PMU: Het Criterium van Saint-Cloud

De renbaan van Val d’Or is aanstaande zondag gastheer van de twee PMU-criteriums. Deze prachtige meeting begint rond 13.00 uur met het tweede evenement op het programma. En als hoogtepunt het Critérium de Saint-Cloud, waaraan zeven tweejarige hengstveulens deelnemen. Dertig minuten later vindt het Critérium International plaats, met een prijzengeld van €250.000. Het is het Critérium de Saint-Cloud waar veel grasliefhebbers met belangstelling naar uitkijken. Drie Franse kanshebbers nemen het op tegen de Britse Armada.

PMU: wedden op de topper Casapueblo

André Fabre zadelt slechts één starter in dit Critérium PMU de Saint-Cloud. Zijn veulen, dat de prestigieuze Godolphin-stal vertegenwoordigt, heeft een veelbelovende start van zijn carrière gemaakt. Bij zijn debuut won hij een partij die een beetje kwaliteit leek te hebben. Want degenen voor hem liepen vervolgens erg goed. Toen hij laat op het rechte stuk zijn weg vond en ging liggen, voelden we meteen een zekere klasse in dit veulen dat niet in dezelfde categorie bokste als de anderen. Drie weken nadat hij dit bevestigde door zijn Klasse 2 als baas te winnen, zal dit veulen, dat over veel kwaliteit lijkt te beschikken, profiteren van de langere afstand.

Christopher Head presenteert een veulen dat hij zeer waardeert. Ramadan (1) bevestigde zijn goede start door zijn Maiden in stijl van start tot finish te winnen. Het zal waarschijnlijk moeilijker worden voor dit veulen om de leiding te nemen vanaf de start met de Britse vier. Vooral omdat hij 400 meter langer zal zijn en zich zal moeten bewijzen over langere afstanden. Deze broer van een Listed-winnaar in Engeland zal proberen het beter te doen dan zijn zus in zijn derde optreden. Het enige merrieveulen in de race, Shiffrin (7), zal het meest ervaren aan de start staan met zes optredens op haar naam. Hieronder drie overwinningen. De inwoonster van Nicolas Le Roch houdt nooit op haar grenzen te verleggen. Haar eindsnelheid zou de bezoekers op zondag kunnen verrassen.

PMU: O’Brien Armada op zoek naar een titel

Zoals elk jaar zullen de Ieren zeer goed gewapend zijn voor dit Critérium de Saint-Cloud. Aidan O’Brien heeft dit evenement al meerdere keren gewonnen. Hij wacht al sinds 2010 om opnieuw met een van zijn vertegenwoordigers over de finish te komen. Hij zal twee starters hebben om opnieuw zijn stempel te drukken op deze geweldige race. Twee kansen die gelijkwaardig lijken gezien hun succes bij hun debuut. De eerste, Illinois (2), met thuisjockey Ryan Moore, liet een grote indruk achter bij zijn debuut. Hij wachtte vooraan toen zijn jockey hem vroeg om een poging te wagen. En nam meteen de leiding om vervolgens te laten zien dat hij zeer ijverig en serieus was tot aan de finish.

Los Angeles (6) maakte zijn debuut in Tipperary en won zijn race in prima stijl. Geduldig aan de achterkant van de leiders, toen hij zich uitstrekte was niemand in staat om hem te counteren, wat hem een erg goed veulen maakt. Aidan O’Brien was vol lof over zijn veulen en zei “hij heeft wat er nodig is”. In combinatie met jockey Christophe Soumillon, die het gebied erg goed kent, zou dit Ierse veulen met zijn indrukwekkende lichaamsbouw de echte coup de poker van dit evenement kunnen zijn.

O’Brien, een paard met veel kracht

Joseph O’Brien zal de winnaar van de Prix du Haras de Bouquetot zadelen aan de vooravond van de Arc de Triomphe. Net als veel van de concurrenten zal ook hij sterk verlengd zijn. Zeker een voordeel voor dit paard dat veel kracht heeft. De tegenstand kan zondag echter veel zwaarder zijn en het veulen, gereden door de huidige favoriet voor de gouden zweep, heeft de laatste tijd niet veel marge laten zien om als favoriet te worden beschouwd in deze PMU-race.

De verlenging is een echt vraagteken, maar hij zou kunnen profiteren van een podiumplaats. Richard Hughes zal de reis maken met zijn veulen Bracken’s Laugh (5) die ook zijn race won bij zijn debuut op Newbury. Hij lijkt dol te zijn op dit veulen, want hij had deze reis naar Frankrijk al vanaf het begin in gedachten. Toen hij zijn debuutrace won, bevestigde hij meteen de waardering voor hem en hij zou een grote impact kunnen hebben op zijn Franse debuut. Net als Christopher Head en Joseph O’Brien aarzelde Richard Hughes lang in de andere race over 1600 meter.