Antwerp sur le podium de la super coupe de Belgique

Belgische Supercup: Antwerp vs KV Mechelen

De 45e editie van de Belgische Supercup vindt plaats op zondag 23 juli om 18.00 uur. Bis repetita: Antwerp, dat de dubbel dit seizoen won, neemt het op tegen Belgische bekerfinalisten KV Mechelen. Ter gelegenheid hiervan geven we je onze sportweddenschappen op de eerste officiële seizoenswedstrijd!

Belgische Supercup: wat staat er op het spel?

De Belgische Supercup wordt in eerste instantie gespeeld tussen de Belgische kampioen en de bekerwinnaar. Dit jaar slaagde Antwerp erin om beide te winnen. Hun tegenstander zondag is KV Mechelen, tweede in de Belgische beker van 2023.

Wat is een betere manier om het seizoen te beginnen dan met een trofee? Niets, zou je zeggen! Vooral omdat Antwerp en KV Mechelen deze trofee nog nooit wonnen in hun geschiedenis. Een eerste overwinning zou het seizoen al kunnen conditioneren voor beide ploegen, die hun seizoen in de Jupiler Pro League beginnen tegen respectievelijk Cercle Brugge en Club Brugge.

Sportweddenschappen van de redactie

Met één optreden tegen Club Brugge in 1992 is de Great Old geen onbekende in de competitie. Ze zullen echter kunnen voortbouwen op hun ongelooflijke seizoen 2022-2023 en zullen erop gebrand zijn om de nieuwe campagne goed te beginnen.

Zal Mark Van Bommel zijn basiself moeten aanpassen tegen Mechelen? Ja, de onbetwistbare Calvin Stengs en William Pacho zullen niet langer deel uitmaken van de basisopstelling. Om nog maar te zwijgen over het mogelijke vertrek van Jean Butez. Het valt nog te bezien of de Franse doelman, vorig seizoen nog uitgeroepen tot beste doelman, zondag in het doel kan staan.

Mentaal zal de beste verdediging van Antwerp de overhand hebben op KV Mechelen. Vorig seizoen ontmoetten de twee ploegen elkaar 3 keer, en het resultaat is duidelijk. Antwerp domineerde met 3 overwinningen, scoorde 9 goals (gemiddelde van 3 per wedstrijd), en stond 0 goals toe tegen Mechelen.

KV Mechelen, aan de andere kant, won de Supercup voor het laatst in 2019, toen ze met 3-0 verloren van KRC Genk. Mechelen is niet verzwakt door de zomermercato, integendeel zelfs, met de komst van Belghali, Mory Konaté en Lion Lauberbach. De mannen van Steven Defour presteerden solide in de vriendschappelijke wedstrijden en wonnen 4 van hun 4 wedstrijden.

Hoewel alles mogelijk is in een eerste officiële wedstrijd, vinden wij het moeilijk om Antwerp niet te zien winnen tegen een notering van 1.55 bij Ladbrokes.be en hun eerste trofee van het seizoen te winnen. Met het vertrek van verdediger Pacho en de mogelijke transfer van Jean Butez, zouden de Mechelaars kunnen scoren tegen deze Antwerpse ploeg: beide teams scoren aan 1.70.