Wat kost het om een Premier League-wedstrijd bij te wonen?

Het Engelse kampioenschap is het meest prestigieuze dat er is; het bezitten van een abonnement of zelfs een ticket is als het bemachtigen van de Heilige Graal. Maar hoeveel kost het om een wedstrijd van de Premier League bij te wonen?

Tot 25 mei aanstaande zullen er in de Premier League honderden wedstrijden worden gespeeld, waarbij enkele van de beste teams het tegen elkaar opnemen. Voetbal is geboren in Engeland, en Engeland leeft voor het spel. Wie heeft er nooit van gedroomd om “You’ll Never Walk Alone” live te horen gezongen door de supporters van Liverpool in het Anfield Road stadion?

Maar het bemachtigen van een toegangsbewijs voor het Engelse kampioenschap kan lastig zijn, aangezien de aanvragen van over de hele wereld binnenstromen. De supporter die een abonnement heeft, zal het niet gemakkelijk opgeven. Hij weet dat als hij het niet verlengt, de lijst met gegadigden lang is en dat het moeilijk zal zijn om er in de toekomst nog een te krijgen.

Vanuit België naar een Premier League-wedstrijd gaan, biedt bovendien de mogelijkheid om een leuk weekendje naar het Verenigd Koninkrijk te plannen. Maar tegen welke prijs?

Officiële agentschappen, ticket doorverkoopplatforms, ticketservices, ticketmakelaars, reisbureaus

Verschillende websites zoals footballtickets.fr of entribunes.com zijn prijsvergelijkers voor tickets aangeboden door agentschappen voor elke wedstrijd. Ze geven je een overzicht van wat de geautoriseerde of officiële agentschappen van de club en de doorverkoopbureaus aanbieden. Soms kun je via hen een combinatie van een wedstrijdticket en een hotelovernachting krijgen. Ook reisbureaus worden vermeld die een retourreis aanbieden.

Hoewel men sceptisch kan zijn, krijgen verschillende van deze agentschappen vrij positieve beoordelingen van internetgebruikers.

Wedstrijden in september

Het minste wat je kunt zeggen bij het bekijken van het aanbod op die twee speeldagen, is dat er een grote prijsdiscrepantie is bij de tickets. Zo biedt een niet-exclusief maar erkend agentschap Southampton FC – Ipswich Town FC op 21 september om 16.00 uur (lokale tijd) al aan vanaf 29 euro. Crystal Palace FC – Leicester City FC op 14 september kan al worden gekocht vanaf ongeveer vijftig euro.

We zijn uiteraard ver verwijderd van de grote affiches en, o verrassing, er zijn nog steeds betaalbare opties: voor de Premier League-kraker van 1 september tussen Manchester United en Liverpool bieden doorverkoopplatforms al tickets aan vanaf 123 euro. De sfeer in Old Trafford is ook niet slecht om te ervaren. Op 15 september is er Tottenham – Arsenal. Voor deze Londense derby in de Premier League wordt het wat duurder: vanaf 180 euro.

Vraag en aanbod spelen uiteraard een rol, waardoor de prijzen bij Liverpool hoger liggen, aangezien je minstens 175 euro moet betalen om een wedstrijd in Anfield bij te wonen. Dit is te verklaren door het feit dat het stadion niet bijzonder groot is. En wat te zeggen van het Vitality Stadium van Bournemouth AFC, met slechts 11.307 plaatsen? Je zult bijna je spaarpot moeten omkeren voor elke thuiswedstrijd (vanaf 343 euro voor de komst van Chelsea op 14 september, en 1000 euro voor die van buur Southampton op de 30e, en wat te denken van de 2000 euro voor de andere kustderby met Brighton).

Veel wedstrijden rond de 75 of 90 euro

Daarentegen is het niet zo duur om KDB en Doku aan het werk te zien in hun thuishaven, het Etihad Stadium. Voor de wedstrijden tegen Brentford of Fulham zijn er nog tickets beschikbaar vanaf respectievelijk 62 en 80 euro.

Voor de laatste wedstrijd, op 5 oktober, biedt de officiële internationale doorverkoper voor ManCity-wedstrijden tickets aan vanaf 129 euro. Voyagefoot, officiële partner van de club, biedt een ticket+hotel aan vanaf 321 euro. Het is overigens meestal voordeliger voor je portemonnee om de Citizens te steunen dan ManU, wat over het algemeen 20 euro duurder per wedstrijd is.

Voor Chelsea thuis hebben we geen tickets gezien voor minder dan 100 euro. Bij Arsenal zijn er tickets vanaf iets meer dan 175 euro, maar de prijzen stijgen snel voor de grotere affiches.

Maar in het algemeen kan een ticket voor een wedstrijd bij de meeste clubs al worden verkregen voor ongeveer 75 tot 90 euro bij deze wederverkopers. Crystal Palace, Ipswich of Southampton zijn goedkoper, rond de 50 euro of zelfs minder.

Maar in het algemeen kun je bij de meeste clubs al een ticket voor een wedstrijd kopen voor rond de 75 of 90 euro bij deze doorverkopers. Crystal Palace, Ipswich of Southampton zijn goedkoper, rond de 50 euro of zelfs minder.

Maar voor derby’s en topwedstrijden is het een ander verhaal. En er zijn er nogal wat in de Premier League!

soortgelijke artikelen

Een onzekere toekomst voor Orel Mangala

Wat zijn de opties voor Lukaku als de deal met Napoli mislukt?

Wie is Enzo Maresca, de nieuwe coach van Chelsea?

ONZE SOCIALE MEDIA

;