equipe de Genk match contre Molenbeek

Jupiler Pro League-sportweddenschappen: Speeldag 1

Het Belgische voetbal komt dit weekend weer in actie met speeldag 1 van de Jupiler Pro League. Wat staat er op het programma? Union Saint-Gilloise gaat van start in de derby tegen Anderlecht, de kampioen ontvangt Cercle Brugge thuis en RWDM neemt het op tegen KRC Genk. Onze redacteurs geven je de beste Jupiler Pro League-sportweddenschappen voor dit weekend.

Eupen – Westerlo, onze sportweddenschappen

Aanstaande zaterdag is Eupen gastheer van Westerlo. De Pandas werden vorig seizoen gered in de laatste rondes van het kampioenschap. Ze zullen er zeker op gebrand zijn om hun seizoen goed te beginnen. Ondanks het vertrek van Stef Peeters, Prevjak en N’Dri, boekte Eupen een verrassende 0-1 vriendschappelijke overwinning tegen Olympique de Marseille om de voorbereiding af te ronden.

Westerlo was de verrassing vorig seizoen. De mannen van De Roeck promoveerden naar de hoogste klasse en kwalificeerden zich voor Play-Off 2. Sterker nog, Westerlo was met 61 doelpunten in het reguliere seizoen het sensatieteam (4e beste aanval). En het goede nieuws is dat ze erin geslaagd zijn om een deel van hun talent te behouden. Zo kunnen ze verder bouwen op hun succes door spelers als Rommens (Jong Genk) aan te trekken.

De voorspelling van de redactie voor Eupen-Westerlo: We zien Westerlo winnen tegen een Eupen-team dat zijn sterke mannen kwijt is. De noteringen zijn 2.10 op Ladbrokes.be. Hoewel Westerlo’s echte kracht aanvallend is, kunnen we ook doelpunten verwachten: Westerlo wint en er vallen meer dan 1,5 doelpunten in de wedstrijd is GEBOOST op Ladbrokes.be.

Sportweddenschappen: Charleroi – OHL

Charleroi is al sinds april op vakantie. Dit weekend zal het zijn fans niet meer zien. Sterker nog, de Carolos zullen niet kunnen rekenen op hun 12e man tegen OHL als gevolg van de CBAS-sanctie. Charleroi is dit seizoen nauwelijks van vorm veranderd. De mannen van Felice Mazzu maakten in mei een aantal aanwinsten officieel, waaronder voormalig Seraing-speler Antoine Bernier. Mazzu zal het vertrek van Joris Kayembe moeten compenseren.

Psychologisch voordeel voor OHL? Met een 6 op 6 tegen Charleroi vorig seizoen, start Leuven misschien met een voordeel. Om hun momentum te behouden, willen ze blijven vertrouwen op de jeugd, terwijl ze spelers als N’Dri aantrekken die een bijdrage kunnen leveren in de openingsronden.

Onze voorspelling voor Charleroi – OHL: Een eerste wedstrijd is altijd moeilijk om te onderhandelen en we zien beide teams scoren in deze wedstrijd tegen een notering van 1.62 bij Ladbrokes.be.

Voorspelling: RWDM – KRC Genk, de 1e van de gepromoveerde ploeg

21 jaar later keert RWDM terug naar de Belgische 1e klasse. Ondanks dit nieuws is de stemming in de hoofdstad niet bepaald rooskleurig. Na de aankondiging van het vertrek van Thierry Dailly, heeft John Textor net het ontslag van coach Vincent Euvrard aangekondigd. Dit vijf dagen voor de start van het kampioenschap.

Bovendien zal Molenbeek nog niet kunnen rekenen op hun play-off-held Kylian Hazard, die een kniebandblessure heeft opgelopen. Ze zullen het ook moeten stellen zonder Jake O’Brien, vorig seizoen een echte revelatie in de centrale verdediging.

Elders trapte KRC Genk deze week hun seizoen af tegen Servette FC (1-1) in een poging om zich te kwalificeren voor de Champions League. Tolu scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd voor de Limburgers.

De voorspelling van de redactie voor RWDM-KRC Genk: Gezien de huidige situatie is het moeilijk om RWDM deze wedstrijd te zien winnen. Genk wint tegen 1.95 bij Ladbrokes. RWDM zou echter kunnen scoren voor hun thuispubliek en de notering is GEBOOST op Ladbrokes.be.

Antwerpen tegen Cercle Brugge: onze voorspellingen

Regerend kampioen begint zijn seizoen tegen Cercle Brugge op zondag om 13u30. Antwerp kon zich echter herpakken tegen Mechelen in de Belgische Supercup. In die wedstrijd pakte Antwerp zijn eerste trofee van het seizoen en voltooide het de binnenlandse triple dankzij een fraaie penalty van Jean Butez. De mannen van Mark Van Bommel hebben niet veel last gehad van de transfermarkt. Sterker nog, de sterke structuur is hetzelfde gebleven ondanks het vertrek van Pacho en Mandela Keita.

Wat als we je vertellen dat Cercle Brugge DE verrassing van het seizoen 2023-2024 zou kunnen zijn? Vorig seizoen zorgden de mannen van Muslic voor een sensatie tegen de grote ploegen en dat zou opnieuw kunnen. Laten we hopen dat de Japanse spits Ayase Ueda bij de club uit het Venetië van het Noorden blijft…

Voorspelling van de redactie voor Antwerp tegen Cercle Brugge: Zelfs als Cercle Brugge voor een verrassing kan zorgen en gelijkspeelt tegen Antwerp, heeft Cercle geen van zijn laatste 5 wedstrijden tegen Antwerp gewonnen. Onze redactie denkt dat Antwerp opnieuw zal winnen en hun overwinning staat op 1.83 bij Ladbrokes.be.

Sportweddenschappen: AA Gent en Club Brugge favoriet

De eerste 3 punten voor La Gantoise? Gent ontvangt KV Kortrijk om 16u deze zondag. Met het pensioen van kapitein D’Haene en het vertrek van Selemani is KV Kortrijk favoriet om dit seizoen ten onder te gaan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat La Gantoise op eigen bodem en voor de eigen fans wint. Ondanks het vertrek van verschillende verdedigers hebben de Buffalo’s een nieuw trio aangetrokken en kunnen ze nog steeds rekenen op Hugo Cuypers.

Voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd AA Gent – KV Kortrijk: We zien Gantoise vrij gemakkelijk winnen tegen een notering van 1.33. Als je graag wedt op doelpuntenmakers, dan doe je dat het best op Hugo Cuypers tegen 1.68 bij Ladbrokes.be.

Als het op favorieten aankomt, moeten we kijken naar het Venetië van het Noorden, waar Club Brugge het opneemt tegen KV Mechelen. Na een rampzalige eerste helft tegen Antwerp, profiteerde de ploeg uit Mechelen van hun numerieke overwicht om de regerend kampioenen tot strafschoppen te dwingen.

Ronny Deila, de nieuwe coach van Club Brugge, zal in zijn eerste thuiswedstrijd een goede indruk moeten maken. Vooral omdat Brugge zijn laatste 3 wedstrijden tegen Mechelen won zonder ook maar één doelpunt tegen te krijgen.

Voorspelling van de redactie voor Club Brugge-KV Mechelen: Ons team ziet Club Brugge zijn favorietenrol vervullen en winnen in het Jan Breydel. Voor de gekken is het mogelijk om de volgende odds te proberen: Club Brugge wint zonder tegendoelpunt aan 2.70 bij Ladbrokes.be.

Voorspelling: STVV – Standard Luik

Om onze round-up van speeldag 1 van de Jupiler Pro League af te ronden, trekken we naar Sint-Truiden, waar Standard Luik naartoe reist.

Underdog opgelet? Vorig seizoen maakte Standard een einde aan hun slechte vorm door af te reizen naar Sint-Truiden. Voorafgaand aan die wedstrijd had het Luikse team sinds 2007 niet meer gewonnen op eigen bodem. Les Rouches, desastreus in PO2, hebben moeten rekruteren om het vertrek van Dussenne, Laifis, Cimirot, Alzate en Zinckernagel te compenseren. Het valt nog te bezien of de nieuwkomers zich snel kunnen aanpassen aan de competitie…

Voor De Kanaries zal dit seizoen waarschijnlijk ingewikkelder zijn dan het vorige. Ze zullen het moeten doen zonder hun topscorer, Gianni Bruno, die is teruggekeerd naar AA Gent.

Onze voorspelling voor deze wedstrijd STVV – Standard: Wij profiteren van de BOOST die door Ladbrokes.be is gecreëerd, d.w.z. een overwinning van Standard of een gelijkspel en minder dan 4,5 doelpunten in de wedstrijd.

Wed op alle Jupiler Pro League wedstrijden en meer op Ladbrokes.be!