Djokovic à Wimbledon 2023

Wat te verwachten van de tweede week op Wimbledon 2023?

De eerste week van Wimbledon 2023 bracht ons een aantal geweldige wedstrijden, maar ook een aantal verrassingen. Met de regen als gast, die aan het begin van de veertiendaagse voor behoorlijk wat overlast zorgde.

Een overzicht van de eerste tennisweek op Wimbledon 2023

Stevige favorieten

Bij de start van Wimbledon waren de verwachtingen hooggespannen voor Djokovic en Alcaraz. De twee grote favorieten van het toernooi. Ze bleken geruststellend. Alcaraz won comfortabel van de Fransen Chardy en Muller. Hierna moest hij een lastigere wedstrijd spelen tegen de Chileen Nicolas Jarry. Uiteindelijk won Alcaraz met 3-1. Novak Djokovic zet zijn ongelooflijke reeks op Wimbledon voort (ongeslagen sinds 2017). Dit met zeer solide overwinningen op Pedro Cachin, Jordan Thompson en Stan Wawrinka.

Bij de vrouwen komen Iga Świątek, Rybakina, Sabalenka en Jabeur in actie in week twee. Jabeur, finaliste in 2022, moest het opnemen tegen Bianca Andreescu. Ze zal het opnemen tegen een speelster die twee keer Wimbledon won en onlangs het toernooi van Berlijn won, Petra Kvitova. Rybakina en Sabalenka hebben zichzelf ook laten schrikken op hun reizen. Net als Świątek, die 2 matchpoints moest redden tegen de Zwitserse Bencic.

De teleurstellingen

Sebastian Korda was een van de grote verrassingen van de 1e ronde. De Amerikaan, die zichzelf als een van de favorieten zag, werd uitgeschakeld door Jiri Vesely (528e op de wereldranglijst). Taylor Fritz was een andere teleurstelling. De andere Amerikaanse speler, die hier vorig jaar Rafael Nadal bijna had verslagen in de kwartfinales, werd in de 2e ronde verslagen door de Zweed Michael Ymer (59e op de wereldranglijst).

Coco Gauff werd in de 1e ronde verrast door haar landgenote Sofia Kenin. Elise Mertens had beter kunnen hopen dan een 2e ronde op Wimbledon. De Belgische verloor in 3 sets van Elina Svitolina.

Op wie moet je wedden op Wimbledon 2023 in week 2?

Voor je sportweddenschappen op Wimbledon is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden in de 2e week. Deze zijn wat minder en het gras is meer beschadigd dan tijdens de eerste dagen.

Spelers om op te wedden

Een van de favorieten om het ver te schoppen in week 2 blijft natuurlijk Novak Djokovic. Dit ondanks het feit dat zijn route wordt bemoeilijkt door het feit dat hij in zijn volgende wedstrijd Andrey Rublev tegenover zich heeft. Carlos Alcaraz zal op zijn hoede moeten zijn voor de Italiaanse Matteo Berrettini, een finalist in 2021 wiens spel zich perfect leent voor gras, met zijn agressieve opslag en slice. Berrettini staat bij Ladbrokes geprijsd op 2.90 om de Spanjaard te verslaan. De Italiaan kan voor een verrassing zorgen. Medvedev heeft een notering van 1.26 en zou zijn status moeten veiligstellen tegenover de jonge Jiri Lehecka. De Rus heeft deze week bewezen behoorlijk solide te zijn.

Bij de vrouwen moeten we de 16-jarige Mirra Andreeva in de gaten houden. De jonge Russische, die dit jaar al de 3e ronde haalde op Roland Garros, staat geprijsd op 3.00 om de Amerikaanse Madison Keys te verrassen. Elena Rybakina verdedigt haar titel en moet de Braziliaanse Haddad Maia, die een zeer moeilijke eerste 2 rondes had, voor laten gaan. De overwinning van de Kazak staat op 1.31 bij Ladbrokes.

Wie staat er in de finale van Wimbledon 2023?

Bij de mannen is het ons moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Djokovic de finale haalt, gezien zijn consistentie en ervaring. Toch kunnen Rublev en Sinner hem zorgen baren. In de bovenste helft van de loting moet Alcaraz het opnemen tegen Berrettini en mogelijk Jannik Sinner, die de Spanjaard hier in 2022 versloeg. Onze voorspelling: Sinner vs Djokovic.

Bij de vrouwen is het deelnemersveld veel opener, met Świątek, Rybakina, Sabalenka en Jabeur die waarschijnlijk allemaal zullen strijden om de overwinning. Rybakina zou opnieuw de finale kunnen bereiken, waar ze het opneemt tegen Marketa Vondrousova, die voor een verrassing kan zorgen en Iga Świątek kan verslaan, die nog nooit verder is gekomen dan de 4e ronde op Wimbledon. Onze voorspelling: Vondrousova vs Rybakina.

Ook het lezen waard: Hoeveel moet je uitgeven om naar Wimbledon te gaan?

Conclusie

In deze tweede week op Wimbledon 2023 zouden we een aantal zeer mooie wedstrijden moeten zien, met veel spelers die in goede vorm aankomen met als doel de onverslaanbare Novak Djokovic te stoppen in zijn zoektocht naar een recordaantal Grand Slam-titels (24). Bij de vrouwen zou een open loting weleens een verrassende finale kunnen opleveren.