Un ballon de foot tenue par une joueuse pendant la Coupe du Monde Féminine de la FIFA

FIFA Women’s World Cup 2023: De favorieten en de outsiders

De spanning loopt hoog op in de aanloop naar de volgende FIFA Women’s World Cup 2023. De teams zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de race om de prestigieuze titel. Terwijl we de speelsters en hun teams beoordelen, is het duidelijk dat de competitie dit jaar wijd open is met heel wat kanshebbers. Laten we eens kijken naar de favorieten en outsiders die gaan strijden om de FIFA Women’s World Cup 2023.

Wie zijn de favorieten voor het WK vrouwen 2023?

Verenigde Staten:

Als titelverdediger en viervoudig winnaars gaat het vrouwenteam van de Verenigde Staten als favoriet het toernooi in. Het Amerikaanse team gaat een overgangsfase in, met een mix van nieuwkomers en ervaren speelsters. Het beschikt over uitzonderlijk talent. Doorgewinterde speelsters als Alex Morgan, Megan Rapinoe en Kelly O’Hara zouden wel eens afscheid kunnen nemen van het internationale voetbal, wat een emotioneel tintje geeft aan hun recente optredens. Als het vrouwenteam van de VS een balans kan vinden tussen veteranenervaring en jeugdige energie, zullen ze formidabel zijn.

Engeland:

Als Europees kampioen heeft Engeland zich de afgelopen jaren gevestigd als een van de beste teams ter wereld. Onder coach Wiegman hebben de Leeuwinnen een indrukwekkende vorm laten zien, waaronder prestigieuze overwinningen in de Arnold Clark Cup en een spannende overwinning tegen Brazilië. Hoewel aanvoerder Leah Williamson en EK 2022-topscorer Beth Mead afwezig zijn, heeft Engeland een getalenteerde ploeg die het ver kan schoppen.

En wie worden beschouwd als de outsiders?

Duitsland:

Duitsland heeft een rijke geschiedenis in het internationale vrouwenvoetbal, waaronder twee wereldbekertitels en verschillende EK-titels. Onder coach Martina Voss-Tecklenburg is het Duitse team vastbesloten om nog een ster aan het shirt toe te voegen. Met speelsters als Lena Oberdorf en Katherin Hendrich hebben ze een mix van jong talent en ervaring. Groep H belooft een spannende groep te worden, vooral als Duitsland zijn prestaties uit het verleden kan herhalen.

Spanje:

Ondanks een breuk met de Spaanse voetbalbond, wat resulteerde in de afwezigheid van 15 ervaren spelers van het nationale team, blijft Spanje een team om in de gaten te houden. Zelfs zonder deze speelsters wordt verwacht dat Spanje veel indruk zal maken op dit toernooi. De recente terugkeer van Alexia Putellas uit een kruisbandblessure zou het team een boost kunnen geven. Onder coach Jorge Vilda zal Spanje zeker hun talent en veerkracht laten zien.

Frankrijk:

Frankrijk is altijd een geduchte kracht geweest in het vrouwenvoetbal en is vastbesloten om hun vierde plaats op het WK van 2019 te verbeteren. Met de nieuwe coach Hervé Renard en recente overwinningen, waaronder drie op rij, zijn Les Bleues klaar om Groep F te domineren. Frankrijk heeft een getalenteerde ploeg die spectaculair voetbal kan laten zien op dit toernooi.

Conclusie: FIFA Women’s World Cup 2023

De 2023 FIFA Women’s World Cup belooft een heet bevochten competitie te worden, met maar een paar landen die duidelijk het veld domineren – voorlopig. Hoewel de VS en Engeland de favorieten zijn, mogen teams als Duitsland, Spanje en Frankrijk niet worden onderschat. Met een generatiewisseling die plaatsvindt en nieuw talent dat opkomt, belooft het toernooi ons spannende wedstrijden en boeiende verhalen te brengen.

Wedden op de FIFA Women’s World Cup is nu mogelijk! Plaats nu je weddenschappen.