De Belgen in de Champions League

Een overzicht van de Belgische prestaties in de meest prestigieuze competitie van Europa: de Champions League.

Champions League: Arthur Vermeeren in vuur en vlam, Toby in vuur en vlam

Tijdens de eerste helft van Antwerp tegen Shahktar Donetsk stond er maar één team op het veld. Antwerp domineerde vanaf het begin en scoorde twee goals. Twee doelpunten die kwamen van de voeten van Arthur Vermeeren met een echte ‘De Bruyne’ voor Balikwisha bij het tweede doelpunt. Kijk maar eens:

Na een rampzalige tweede helft, waarin Antwerp drie doelpunten tegen kreeg, had Toby Alderweireld in de slotminuut de kans om zijn ploeg een punt te bezorgen vanaf de penaltystip. De voormalige Rode Duivel miste echter zijn poging door naast te schieten…

Debuut voor Doku en Openda in de Champions League

Loïs Openda begon voorin voor Leipzig tegen Manchester City. Doku zat op zijn beurt op de bank voor de Cityzens. Foden had in de eerste helft de score geopend. Openda begon aan een fraaie tegenaanval en scoorde zo zijn eerste doelpunt in de Champions League. De Belgische spits verzette zich goed tegen Akanji voordat hij afrondde.

Toen de stand 1-1 was, kantelde de wedstrijd toen Jeremy Doku het veld opkwam. De wervelende Belgische vleugelspeler zette eerst Julian in stelling voor een 1-2 eindstand. De Argentijn maakte in de blessuretijd 1-3. Het was ook Doku’s eerste doelpunt in de Champions League.

Naast Champions League ook Europa League en Conference League

Nu is het tijd voor onze Belgen in de Europa League en Conference League! Naast onze Belgische clubs (Union, Genk, Gent en Brugge) hebben we ook Belgen die voor buitenlandse clubs spelen die vanavond in actie komen, zoals Charles De Ketelaere (Atalanta), Romelu Lukaku (AS Roma) en Michy Batshuayi (Fenerbahce).

Ontdek alle odds voor de wedstrijden van vanavond op Ladbrokes.be!