5 spelers om in de gaten te houden op EURO U-21

Loïc Badé (Frankrijk), Joshua Zirkzee (Nederland), Emile Smith Rowe (Engeland), Pedro Neto (Portugal) en Youssoufa Moukoko (Duitsland). Dat zijn zonder twijfel dé spelers om in de gaten te houden tijdens EURO U-21.

Loïc Badé, de populairste speler op EURO U-21

Frankrijk wordt beschouwd als een van de favorieten voor dit EURO U-21. Les Bleuets kunnen rekenen op AC Milan-verdediger Pierre Kalulu en Lorient-middenvelder Enzo Le Fée. Maar de meest opvallende speler van de afgelopen weken is ongetwijfeld Loïc Badé. In een paar maanden tijd is hij van de hel van Nottingham Forest naar de hemel van Sevilla gegaan. De voormalige speler van Lens straalt veel zelfvertrouwen uit. Onlangs werd hij gekroond tot kampioen van de Europa League met Sevilla. Voor de start van het EURO U-21-kampioenschap verlengde hij zijn contract met de Spaanse club met nog eens vier jaar. Zo werd zijn koopoptie van €12 miljoen gelicht.

Nadat hij zes maanden geleden terugkeerde naar Rennes en vervolgens overstapte naar de club uit Sevilla, die op dat moment 18e stond, paste hij zich snel aan. Onder Jorge Sampaoli en zijn opvolger José Luis Mendilibar was de Franse verdediger briljant. En het lijdt geen twijfel dat hij het seizoen op een hoog niveau wil afsluiten.

Moukoko wil Duitsland naar succes leiden op EURO U-21 2023

Duitsland won het laatste UEFA U-21-kampioenschap en is vastbesloten om zijn titel te behouden.
Een van de belangrijkste troeven van de Duitse coach is ongetwijfeld Youssoufa Moukoko. Het jonge wonderkind van Borussia Dortmund zal zijn tegenstanders waarschijnlijk het vuur aan de schenen leggen.
Hoewel er eerder dit jaar controverse ontstond over zijn echte leeftijd, is de speler, die in november 19 wordt, vastbesloten om de Mannschaft naar succes te leiden.

Engeland hoog ingeschat in de voorspellingen

De Engelsen worden ook beschouwd als een team dat in staat is om hun stempel te drukken op dit EURO U-21. De coach kan rekenen op Liverpool vleugelspeler Harvey Elliot en Emile Smith Rowe. Arsenals middenvelder, die nog tot 2026 onder contract staat, is veelgevraagd, maar Mikel Arteta wil hem graag houden. Na een liesblessure en een operatie in de eerste helft van het Premier League-seizoen, is hij op het juiste moment weer op zijn best. Emile Smith Rowe, die in maart een prachtig doelpunt maakte in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk, wil ook zo ver mogelijk komen op EURO U-21.

Portugal heeft goede hoop op aanvaller Pedro Neto van Wolverhampton. Hij is de enige speler in de Portugese selectie die al eerder een seniorenshirt heeft aangetrokken. Echter is hij niet gespaard gebleven van blessures. Na zijn interlands in november 2020 en maart 2021 kreeg hij te maken met verschillende fysieke problemen. Hij neemt deel aan dit EURO U-21 om er weer bovenop te komen. Terug met de U-21’s in maart, werd hij verkozen tot man van de wedstrijd tegen Roemenië, met een doelpunt en een assist. Hij zal er op gebrand zijn om op dit toernooi te bewijzen dat hij weer op zijn best is.

Joshua Zirkzee, de tegenstander van de Diablotins op dit U-21-EK

Joshua Zirkzee is een van de spelers in het Nederlandse team dat het woensdag in de toernooi-opener opneemt tegen de Diablotins. De Nederlandse aanvaller speelt momenteel voor Bologna en kwam eerder uit voor Anderlecht. Als topscorer van de Bataven in de kwalificaties kan de speler met zijn vaak oordeelkundige positionering en zijn elegantie in zijn schoten rekenen op een van de meest gewilde spelers in voetbalvoorspellingen. Sommige gokkers zullen zeker een paar euro inzetten op hem en zijn team tijdens EURO U-21 2023.

Conclusie: welke vijf spelers zullen schitteren op het EK U-21 2023?

Het toernooi moet ons ook in staat stellen om een aantal spelers te ontdekken die nog onbekend zijn, maar waarvan veel waarnemers voorspellen dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Enkele van de grootste sterren in het internationale voetbal hebben gespeeld op EURO U-21, dat als springplank heeft gediend voor veel spelers die sleutelfiguren zijn geworden in het Europese voetbal.