Hoe ziet het Bayern-team van Vincent Kompany eruit?

Op 38-jarige leeftijd is de ex-Rode Duivel Vincent Kompany een andere dimensie binnengetreden door aan het hoofd van de Duitse mastodont te staan. Met grotere middelen, kan hij hopen de voetsporen van zijn mentor, Pep Guardiola, te volgen?

Met ‘slechts’ 38 jaar staat Vincent Kompany al voor de grootste uitdaging van zijn – jonge – trainerscarrière. Na zijn strepen verdiend te hebben bij Anderlecht en Burnley, werd de voormalige Rode Duivel eind mei aangesteld als hoofdtrainer van Bayern München. Deze ambitieuze man wacht een enorme uitdaging. Want Bayern is niet alleen een mastodont op het Duitse toneel, maar ook in Europa. Ondanks de komst van Harry Kane voor 100 miljoen euro afgelopen zomer, had de Beierse club een matig seizoen. Ze slaagden er niet in de landstitel te winnen, voor het eerst sinds 2012.

Die titel lieten ze naar Leverkusen gaan. En gezien hun kracht, was dit falen moeilijk te verteren. Hoewel de Beierse club goed presteerde in de Champions League, waar ze verloren van Real Madrid in de halve finale, is dit seizoen er een om snel te vergeten. Ook de Supercup glipte hen door de vingers en in de Duitse beker werden ze snel uitgeschakeld door Saarbrücken, een club uit de 3e divisie.

Zijn ambities en stijl in praktijk brengen

Dus, ongeacht of Kompany de derde, vierde of zelfs zesde keuze van de leiding was, hij moet snel resultaten laten zien. Hem zal waarschijnlijk weinig worden vergeven. Sommigen zien in hem een discipel van Pep Guardiola, een van de mentoren tijdens zijn spelerscarrière. Een van zijn voorbeelden qua tactiek en groepsbeheer.

Met het spelersmateriaal dat hij tot zijn beschikking zal hebben, kan Kompany in ieder geval proberen zijn ambitieuze visie van voetbal, dat zowel dominant als verfijnd moet zijn, in de praktijk te brengen. Zijn eigen stijl. Concreet zijn de verwachtingen in ieder geval enorm bij het publiek. Zonder exacte cijfers te noemen, liet Bayern weten dat de vraag naar abonnementen en losse kaartjes nog nooit zo hoog is geweest.

Een tien keer grotere druk dan bij Burnley

Ook bij de directie zou men een tweede jaar zonder titel slecht verdragen. De druk op de schouders van onze landgenoot zal waarschijnlijk tien keer groter zijn dan wat hij heeft ervaren bij Anderlecht of Burnley. Vandaag kunnen we ons afvragen hoe Bayern onder Kompany eruit zou kunnen zien, zeker nu hij recent gelijk speelde in een oefenwedstrijd tegen een vierdeklasser. Hoewel de transferperiode nog lang niet voorbij is, zou het team een verbeterde en verjongde versie van dat van dit seizoen moeten zijn.

Weinig vertrekken, veel geruchten

Op dit moment zijn er weinig en onbelangrijke vertrekken geweest. Tilman heeft definitief de overstap naar PSV gemaakt, waar hij vorig seizoen al verhuurd was, en Choupo-Moting (27 wedstrijden, 2 goals afgelopen seizoen) is aan het einde van zijn contract gekomen. Dat is het zo’n beetje. Toch wordt de Marokkaanse international Noussair Mazraoui genoemd bij Manchester en ook de Nederlandse centrale verdediger Matthijs de Ligt. Er zijn ook geruchten over het vertrek van belangrijke spelers. Leroy Sané zou in de belangstelling staan van Arsenal, terwijl Jamal Musiala werd genoemd bij Liverpool. En Serge Gnabry is op de transferlijst gezet en zou kunnen vertrekken.

Vier inkomende transfers

In deze context moet Vincent Kompany kalm en inventief blijven. Oplettend zijn voor de bewegingen op de markt. Maar de directie heeft hem al vers bloed gegeven met vier inkomende transfers: de Japanse centrale verdediger Hiroki Ito (Stuttgart), de verdedigende middenvelder João Palhinha (Fulham), de jonge rechtsbuiten Michael Olise (Crystal Palace) en de linksbuiten Bryan Zaragoza (Granada). Nu is het aan Kompany om de beste chemie te vinden. Om zijn persoonlijke ambities te laten samenvallen met die van een reus die weer angst wil inboezemen bij de concurrentie met zijn onstilbare honger…

soortgelijke artikelen

Antonio Nusa, symbool van de Pro League als springplank?

De favorieten en de odds voor de Bundesliga 2024/2025

Wie is FC St Pauli, de promovendus naar de Bundesliga?

ONZE SOCIALE MEDIA

;