Wie wint de Roland Garros 2023?

Presentatie van het toernooi

Het Roland Garros-toernooi is de tweede Grand Slam van het jaar. Het wordt gespeeld op klei en vindt plaats van 22 mei tot 6 juni. Deze editie vindt plaats zonder Rafael Nadal, 14-voudig winnaar in Parijs, die zich wegens een blessure heeft teruggetrokken.

Wie zijn de favorieten om de Roland Garros 2023 te winnen?

Carlos Alcaraz, nummer 1 op de ATP-ranglijst, is nu een van de favorieten om de trofee te winnen. Deze laatste, beschouwd als dé opvolger van Nadal, heeft een fantastisch seizoen achter de rug. 30 zeges en slechts drie nederlagen! Hij won dit jaar vier toernooien (Buenos Aires, Miami, Barcelona en Madrid).

Novak Djokovic, derde op de ATP-ranglijst, streeft ernaar zijn 23e Grand Slam te winnen en Nadal (22) in te halen als Grand Slam-recordhouder. Na een geweldige start van het seizoen en het winnen van de Australian Open heeft Djokovic in 2023 slechts 5-3 gewonnen op klei. Hij zou zijn spel echter moeten kunnen verbeteren op Roland Garros en is een van de grote favorieten.

Stefanos Tsitsipas, vijfde op de ATP-ranglijst, is een echt gevaar op deze ondergrond. De jonge Griek, die in 2021 al finalist was en verloor van Djokovic na een voorsprong van 2 sets tegen 0, heeft een spel dat zich perfect aanpast aan de ondergrond. Hij eindigde als finalist in Barcelona. Tsitsipas heeft dit seizoen een record van 13 zeges en vier nederlagen op klei. Dat maakt van hem een van de kanshebbers voor de eindzege.

Daniil Medvedev, tweede op de ATP-ranglijst, won onlangs het toernooi van Rome en komt met veel vertrouwen naar Roland Garros. Hoewel het niet zijn favoriete ondergrond is, heeft de Rus dit seizoen een grote vooruitgang laten zien. Zijn notering staat op 16 om het toernooi te winnen.

Wie zijn de outsiders om de Roland Garros 2023 te winnen?

Sommige spelers kunnen de spelbreker uithangen. Onder hen is Holger Rune, zesde op de ATP-ranglijst op slechts 20-jarige leeftijd, die onlangs finalist was in Rome. Rune versloeg op weg naar de finale Novak Djokovic. Maar ook Jannik Sinner, achtste van de wereld en een grote hoop voor het Italiaans tennis die een geweldig seizoen beleeft. Of Andrey Rublev, zevende van de wereld, winnaar van Monte Carlo afgelopen april. En niet te vergeten Casper Ruud, vierde van de wereld en finalist op Roland Garros in 2022.

Voorspelling: Wie wint de Roland Garros 2023?

Na alle mogelijke kanshebbers te hebben besproken, lijkt het erop dat deze Roland Garros gespeeld zou kunnen worden tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic. De Spanjaard lijkt lichtjes favoriet. Alcaraz blijft een betere clay court speler dan Novak Djokovic, met een spel dat veel meer geschikt is voor de ondergrond, vergelijkbaar met dat van Nadal. Hij heeft de Serviër al verslagen op klei (Madrid 2022), heeft een beter momentum en heeft ondertussen al een Grand Slam gewonnen (US Open 2022). Dit zal hem helpen cruciale momenten te beheersen.

Wed hier dat Alcaraz de Roland Garros wint met een notering van 2.25!