Verstappen sur le Circuit du GP de Silverstone

Maakt Max Verstappen een einde aan de ‘vloek van Silverstone’?

Max Verstappen, tweevoudig wereldkampioen en winnaar van 42 Grands Prix, heeft een interessante statistiek: hij heeft nog nooit de Britse Grand Prix gewonnen. Hoewel dit grotendeels aan externe factoren ligt, valt niet te ontkennen dat het Red Bull Racing-team de afgelopen jaren moeite heeft gehad met de Britse GP. Mark Webber was in 2012 de laatste Red Bull-coureur die deze race won. Verstappen en het Red Bull-team willen ongetwijfeld een einde maken aan de ‘vloek van Silverstone’.

Pech

Tijdens het aangepaste seizoen van 2020 – als gevolg van COVID-19 – won Verstappen nog wel de 70th Anniversary Grand Prix. Deze vond plaats op hetzelfde circuit. Helaas werd hij tijdens de Britse GP van 2021 van de baan gereden door Lewis Hamilton. Een jaar geleden lag hij nog op koers voor de overwinning. Dit tot een stuk van een andere auto de onderkant van zijn auto beschadigde. Nu heeft hij een nieuwe kans. En deze keer is Verstappen de duidelijke favoriet.

Buitenstaanders: Mercedes of Ferrari?

Met zijn lange rechte stukken en scherpe bochten zou het circuit van Silverstone geschikt moeten zijn voor Red Bull. Dus welk team zou het Oostenrijkse team kunnen uitdagen op Silverstone?

Mercedes heeft traditioneel goed gepresteerd op Silverstone. Lewis Hamilton is ongetwijfeld gebrand op zijn eerste overwinning in meer dan anderhalf jaar voor zijn thuispubliek. Het is echter onwaarschijnlijk dat de zevenvoudig kampioen een auto heeft die Verstappen echt kan uitdagen. In plaats daarvan lijkt het erop dat Ferrari de meest geduchte rivaal van Mercedes is. De twee teams zullen waarschijnlijk strijden om de laatste podiumplek.

Het voordeel dat Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Perez hebben ten opzichte van hun rivalen is dat hun Red Bull-auto’s over het algemeen niet zo snel banden verbruiken als veel andere auto’s in de snelle bochten van Silverstone. Goed bandenmanagement zal extra spanning toevoegen aan de Britse Grand Prix, die bekend staat om zijn spectaculaire races.

Snelle updates

De teams zitten heel dicht op het circuit, waardoor ze constant updates kunnen geven. De afgelopen weken is duidelijk geworden dat teams als Williams, Haas en Alfa Romeo heel dicht bij elkaar zitten qua prestaties. Op Silverstone, een circuit waar in het verleden opmerkelijke resultaten zijn geboekt, is het aan de outsiders om iedereen mogelijks te verrassen.

Opkomende Britse sterren

Lewis Hamilton en George Russell hebben in de weken voorafgaand aan Oostenrijk een solide basis opgebouwd. Er zijn berichten dat hun Mercedes-auto’s veel beter zullen zijn voor de Britse Grand Prix. Ze lijken allebei echte kanshebbers voor de hoogste podiumplaatsen.

Een andere Britse coureur om in de gaten te houden is Lando Norris, die een indrukwekkende vierde plaats behaalde in Spielberg en zijn vaardigheden toonde ondanks een moeilijk seizoen voor McLaren. Het was McLarens beste individuele prestatie van het seizoen, geholpen door de straf van Carlos Sainz voor overstuur. Norris is vastbesloten om zijn opmars voort te zetten voor zijn thuispubliek.

De Grand Prix van Groot-Brittannië is altijd een spannend evenement geweest, dat bekend staat om zijn onvoorspelbaarheid en memorabele momenten. Met Verstappen als doel om een einde te maken aan de ‘vloek van Silverstone’, belooft de race spanning en verrassingen in elke bocht en in het klassement op te leveren. Alle ogen zullen gericht zijn op Verstappen en of hij Silverstone eindelijk kan veroveren en nog een prestigieuze overwinning aan zijn palmares kan toevoegen.

Wed nu op F1!