philipsen au tour de france 2023

Online weddenschap: Jasper Philipsen, stoppen als het kan?

Wie had zo’n start van de tweede week van de Tour de France 2023 verwacht? Maak je klaar voor een online weddenschap. De hitte deed meer dan een paar hoofden omdraaien bij de start in Vulcania. Het peloton van leiders barstte los. Deze overgangsetappe veranderde in een dag van kwelling voor het overgrote deel van het peloton. Wees gerust, in de etappe van Moulins waait een rustig briesje. Kunnen we dus wedden op een vierde overwinning voor Jasper Philipsen? Zal de concurrentie hem kunnen afschudden? Laten we eens kijken welke online weddenschap we moeten plaatsen.

Na de storm komt de rust, zowel in de Tour de France als in online sportweddenschappen

Clermont-Ferrand – Moulins (179,8 kilometer): na een dag in het rood is Moulins in het groen gehuld als de sprinters aan de finish komen van de elfde etappe van de Tour de France. Er wordt een massasprint verwacht op de Boulevard de Nomazy

Online weddenschap: een vrij eenvoudige finale

4,4 kilometer van finish: rotonde aan beide kanten open. Geen voorkeur welke kant te nemen.

3,1 kilometer naar de finish: voorkeur voor de linkerkant.

2,4 kilometer van de finish: kortste weg naar rechts.

2 kilometer van de finish: rechtsaf.

1,4 kilometer van de finish: bocht naar rechts.

1,2 kilometer van de finish: snelle bocht.

Vertrouw niet op Streetview, de stedelijke fittingen zijn verwijderd om een vloeiende sprint te garanderen.

Uitzicht vanaf de finish.

Is het redelijk om een online weddenschap te plaatsen op Jasper Philipsen?

Jasper Philipsen (2.1), houder van drie overwinningen in drie massasprints op het vlakke, is de grote favoriet om zichzelf op te volgen in de wereldsprint. Om opnieuw te zegevieren, zal de trein van Alpecin-Deceuninck vroeg op zijn plaats moeten staan. De reeks rotondes en het binnenrijden van de stad, vooral de rue Baudin op 1,4 kilometer, zullen het peloton oprekken. En dit zal elke comeback bemoeilijken. Ramon Sindelkam, Jonas Rickaert en Mathieu van der Poel zullen een sleutelrol moeten spelen om hem vooraan te krijgen op het laatste rechte stuk. In de etappe van vandaag leek de groene trui niet aangetast door de tijd die voorbij was gegaan. De enige zorg voor de Belg was dat zijn pilootvis een slechte rustdag had. Ziek maar niet uitgeput, zou MVDP nog steeds de middelen moeten hebben om een nieuwe voordracht te leveren.

Een zware sprint

Elke sprint heeft zijn eigen specificiteit; deze zal tegen de wind in zijn. Gezien de samenstelling van de finale zal dit niet alleen goed geplaatste treinen bevoordelen, maar ook de grootste dijen in het peloton. Dylan Groenewegen (6,5) zou een van de nummer 1 rivalen van Philipsen moeten zijn. Als één van de beste sprinters ter wereld, zal hij zijn vorm van Bordeaux moeten herhalen om kans te maken op de overwinning. Om dit te bereiken, zal Luka Mezgec een sleutelrol moeten spelen om hem zoveel mogelijk in te halen en hem op de juiste wegen te zetten.

Caleb Ewan de vindingrijke

Sinds het begin van deze Grande Boucle heeft Caleb Ewan (11) verrassend genoeg altijd vooraan in het peloton gereden. Zijn spil, Jasper de Buyst, lijkt het beter te doen en is hersteld van zijn blessure. Hij werd 7e in Limoges en zijn rol zal cruciaal zijn als de Pocket Rocket wil schitteren in vergelijkbaar gezelschap.

Fabio Jakobsen herlanceert Soudal Quick Step

Gekneusd door zijn valpartij op het circuit van Nogaro sleept Fabio Jakobsen (13) zijn ellende mee naar de finish en gaat hij op zoek naar de overwinning in de sprints. Hoe zit het met zijn herstel? De Tour de France van 2022 liet een aantal tekortkomingen zien op het gebied van herstel. In tegenstelling tot de paar overwinningen in de derde week, in een Vuelta zonder al te veel concurrentie. Het is niet zeker dat Michael Morkov in staat zal zijn om wonderen te verrichten.

Wout van Aert wil geruchten over online sportweddenschappen de kop indrukken

Opnieuw een gemiste kans voor Wout van Aert (11) op deze editie die hem zo tegenstaat. De Belg op zoek naar een ritzege slaagde er niet in om weg te rijden in de etappe van Issoire. Maar Moulins zal een nieuwe kans zijn om opnieuw ten strijde te trekken. Deze keer in een sprint waar hij zal kunnen profiteren van Christophe Laporte als pilootvis. Theoretisch in de mix als hij mag sprinten, is het Jumbo-Visma-duo uitstekend in de plaatsingsstrijd. Hierdoor kan WVA in de wedstrijd komen. De vraag is of hij morgenochtend aan de start zal staan.

Plaatsingsproblemen voor Jordi Meeus

Steeds weer werd het grote manco van Jordi Meeus (41) blootgelegd. De Belg weet niet hoe hij zich moet positioneren. Danny van Poppel heeft het moeilijk om de tekortkomingen van de sprinter van Bora Hansgrohe te overwinnen. Zullen ze in staat zijn om elkaar te vinden en Meeus zijn volledig potentieel te laten uitdrukken?

Een soortgelijk probleem voor Sam Welsford (33), die desondanks de perfecte omstandigheden vond om zich te uiten. Tot zijn grote verrassing kon de Australiër van DSM zijn plek vinden in Bordeaux. Als hij hetzelfde enthousiasme kan herontdekken, kan hij dromen van zijn eerste Grand Tour-overwinning.

De positie ten gunste van Bauhaus?

Hoe technischer, hoe beter voor Phil Bauhaus (19). Zal de Duitser uit Bahrein Victorious kunnen verrassen? In een Bordeaux-achtige sprint lijkt hij te zijn ingehaald door een deel van de concurrentie. Alex Kirsch en Jasper Stuyven zullen hun inspanningen moeten verdubbelen om het gat naar de grote jongens in het peloton te dichten.

Online weddenschap: inzetten op het vertrouwen van Mads Pedersen

Er was geen sprint die beter geschikt was voor Mads Pedersen (15) dan die in Limoges. Nu keert de Deen van Lidl-Trek terug naar vijandig terrein, waar hij de snelheid van de pure sprinters mist.

De onbekende Bini

Als er één renner is die iedereen kan verrassen, dan is het wel het fenomeen Biniam Girmay (23). Meer verwacht in Limoges dan in Bordeaux, verraste de Eritreeër iedereen in de buurt van de Garonne. Kan hij dit huzarenstukje herhalen? Adrien Petit en Mike Teunissen zullen perfect op hem moeten passen.

De Uno-X-vergelijking

Wie gaat er sprinten, Alexander Kristoff (81) of Soren Wærenskjold (201)? De logica geeft de voorkeur aan de oudste van de twee. Zijn uithoudingsvermogen spreekt voor zich, zijn huidig tempo tegen.

Je mist één persoon en alles is ontvolkt

Na het verlies van Mark Cavendish door een valpartij, is Astana Qazakstan verweesd van hun stersprinter. Cees Bol (151) zal voor zichzelf moeten opkomen, maar heeft het tot nu toe goed gedaan in de plaatsingsstrijd. Een verrassing waar Alexandre Vinokorov blij mee zou kunnen zijn.

Onze voorspelling: Hoe vecht je tegen Jasper Philipsen? De groene trui is een klasse boven de concurrentie en zou zijn succes moeten herhalen.