pmu

PMU-race: Een line-up van topkwaliteit… en een reünie

De PMU-race Prix Jean Le Gonidec vindt plaats op zaterdag 10 juni op de renbaan van Parijs-Vincennes. Deze wordt een van de hoogtepunten van een dag vol emotie. Onder de vier Groep II-races op het programma, brengt deze paardenrace een groot aantal sterren van de Sulky 5yo promotie samen. De tien deelnemers gaan de strijd aan op de 2.175 meter lange snelheidspiste Grande Piste. Als doel het prestigieuze Critérium Groep I op zondag 17 september.

Idao de Tillard heeft een gastrol in deze PMU-race

Thierry Duvaldestin, de trainer van Idao de Tillard, kan met recht verwachten dat zijn paard de favoriet van de gokkers zal zijn. Na een meer dan overtuigende comeback in zijn recente deelname aan de Prix Jean Riaud op 26 mei, waar hij hard vocht met Hokkaido Jiel om te winnen, was hij volgens zijn coureur Clément Duvaldestin verre van 100% fit. Idao de Tillard, ongeslagen over de 2175m Grande Piste, zal het moeten opnemen tegen de “Guarato”-coalitie. Die zal It’s A Dollarmaker presenteren. Dit paard was erg ongelukkig in de Prix Albert Demarcq. It’s A Dollarmaker was ingesloten achter een gordijn van paarden terwijl hij de nodige middelen had om te winnen.

Instrumentaliste werd afgelopen zomer al tweede werd in een Critérium-kwalificatiewedstrijd op dit parcours. Het paard zou wel eens op het podium kunnen eindigen met een zuinig parcours. En vergeet zeker niet de terugkeer van Izoard Védaquais. Vorig jaar kruiste die meerdere keren de degens met Idao de Tillard. Voor de gelegenheid wordt hij voor het eerst toevertrouwd aan de getalenteerde Alexandre Abrivard, een coureur die altijd blijft schitteren.

Just a Gigolo vs Jushua Tree

De eerste clash tussen Just A Gigolo en Jushua Tree wordt een van de hoogtepunten op Vincennes zaterdag. Onlangs in Caen moest Just a Gigolo een groot deel van de race hard werken om een paard aan zijn buitenkant tegen te houden. Volgens zijn ruiter Franck Nivard kostte dit hem de overwinning. Zijn entourage was nogal overstuur na zijn optreden in La Prairie. De zoon van Boccador de Simm krijgt echter de kans om het recht te zetten. Zo kunnen ze laten zien dat ze nog steeds de leiders van de promotie zijn met hun vier Groep Is.

De taak zal niet zo gemakkelijk zijn met de aanwezigheid van een nieuwkomer op dit niveau, Jushua Tree. Een veulen waar zijn rijder-trainer Jean-Michel Bazire hoge verwachtingen van heeft. Na acht van zijn eerste elf races gewonnen te hebben en met een veel kleinere bankrekening dan Just a Gigolo, volgens zijn recente tijden, zou hij niet belachelijk moeten zijn op dit niveau.

Deze Prix Jules Thibault lijkt redelijk open te zijn, vooral voor plaatsen. Als hij zich verwaardigt om zich van de ene kant van het parcours naar de andere te begeven, heeft Jack Tonic al laten zien dat hij zich kan meten met de besten. Met name in zijn prestatie in de Prix Charles Tiercelin. Daar sloeg hij de aanval van Just a Gigolo af voordat hij zich op 100 meter van de meet in gebreke stelde. Jag Stryck en Juninho Dry mogen niet over het hoofd gezien worden. Deze twee echte sprinters kunnen veel profijt hebben aan een snelle race.

Ampia Mede Sm is terug voor deze PMU race op Vincennes

De Italiaanse kampioene, die de merrie van de wintermeeting was, maakt haar terugkeer in de drafsportwereld. Dit vier maanden na het winnen van de Prix de Paris. Ze zal geen gemakkelijke taak hebben na deze rustperiode. Ze moet het namelijk opnemen tegen Hokkaido Jiel, die in topvorm is en dit zojuist heeft laten zien door Idao de Tillard af te houden. Harlem de Bucy, die het haar niet gemakkelijk maakte in de Prix de Paris toen ze moest wijken bij de paal, zou revanche kunnen nemen op de kampioen van Fabrice Souloy. Diable de Vauvert, aan de kant sinds augustus vorig jaar, maakt ook zijn comeback. Ondanks deze lange afwezigheid lijkt Bertrand Le Beller een paar pretenties te hebben, zoals zijn viervoetige ontrafeling laat zien.