European Open ATP Antwerp 2023: Tsitsipas en Thiem als favoriet

Indrukwekkend deelnemersveld op de European Open ATP

Naast de reeds bevestigde deelnemers Stefanos Tsitsipas (ATP-5) en Dominic Thiem (ATP-73), heeft de European Open ATP enkele nieuwe, grote namen aan de affiche toegevoegd. In dit artikel gaan we, samen met enkele organisatoren, even wat dieper in op deze opmerkelijk hoogwaardige line-up.

Jannik Sinner (ATP-7): Een rijzende ster

Jannik Sinner (22) heeft zich inmiddels opgewerkt tot de zevende plaats op de wereldranglijst. Zijn US Open ging niet zoals verwacht. Toch heeft hij voor het eerst in zijn carrière een Masterstitel veroverd. Sinner won in augustus het prestigieuze toernooi van Toronto. Twee jaar geleden verraste hij iedereen met prachtig tennis door de finale in Antwerpen te winnen. Hij is ook enorm populair bij de Belgische tennisfans.

Grigor Dimitrov (ATP-20): Entertainment én hoogwaardig tennis

“Ik ben echt verheugd over de komst van Grigor Dimitrov (ATP-20), de voormalige nummer drie van de wereld, die altijd garant staat voor entertainment, hoogwaardig tennis, en sportiviteit. Hij hoopt dit jaar in Antwerpen beter te presteren dan zijn halve finale in 2020 en begint zeker als een van de favorieten.”, aldus Dick Norman, toernooidirecteur.

Belgisch talent in de schijnwerpers op de European Open ATP

“Ook dit jaar zal er weer veel Belgisch tennistalent op de baan staan. Vorig jaar was een van de hoogtepunten de wedstrijd tussen David Goffin en Gilles-Arnaud Bailly, die op 17-jarige leeftijd zijn ATP-debuut maakte in Antwerpen. Beide spelers zijn dit jaar opnieuw van de partij.”, aldus Norman.

Sebastian Korda (ATP-33): Een Amerikaanse sensatie

Ook de 23-jarige Sebastian Korda springt in het oog op de deelnemerslijst. De Amerikaan stond vorig jaar in de finale tegenover Auger-Aliassime in Antwerpen. Korda schreef eerder dit jaar bijna een sprookje op de Australian Open. Dit nadat hij het zevende reekshoofd Daniil Medvedev en het tiende reekshoofd Hubert Hurkacz uit het toernooi wipte en de kwartfinales bereikte.

Een succesformule voor de European Open ATP

Ook Kristoff Puelinckx, CEO van Tennium, kijkt enorm uit naar deze editie. “We mikken op een goede mix van jong talent en gevestigde waarden, ook in deze achtste editie. Dit is al jaren het succesrecept van de European Open. Ook dit jaar zijn we erin geslaagd om deze formule verder te ontwikkelen.”

De fans zijn paraat

“We merken nu al dat Stefanos Tsitsipas een grote publiekstrekker zal zijn. Onze investering in een top-5 speler tilt het toernooi dit jaar naar een hoger niveau. Dat zien we aan de ticketverkoop, die als een sneltrein loopt en ook onze hospitality-overeenkomsten overstijgen nu al de verkoop van vorig jaar.”, aldus Ilse Van Parys, Event Director European Open.

Dé absolute topdag: 19/10

Een dag om naar uit te kijken is donderdag 19 oktober, waar al onze reekshoofden van start gaan. Met onze topreekshoofd Tsitsipas om 19 uur.

Beleving op en naast het veld

Zoals altijd zetten we in op beleving op en naast het veld, onder andere met tal van themadagen. Nieuw dit jaar is ook ’tennis for life’ op zaterdag, waar fans mogen tennissen en een mooi bedrag in de wacht kunnen slepen voor een goed doel van hun keuze.