Vue du prix Jean-Luc Lagardère

Jean-Luc Lagardère: Zaterdag in Enghien in een kleine groep

De renbaan Plateau de Soisy staat drie opeenvolgende weekends in de schijnwerpers. Te beginnen op zaterdag met de prestigieuze Prix Jean-Luc Lagardère. Deze race is gereserveerd voor oudere paarden. De Prix Jean-Luc Lagardère wordt beschouwd als een van de beste evenementen op deze renbaan. Op dinsdagmiddag waren er nog veertien paarden ingeschreven om deel te nemen aan deze wedstrijd. Tot op heden zijn er slechts tien paarden in de race voor de titel. Bij gebrek aan een starter wordt dit prestigieuze evenement geen Tiercé, Quarté of Quinté +. Fans van paardenraces kijken reikhalzend uit naar dit evenement om te zien welke paarden zich zullen onderscheiden. Wie wint de Prix Jean-Luc Lagardère? Lees het in ons artikel.

Étonnant: de paardenweddenschap van het weekend voor de Jean-Luc Lagardère

Kampioensruiter Étonnant (10) zal aanwezig zijn op het evenement. Samen met zijn trouwe partner Anthony Barrier. Hij is onmiskenbaar het te kloppen paard na zijn duizelingwekkende prestaties op de renbaan. Hij is een serieuze titelfavoriet. Dat bevestigen zijn recente successen. Deze waren zijn schitterende overwinning in de Prix de Washington en zijn succes in de Prix de l’Atlantique eind april. Zijn aanwezigheid voegt een spannend element toe aan de competitie. Alle ogen zullen op hem gericht zijn om te zien of hij nog een overwinning aan zijn palmares kan toevoegen. Na zijn laatste twee successen op snelheidsparcoursen komt de kampioen van Westerink deze zaterdag terug op een holding-parcours. Hij heeft niet meer over zo’n lange afstand gekoerst sinds hij de Gr II Prix Kerjacques won op de grote baan van Parijs-Vincennes.

Een belangrijk succes voor hij de Atlantische Oceaan oversteekt

Deze Prix Jean-Luc Lagardère zal een springplankrace zijn voor Étonnant. Westerink kondigde de afgelopen dagen officieel aan dat Étonnant zal deelnemen aan de MGM Yonkers International Trot op 9 september. Dit laat zien hoezeer Étonnant aanstaande zaterdag op Enghien moet winnen voordat hij voor de tweede keer in zijn carrière met wraak naar de baan van Yonkers kan gaan. Het paard werd vorig jaar slechts achtste. Westerink zal proberen zijn droom waar te maken, nl. het winnen van een race in de Verenigde Staten. Deze aankondiging zal gokkers van de Prix Jean-Luc Lagardère vertrouwen geven om in te zetten op deze PMU-paardenrace. Gezien de tegenstand van deze zaterdag heeft Étonnant geen andere keuze dan te winnen als hij begin september de overwinning in de Verenigde Staten wil opeisen.

Oracle Tile en Elie de Beaufour maken de wedlijn compleet

Oracle Tile (3), gepresenteerd door Thierry Duvaldestin, was een uitstekende derde in zijn eerste optreden op Groep I-niveau in Frankrijk en is goed geplaatst om te mikken op de tweede plaats. Dit terwijl hij probeert de grote favoriet het vuur na aan de schenen te leggen. Zijn ruiter Théo Duvaldestin is blij dat zijn paard weer wat frisheid heeft gekregen na zijn optreden op het hoogste niveau in de Prix René Ballière. Hoewel Étonnant moeilijk te verslaan zal zijn, zou zijn paard zich heel goed moeten kunnen aanpassen aan dit vlakkebaanprofiel. De meervoudige winnaar van deze Prix Jean-Luc Lagardère, Jean-Michel Bazire, zal Elie de Beaufour presenteren. Hoewel hij iets onder het niveau en de waarden zit die hij de afgelopen maanden liet zien, lijkt de kleine kampioen van Jean-Michel het vrij gemakkelijk te vinden om opnieuw te mikken op een podiumplaats in deze race. Vorig jaar eindigde het derdes.

Eric de Aal en Elvis du Vallon in de problemen

Indrukwekkend tijdens zijn succes in Vichy, waar hij Elie de Beaufour versloeg, zou deze formidabele sprinter kunnen profiteren van een snelle race met Étonnant, die zijn trein vooraan zou moeten opleggen, om op het podium te eindigen. Franck Nivard kan het uitstekend vinden met deze zevenjarige en zal proberen te profiteren van de beste ruggen in de race om te mikken op een mooie plaats. Elvis du Vallon (8), die deze keer Hokkaido Jiel en Idao de Tillard niet op zijn pad vindt, zou met de juiste koers ook kunnen streven naar de kleine plaatsen in deze PMU-paardenrace.