Kwalificatie Euro 2024: Tedesco brengt 3 wijzigingen aan voor de Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich voor op een cruciale wedstrijd tegen Oostenrijk in hun kwalificatie voor Euro 2024. Coach Domenico Tedesco staat voor de uitdaging om zijn basisopstelling aan te passen vanwege een aantal blessures. Er worden minstens drie wijzigingen in het team verwacht.

Drie belangrijke afwezigen voor de kwalificatie Euro 2024

De afwezigheid van Amadou Onana werd kort voor de selectie bekendgemaakt, gevolgd door het nieuws dat Leandro Trossard ook niet beschikbaar zou zijn. De laatste tegenslag was de blessure van Kevin De Bruyne in de Champions League-finale, waardoor hij enkele internationale wedstrijden mist.

Drie betrouwbare vervangers

Als gevolg daarvan werd Tedesco gevraagd om zijn team te reorganiseren. In vergelijking met de laatste Euro-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden zullen drie sleutelspelers ontbreken. Volgens La Dernière Heure zijn er al betrouwbare vervangers op de lijst gezet. De meest waarschijnlijke kandidaten om Onana en De Bruyne te vervangen lijken Youri Tielemans en Orel Mangala te zijn. Jérémy Doku lijkt de plaats van Trossard op de linkervleugel in te gaan nemen.

Doku in goede conditie kan het verschil maken in de kwalificatie voor Euro 2024

De terugkeer van Jérémy Doku is bijna aanstaande. Hij is een speler met hoge verwachtingen, zowel van het team als van de fans. Ondanks zijn blessure tijdens de vorige interlandperiode maakte de 21-jarige aanvaller indruk met zijn solide optredens voor Stade Rennais. Zijn kwaliteiten passen perfect bij Tedesco’s levendige, aanvallende speelstijl. Met Doku op de linkervleugel kan Yannick Carrasco weer een meer centrale rol spelen, zoals hij dat deed tegen Zweden. De fitheid van Jan Vertonghen, na bijna twee maanden zonder wedstrijd, blijft onzeker, maar het is waarschijnlijk dat de ervaren speler van RSC Anderlecht in de verdediging zal spelen.

Rijkdom in verdediging en middenveld

Als Vertonghen niet volledig hersteld is, staan Sebastiaan Bornauw en Arthur Theate klaar om de leidersrol op zich te nemen. Ze hebben al laten zien dat ze betrokken willen zijn bij het nationale team. Beiden zijn vastbesloten om alles te geven voor het team. Op het middenveld zal Mangala waarschijnlijk starten, misschien naast Youri Tielemans. Andere opties voor Tedesco op het middenveld zijn Leander Dendoncker, Aster Vranckx en Hans Vanaken, maar zij hebben de afgelopen maanden weinig speeltijd gehad. In ieder geval heeft de nieuwe coach genoeg opties ter beschikking om zich aan te passen aan de omstandigheden en aan de tegenstander.

Wie zal er in de basis staan van deze kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024?

De mogelijke opstelling voor deze kwalificatiewedstrijd is als volgt: Courtois, Castagne, Faes, Vertonghen, Theate, Mangala, Tielemans, Lukebakio, Carrasco, Doku, Lukaku. Dit team is allesbehalve een B-team. Met een mix van ervaring en jong talent heeft Tedesco tot nu toe behoorlijk wat succes geboekt. Vooral het enthousiasme en de vastberadenheid van de jonge spelers maakten het verschil. Ondanks de afwezigen zit er ook genoeg talent op de bank. Het Belgische voetbal lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan!