USG contre brugge sur le terrain de foot

Voetbalweddenschappen – Jupiler Pro League: zomermercato

De zomermercato is al een paar weken in volle gang. Wie heeft het verstandigst gekocht? Lees hier alles over voetbalweddenschappen op de Jupiler Pro League. Met nog maar tien dagen te gaan voor de start van het seizoen 2023-2024 in onze Belgische competitie, is het moeilijk om te zeggen wat de trends zullen zijn in de eerste speeldagen. Zoals gebruikelijk proberen de verschillende clubs hun selectie te versterken. Ze proberen ook om een paar spelers met een aantrekkelijke marktwaarde van de hand te doen. Tot nu toe hebben de clubs in de Pro League meer binnengehaald dan ze hebben uitgegeven tijdens de zomerperiode. Sommige teams lijken echter een scherpere neus te hebben gehad dan andere.

Online voetbalweddenschappen: Union nog steeds bij de koplopers?

De afgelopen twee jaar was Union de verrassing. Terwijl sommigen dachten dat hun seizoen 2021-2022 een flop in de pan zou zijn, bewees de Brusselse ploeg vorig jaar al snel het tegendeel. Consequent in België en verrassend op het Europese podium, had Union niet de meest indrukwekkende ploeg in onze competitie. Opnieuw lijken ze intelligent te hebben gerekruteerd. Teuma, Kandous en Van der Heyden zijn allemaal vertrokken. De clubleiding had wel al een aantal veelbelovende aanwinsten gedaan. Gezien hun laatste aanwinsten zou het ons niet verbazen als de nieuwe Unionisten snel in het middelpunt van de belangstelling komen te staan.

Wedden op voetbal: Antwerp mikt op succes op lange termijn

De regerend kampioen heeft weinig veranderingen aangebracht in hun ploeg. Toegegeven, ze hebben een van hun verdedigende rotsen verloren toen ze Willian Pacho voor €11 miljoen aan Frankfurt verkochten. Maar Antwerp heeft gekozen voor de lange termijn. Ze gaven bijvoorbeeld €6 miljoen uit aan de zestienjarige spits George Ilenikhena. Hij krijgt gezelschap van drie andere jongelingen, waaronder de twintigjarige doelman Senne Lammens.

Zomermercato Jupiler Pro League: Brugge haalt alles uit de kast

Brugge, al jaren een toonbeeld van sportief management, kwam vorig seizoen wat tekort. Maar de clubleiding is erop gebrand om dit seizoen nieuwe spelers aan te trekken. Met bijna 22 miljoen euro heeft Blauw-Zwart tot nu toe het meeste uitgegeven. Aan de andere kant hebben ze met de verkoop van Lang, Sylla, Mata en Larin voor bijna €40 miljoen het meeste binnengehaald. Op papier zien de aanwinsten van Igor Thiago, Hugo Vetlesen en Michal Sokras er aantrekkelijk uit.

Al de rest

Anderlecht en Standard, die meer om hun geschiedenis dan om hun recente prestaties wedijveren, hebben tijdens deze Jupiler Pro League-mercato voor de jeugd gekozen. Vooral Anderlecht met de komst van de jongelingen Price en Mundle, en de terugkeer van Vanheusden op uitleenbasis. Anderlecht heeft het beste gehaald uit hun jonge talent. Ze hebben de veelbelovende Patris aangetrokken en zullen proberen de voormalige Deense belofte Dolberg nieuw leven in te blazen. Hoewel Brussel Verbruggen kwijt is in het doel, hebben ze de ervaren Dupé gevonden om hem te vervangen.

Genk heeft zijn aanval versterkt, terwijl Gent meer in zijn verdediging heeft geïnvesteerd. Charleroi heeft een transfervrije spelers aangetrokken. Tot slot zal RWDM in de laatste dagen van de mercato nog een aantal spelers moeten vinden, met het risico dat ze een gereduceerde kern moeten samenstellen voor de eerste seizoenshelft.

Conclusie: zomermercato

Kortom, er is een zekere mate van herbezinning aan de kant van de grote kanonnen in de competitie. De dagen van paniekaankopen zijn voorbij. Iedereen lijkt een bepaalde rust te willen opbouwen voor de komende jaren. Als gevolg daarvan zetten veel clubs de jeugd in de schijnwerpers. Er staan een aantal wedstrijden op het programma met spannende duels tussen opkomende spelers en spelers die onze competitie al goed kennen. Dit moet niet alleen onze competitie nieuw leven inblazen, maar ook zijn rol als uithangbord in Europa versterken. Een voorbeeldfunctie die Brugge perfect beheerst. Sterker nog, ze lijken de beste mercato tot nu toe te hebben gehad. Tenminste tot nu toe. En als je bedenkt dat sommige van de beste deals helemaal aan het einde van de transfermercato worden gesloten…