Chelsea's Reece James holds up the Summer Series trophy after winning the Premier League match.

Voetbalvoorspelling: Chelsea-Liverpool

In het openingsweekend van de Premier League nemen de Blues het op tegen de Reds. Beide teams hebben een heel andere opstelling dan vorig seizoen. Wie zal er profiteren? Ontdek het in deze voetbalvoorspelling.

Liverpool en de Londenaren zijn in het kampioenschap van 2022-2023 wat teruggevallen. Op de vijfde plaats redden de beschermelingen van Jürgen Klopp ternauwernood een plaats in de Europese competitie. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de ploeg van Thiago Silva. Met 44 punten op het bord waren ze slechts tien punten los van Leicester City, de eerste degradatiezone. In plaats van hun respectievelijke doelstellingen te bereiken, hebben de twee clubs een grote herschikking ondergaan. Verschillende ervaren spelers zijn weg, vervangen door jeugdspelers.

Sportweddenschappen: welke rekruut zal de doorslag geven?

17 uitgaande transfers. Als Chelsea inkrimpt, is dat geen grap. Terwijl Mendy, Kanté en Koulibaly zijn vertrokken naar de Qatarese droom (en geld), zijn andere spelers rechtstreeks naar de concurrentie gegaan. Kai Havertz verhuist naar Chelsea en Mason Mount naar Manchester City. Mount zal echter niet de enige speler van Manchester City zijn, want Kovacic zal het shirt van City dragen. Voeg aan deze lijst Loftus Cheek, Felix, Aubameyang en Azpilicueta toe en je hebt een Chelsea-team dat bijna verstoken is van spelers. Aan de andere kant hebben de directeurs hun netwerk geactiveerd om één speler per linie te rekruteren. Disasi zou binnenkort in het centrum van de verdediging moeten staan, terwijl zijn landgenoot Nkunku de leiding krijgt over het middenveld.

De Fransman kan ook voorin worden ingezet, waar Nicolas Jackson net is gearriveerd. Christopher Nkunku’s transfer, afgerond in januari en pas van kracht deze zomer, is het paradepaardje van de Blues. Zijn oog voor doelpunten zal echter nog even op zich laten wachten. Na een knieoperatie zal de voormalige speler van Leipzig enige tijd aan de kant staan.

Aan de andere kant hebben de Reds slechts twee spelers aangetrokken. Szoboszlai en Mac Allister lijken echter een directe bijdrage te kunnen leveren aan hun nieuwe kleuren. En dat zou een middenveld kunnen helpen dat, na het verlies van Wijnaldum twee jaar geleden, het nu zonder Fabinho, Henderson en Milner moet stellen.

Online sportweddenschappen: Chelsea’s voorbereiding in hun voordeel

Vriendschappelijke voorwedstrijden onthullen soms bepaalde trends. In dit opzicht lijken de Blues een licht voordeel te hebben ten opzichte van hun volgende tegenstanders. De jongens van Mauricio Pochettino zijn ongeslagen en hebben hun zelfvertrouwen opgebouwd. Overwinningen op Brighton en Fulham hebben hen ervan overtuigd dat ze de Premier League aankunnen. Ze hebben ook twee keer gelijkgespeeld tegen Dortmund en Newcastle. Twee teams die in de Champions League uitkomen. Liverpool daarentegen zegevierde over het nederige Darmstadt en Leicester, maar ging onderuit tegen Bayern München.

Voetbalvoorspelling: zevende gelijkspel op rij?

Als je een fan bent van spektakel, kun je deze zondag beter overslaan. In hun laatste zes ontmoetingen hebben de twee teams altijd gelijkgespeeld. Erger nog, de laatste vier wedstrijden waren doelpuntenloos. Om een overwinning voor beide clubs te vinden, moet je terug naar maart 2021. Toen won Chelsea op Anfield. In de afgelopen jaren was het echter niet makkelijk om de Reds te ontvangen op Stamford Bridge. The Blues hebben slechts twee keer gewonnen in hun laatste tien ontmoetingen.

Kortom, de twee teams lijken hun draai nog te moeten vinden. Aanvallend zijn ze tot grootse dingen in staat, maar verdedigend hebben ze het soms ook moeilijk. Al met al is het een wedstrijd van twee kanten, maar wel één met doelpunten. In tegenstelling tot de laatste paar ontmoetingen dus.