AC Milan Champions League: 9 redenen waarom Milan hem wint!

Terwijl sommigen zich nog steeds afvragen wie dit jaar de Champions League zal winnen tussen Real Madrid, Manchester City, Inter Milan of AC Milan, hebben wij het antwoord al. Het staat namelijk in de sterren geschreven! Wij zullen je hier uitleggen waarom de historische club AC Milan de 8e Champions League in zijn geschiedenis zal winnen.

1. 1,4: A match made in heaven tussen AC Milan en de Champions League

Dit punt is om te smullen voor alle puntenliefhebbers onder ons! Dit seizoen won AC Milan gemiddeld 1,4 punten per wedstrijd tot de 31e speeldag. Net als in hun Champions League-overwinning in het seizoen 2002-2003.

2. Een Italiaans trio

Wie houdt er niet van een trio? Stel je eens voor, een Italiaans trio tussen drie erg aantrekkelijke v… oetbalploegen. Net als in het seizoen 2002-2003 wisten dit jaar opnieuw 3 Italiaanse teams de kwartfinale van de Champions League te halen!

3. De Derby de la Madonnina is terug!

Het is bijna niet te geloven, maar de 1,4 punten én het Italiaans trio zijn niet de meest gekke overeenkomsten. Neen, dat is de Derby de la Madonnina! De Milanese Derby vond namelijk ook plaats in de halve finale van de Champions League 2002-2003, toen AC Milan de Champions League won!

4. Een lage UEFA-score voor AC Milan!

Ondanks het roemrijke- en historische verleden van AC Milan in de Champions League heeft het de laagste UEFA-score van alle teams in de laatste vier. Dit komt opnieuw toevallig overeen met het seizoen 2002-2003. Kunnen we dit nog steeds toeval noemen?

5. Teams die samenkomen

Ook in het seizoen 2002-2003 was er een kwartfinale tussen drie Italiaanse ploegen, Real Madrid én een ploeg uit Manchester (United). United verloor toen aan de hand van Real Madrid. En uiteindelijk won AC Milan zijn 6e Champions League.

6. Napoli en de Scudetto, een liefdesverhaal

De laatste keer dat de Napolitanen de Scudetto wonnen, was 33 jaar geleden. En ja, AC Milan won datzelfde jaar ook de Beker met de Grote Oren.

7. Wereldbeker 2002

De laatste keer dat een Zuid-Amerikaans team (vóór Argentinië) een WK won, was Brazilië in 2002. En raad eens wie dat jaar de Champions League won? Juist, AC Milan won die! Vergeet die horoscoop, lees gewoon onze blog!

8. Real Madrid kampioen in 2001-2002 en 2021-2022

In 2001-2002 won Real Madrid de UCL, het jaar daarop ging die naar AC Milan. Vorig seizoen won Real de Champions League (2021-2022). En natuurlijk maakt AC Milan kans op de Champions League. Dit is geen toeval meer!

9. Engelse club, Spaanse club, Italiaanse club, daar gaan we weer.

In 2004-2005 won een Engelse club de UCL, in 2005-2006 won een Spaanse club de beker tegen een Engelse club, en het jaar daarop wonnen de Italianen alles. Hetzelfde geldt voor 2020-2021 en 2021-2022.

2022-2023: zie je waar we naartoe willen? Dus, is het gewoon toeval of is het écht een grote troef voor de Milanezen? Daar hebben we vanavond al een antwoord op!