De favorieten en de odds voor de Bundesliga 2024/2025

In Duitsland veroorzaakte het seizoen 2023-24 een aardbeving zoals we die al lang niet meer hadden gezien sinds de dubbel van Borussia Dortmund onder Jürgen Klopp in 2010-11 en 2011-12. Met zijn elf (!) opeenvolgende Bundesliga-titels heeft Bayern München zijn meerdere gevonden op nationaal niveau, en eindigde zelfs op de 3e plaats. Hoewel Dortmund de afgelopen tijd vaak met de titel heeft geflirt, was het een nieuwkomer op dat gebied, Bayer Leverkusen onder leiding van Xabi Alonso en Victor Boniface, die hen een hak zette aan het einde van een ongelooflijk seizoen waarin ze geen enkel verlies leden in de competitie.

Naast de Bundesliga won Bayer ook voor de tweede keer in zijn geschiedenis de beker, terwijl het ook de finale van de Europa League bereikte, niet slecht! Ondanks dit alles blijven de bookmakers Bayern als grote favoriet beschouwen met een odd van 1,5 tegen 1. Dit toont de enorme druk die op de schouders rust van hun nieuwe coach, een zekere Vincent Kompany. Vrij onverwacht aangesteld als hoofd van de Beierse ploeg om Thomas Tuchel op te volgen, krijgt de voormalige Rode Duivel een unieke kans om zich te voegen in de lijn van zijn mentor, Pep Guardiola.

Om dit te bereiken, kan hij rekenen op verschillende opvallende transfers: Hiroki Ito (Stuttgart), João Palhinha (Fulham), Michael Olise (Crystal Palace) en Bryan Zaragoza (Granada). Leverkusen, aan de andere kant, wil op lange termijn een rol spelen als de luis in de pels van het Duitse voetbal. Na het behouden van Xabi Alonso en bijna alle sleutelspelers, hebben de Bayer-bestuurders, die de belangrijkste outsider zijn met een odd van 3,5 tegen 1 om opnieuw kampioen te worden, twee aanvallende spelers van Rennes aangetrokken (Martin Terrier en de jonge Jenauel Belocian) evenals de middenvelder Aleix Garcia (Girona, ex-Moeskroen). Leipzig completeert de lijst van titelkandidaten in de Bundesliga met een odd van 11/1, gevolgd door Dortmund (12/1) en de vice-kampioen, Stuttgart (41/1).

De odds voor de 18 Bundesliga-teams

soortgelijke artikelen

Antonio Nusa, symbool van de Pro League als springplank?

Hoe ziet het Bayern-team van Vincent Kompany eruit?

Wie is FC St Pauli, de promovendus naar de Bundesliga?

ONZE SOCIALE MEDIA

;