitie en wij verwachten dat de Duivels winnen zonder een Slowaaks doelpunt (2.45).

Oostenrijk vs Frankrijk (21:00)

Frankrijk ging goed van start met een overtuigende 3-0 overwinning tegen Luxemburg voordat het tegen Canada 0-0 gelijkspeelde. Maar Frankrijk presteert altijd beter als er veel op het spel staat. Dat gezegd hebbende, zullen ze op hun hoede moeten zijn voor de solide Oostenrijkers waarmee de Duivels in de kwalificatie te maken kregen (1 overwinning, 1 gelijkspel).

Onze voorspelling: Tegenover de Franse armada en vooral Mbappé zal Oostenrijk vooral proberen zich niet gewonnen te geven. Toch zien we een nipte overwinning voor Les Bleus met één doelpunt (3.60).