US Open 2023: Voorspelling voor de kwartfinales

De US Open 2023 gaat deze week verder met de kwartfinales voor mannen en vrouwen op woensdag en donderdag. Welke spelers bereiken de halve finales van de 2023 US Open? Ter herinnering, je kunt hier vinden hoe je kunt wedden op tennis.

Voorspellingen kwartfinales mannen – US Open 2023

Taylor Fritz vs Novak Djokovic in de US Open 2023

De Amerikaan Taylor Fritz (ATP 9) zal het heel moeilijk krijgen tegen de in vorm verkerende toernooifavoriet Novak Djokovic (ATP 2). Taylor Fritz speelde een aantal vrij solide wedstrijden voordat hij de kwartfinales bereikte en won in 3 sets zonder echt getest te worden. Novak Djokovic was wat meer geschrokken in de 3e ronde tegen zijn landgenoot Laslo Djere (ATP 38). Djokor wist de wedstrijd in 5 sets om te draaien. Djokovic is daarom de duidelijke favoriet in deze wedstrijd. Het is moeilijk voor te stellen dat Fritz de Serviër bij kan houden vanaf de achterkant van de baan in een 3-set format.

Voorspelling: Djokovic wint met 3-0.

Frances Tiafoe vs Ben Shelton

Dit is ongetwijfeld de popcornwedstrijd van de avond tussen de 2 Amerikaanse showmannen. Aan de ene kant Frances Tiafoe (ATP 10), halve finalist vorig jaar en bezig aan een uitstekend seizoen. Aan de andere kant de meer beginnende Ben Shelton (ATP 37), die geniet van zijn 1e echte seizoen op het ATP-circuit. Shelton maakte indruk tegen Tommy Paul in zijn laatste wedstrijd.

We kunnen hier een spannende wedstrijd verwachten tussen 2 nogal fantasierijke spelers. De ervaring en consistentie van de hoger geplaatste speler kan het verschil maken in wat een spannende wedstrijd belooft te worden.

Voorspelling: Tiafoe wint met 3-2.

Carlos Alcaraz vs Alexander Zverev

Een spannende wedstrijd tussen titelverdediger Carlos Alcaraz (ATP 1) en Alexander Zverev (ATP 12) in de US Open 2023. Alcaraz is duidelijk dé favoriet in deze wedstrijd, gezien zijn vorm dit seizoen (59 overwinningen tegen 6 verliespartijen). En het zijn vrij rustige overwinningen tot nu toe, ondanks een 4-set test tegen Dan Evans.

Hij neemt het op tegen Alexander Zverev, die een klant blijft. De Duitser is dit seizoen weer in vorm na een lange blessure vorig jaar en blijft erg gevaarlijk in de Grand Slam. In het bijzonder zette hij een goede prestatie neer door Jannik Sinner (ATP 6) uit te schakelen in een lange 5-sets wedstrijd. Carlos Alcaraz lijkt de beste te zijn in deze wedstrijd, maar zal op zijn hoede moeten zijn voor de Duitser die hem al meerdere keren heeft verslagen.

Voorspelling: Carlos Alcaraz wint met 3 sets tegen 1.

Daniil Medvedev vs Andrey Rublev

Een 100% Russisch duel in deze kwartfinale van de US Open 2023. Medvedev (ATP 3) is tot nu toe erg goed geweest en is ontsnapt aan de val van Alex De Minaur (ATP 13). De Rus won hier al eens de titel en is de favoriet voor deze clash. Hij zal nog steeds moeten oppassen voor Andrey Rublev (ATP 8), die hem 2 van de laatste 3 keer heeft verslagen.

Voorspelling: Daniil Medvedev wint met 3 sets tegen 1.

Voorspellingen kwartfinale vrouwen – US Open 2023

Jelena Ostapenko vs Cori Gauff

Jelena Ostapenko (WTA 21) zorgde in de laatste ronde voor een sensatie door de nummer 1 van de wereld Iga Swiatek met 2-1 te verslaan. De Letse heeft een zeer aanvallend spel. Hiermee kan ze elke speelster verslaan, maar ze mist misschien de consistentie van haar risicovolle slagen. Lokale speelster Coco Gauff (WTA 6) is uitstekend in vorm (winnares in Cincinnati). Ze heeft alles in zich om Ostapenko op lange termijn te verslaan.

Voorspelling: Coco Gauff wint met 2 sets tegen 1.

Sorana Cirstea vs Karolina Muchova

Een vrij onverwacht duel in de kwartfinale in de US Open 2023 tussen Sorana Cirstea (WTA 30) en Karolina Muchova (WTA 10). De Tsjechische is de favoriet, maar zal op haar hoede moeten zijn voor Cirstea, die een goed seizoen draait, en net Rybakina (WTA 4) en Bencic (WTA 13) heeft verslagen. Muchova heeft iets meer Grand Slam-ervaring op dit niveau en met haar huidige momentum zou ze haar reeks moeten voortzetten.

Voorspelling: Muchova wint met 2-1.

Marketa Vondrousova vs Madison Keys

Madison Keys (WTA 17) is altijd gevaarlijk op Grand Slam-niveau en heeft hier in 2017 al een finale bereikt. Dit is een valstrikwedstrijd voor de titelhoudster van Wimbledon 2023. Marketa Vondrousova (WTA 9) begint volgens Ladbrokes.be niet als favoriet. Ze kan het in deze snelle omstandigheden moeilijk krijgen tegen een agressieve speelster als Madison Keys.

Voorspelling: Madison Keys wint met 2-0.

Qinwen Zhang vs Aryna Sabalenka

Sabalenka (WTA 2) is sinds de nederlaag van Iga Swiatek (WTA 1) de favoriet van het toernooi. Aryna Sabalenka’s ervaring en vorm zouden het verschil moeten maken tegen de Chinese. Qinwen speelt een geweldige week, maar ze is nieuw in deze fase van de US Open 2023.

Voorspelling: Sabalenka wint met 2-0.

Sportweddenschappen: Wie wint de US Open 2023?

Bij de mannen stevenen we langzaam af op een nieuwe Djokovic vs Alcaraz-finale. De 2 spelers zijn dit seizoen in een ongelooflijk duel verwikkeld en strijden om de meeste grote titels. Ze zullen echter moeten oppassen voor Daniil Medvedev, die dit toernooi al heeft gewonnen, en Alexander Zverev.

Voorspelling voor de mannenfinale: Djokovic vs Alcaraz en Alcaraz wint de US Open 2023.

In de vrouwenfinale waren Aryna Sabalenka en Coco Gauff de favorieten om de finale te bereiken.

Voorspelling voor de vrouwenfinale: Coco Gauff vs Sabalenka en Sabalenka wint de US Open 2023.