Het team van het moment: Racing Genk

Racing Genk, stevig aan kop in het kampioenschap, blijft indruk maken. Na een moeizamere start lijken de mannen van Thorsten Fink nu gelanceerd. Het zou niet verrassend zijn om hen nog een tijdje bovenaan de Pro League te zien staan.

Zeven opeenvolgende overwinningen. Dat is een zeldzame reeks in onze nationale competitie de afgelopen jaren. Toch is dit de huidige vorm van Racing Genk. Indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat ze slechts één punt behaalden in hun eerste twee wedstrijden. Echt verrassend is het echter niet. Verschillende spelers kwamen naar voren om hun slechte seizoensstart te verdedigen. Volgens hen kan de aanpassing aan een nieuwe trainer niet in één zomer gebeuren. En ze hadden gelijk, want hun coach blijkt inderdaad de juiste keuze te zijn.

Thorsten Fink, een coach gericht op de aanval

Niet bekend om het spel te sluiten, heeft de Duitse coach een zekere creativiteit in zijn team gebracht. Racing Genk blijft zich naar voren richten. Opmerkelijk is dat ze vooral buitenshuis zo aanvallend zijn. Met een xG (verwachte doelpunten) van 1,93 op verplaatsing staan ze op de eerste plaats in België. Thuis spelen ze voorzichtiger en staan ze zesde met 1,69 xG. In het algemeen doet alleen Club Brugge het beter dan het team rond Bryan Heynen met 1,85 xG tegenover 1,83 xG voor Genk.

Dit vermogen om gevaar te creëren rond het strafschopgebied vertaalt zich ook in meer dan alleen voorspellingen. Met twintig doelpunten in negen wedstrijden heeft Genk de beste aanval van het land. Hun verdediging is echter slechts de achtste van het land, opnieuw een teken van een team dat niet bang is om zich bloot te geven en elke week aanvallend voetbal te brengen.

Een geducht aanvalskoppel

Net als vorig jaar is de aanvallende animatie van Racing Genk gebouwd rond één man. Met zijn lengte van 1,97 m trekt Tolu Arokodare alle ballen van zijn teamgenoten aan. De Nigeriaanse spits weet daar goed gebruik van te maken en heeft al zes doelpunten achter zijn naam staan. Met twee doelpunten in de laatste vijf wedstrijden is de spits echter wat meer in de schaduw geraakt.

Dat was het moment voor Hyeon-gyu Oh om op te staan. De vervanger van Arokodare scoorde drie doelpunten en gaf een assist in zijn laatste drie invalbeurten. Genoeg om zijn team te helpen een lastige situatie om te draaien. Afgelopen weekend scoorde de Koreaan beide winnende doelpunten van zijn team tegen KV Mechelen. Deze zomer overgekomen van Celtic Glasgow, zou de landgenoot van Son Heung-min wel eens op meer speeltijd kunnen hopen. “We hebben twee uitstekende spitsen. Tolu is meer een vleugelspeler, terwijl Oh wendbaarder is en een goede trap heeft. Vandaag heeft hij ons echt gered,” zei Fink na de wedstrijd tegen Mechelen.

Twee vleugelspelers in dienst van het team

Natuurlijk moeten spitsen bediend worden om te scoren. Bij Genk is dat het geval. Met respectievelijk vier en drie assists zijn Yira Sor en Jarne Steuckers in topvorm. Niet te stoppen op hun vleugels, maken beide flankspelers vele meters en leveren ze talloze voorzetten. Sor is gevaarlijk rond het strafschopgebied, en Steuckers heeft zelfs al drie doelpunten gescoord dit seizoen.

Het talent van de competitie : Konstantinos Karetsas

Om op dit niveau te blijven presteren, heeft Genk ook momenten van genialiteit nodig. Dat is precies de rol die Konstantinos Karetsas perfect vervult. De 16-jarige Belg wordt beschouwd als een van de grootste talenten van ons land. Technische vaardigheden, goed geplaatste passes en onbevangenheid: hij heeft het volledige arsenaal van een spelmaker. Goed begeleid en soms gespaard, zou hij de sleutel kunnen zijn tot een ongelooflijk seizoen voor Racing Genk in de komende maanden.

soortgelijke artikelen

De 5 spitsen die de JPL sinds 2000 hebben gemarkeerd

Challenger Pro League: voorspellingen voor de 7e speeldag

Andi Zeqiri: de spits die ontbrak bij Standard Luik?

ONZE SOCIALE MEDIA

;