Union – Genk: duel van runners-up

Na de internationale onderbreking komt de Pro League dit weekend weer in actie, met Union Saint-Gilloise als gastheer van Racing Genk. Twee teams die de afgelopen twee seizoenen dicht bij een kampioenschap waren. Union in 2021-2022 en Genk vorig seizoen. Fans hebben er nog steeds nachtmerries van… Heel even, op de slotdag van de Pro League, geloofde zowel Union als Genk dat hun ploeg de Pro League-titel zou winnen. Maar toen kwam Toby Alderweireld langs en schoot een raket binnen.

Union – Genk: moeizaam begin van het seizoen

Sinds het begin van het seizoen lijkt Genk meer moeite te hebben met het mislopen van de titel dan Union. In vijf competitiewedstrijden hebben de Genkies er 2 gewonnen, 2 gelijkgespeeld en 1 verloren. De ploeg van Wouter Vrancken, die vorig seizoen de voetbalfans verblindde met hun aantrekkelijke, aanvallende spel, is niet meer wat het geweest is. Overgangen zijn minder vloeiend en ze missen een echte spits voorin. Het vertrek van Onuachu is voorin nog steeds voelbaar. Paintsil was levendig als altijd, maar mist een echte spits voorin. Tegen Union heeft Racing (9e) de kans om de draad weer op te pakken en zelfs Union (6e) in te halen in de stand, die slechts twee punten los staan.

Voor Brussel en Sint-Gillis in het bijzonder is de lucht de laatste weken wat donkerder geworden. Na een vliegende start met 3 overtuigende overwinningen, gingen de Unionisten zwaar onderuit tegen Mechelen (4-0). Voor de interlandbreak behaalde de ploeg van Alexandre Blessin een goed gelijkspel tegen Antwerp, maar toonde het enkele zwakke punten. De ploeg leek minder solide dan normaal. Aanvallend was de ploeg niet zo succesvol als anders. Het duel tegen Genk is een kans voor de Geel-Blauwen om de draad weer op te pakken na twee wedstrijden zonder overwinning.

Voorspellingen

Dennis Eckert Ayensa, topscorer van vijf doelpunten in vijf wedstrijden, is de grootste aanvallende troef van Union. Kan de productieve spits weer het net vinden? De notering voor een doelpunt van Eckert Ayensa is 2.35. Met twee prima aanvalspistes moet dit een wedstrijd worden met veel doelpunten. De notering voor 3,5 doelpunten staat op 2.55. Als Union thuis speelt, begint het met een licht voordeel en we stellen een overwinning van Union voor met beide teams die scoren tegen een notering van 3.60.