Lotto Super League: Wie wordt de “Speelster van de Maand oktober”?

Voor één keer is het niet gebruikelijk. De Lotto Super League heeft 5 speelsters geselecteerd voor de titel ‘Speelster van de Maand’. Wie van Riet Maes (KAA Gent Dames), Jorijn Covent (Club YLA), Thirsa De Meester (Genk Dames), Nikée Van Dijk (OHL Vrouwen) of Stefania Vatafu (RSCA Vrouwen) zal de trofee voor de Speler van de Maand oktober in ontvangst nemen?

Vervangt Stefania Vatafu Tinne De Caigny?

Stefania Vatafu kwam in 2018 naar Anderlecht en is een van de steunpilaren van het team geworden. Ze won 5 opeenvolgende titels met de Brusselse club. De middenveldster is een onbetwiste uitblinker en de technische leider van de club uit de hoofdstad. Met slechts één doelpunt op haar naam dit seizoen, schittert ze meestal niet in termen van statistieken; in feite is ze vaker de verschaffer van de voorlaatste pass dan de afmaker.

Tijdens de maand oktober speelde de Roemeense international een rol in de zware 4-1 overwinning van Anderlecht op Genk Ladies. De overwinning was belangrijk voor coach Dave Mattheus: “Gezien de stand in de competitie moesten we proberen aansluiting te houden.”

Het is echter verrassend om Tinne De Caigny niet terug te vinden in de Pro League-selectie. De Red Flame wist in oktober namelijk 3 keer het net te vinden.

Genk Dames in de kijker met Thirsa De Meester?

Thirsa De Meester is nog maar 16 jaar oud en toch heeft ze net haar eerste doelpunten gemaakt voor Genk Ladies. De jonge Belgische toonde haar talent tegen KV Mechelen Ladies door twee keer te scoren. Wat is een betere manier om je eerste Lotto Super League doelpunt te vieren?

Nikée Van Dijk, Lotto Super League-speelster van de maand?

Zoals gebruikelijk in de klassieke fase is OHL goed begonnen aan het seizoen. Leuven blijft ongeslagen na 7 competitiewedstrijden. Beter nog … De aanvalslinie geniet dag na dag en heeft al 28 doelpunten op haar naam staan.

Net als haar team is Nikée Van Dijk goed op dreef. De Nederlandse spits heeft dit seizoen al 4 doelpunten gemaakt. Bovendien speelde ze een sleutelrol in de clash met Standard in oktober, toen ze al na 3 minuten de score opende.

Ze profiteerde ook van de 8-1 overwinning van Leuven op Charleroi door nog een doelpunt te maken.

Riet Maes verzekert in de Lotto Super League

KAA Gent Ladies is niet één van de favoriete teams voor de titel. Vorig seizoen namen de Gentse dames voor het eerst deel aan de PO1, en het team heeft hetzelfde momentum aan het begin van het seizoen. Ze staan momenteel 4de, gelijk op punten met Standard en slechts één punt verwijderd van de tweede plaats.

Met Riet Maes in doel is het leven meteen een stuk makkelijker. De doelvrouw heeft dit seizoen al 4 keer een nul gehouden. Nog niet tevreden? In de maand oktober hield ze in 2 van de 3 wedstrijden de nul … en allemaal tegen grote ploegen. Riet Maes kreeg zelfs geen enkel doelpunt tegen in de 1-0 overwinningen op Standard en Club YLA, twee ploegen waarvan de afwezigheid in PO1 een teleurstelling zou zijn.

Jorijn Covent van de YLA Club

Wie kan beter Davinia Vanmechelen van Brugge opvolgen? Fans van Blauw-Zwart kunnen nog steeds stemmen voor hun speler van de maand oktober.

Jorijn Covent, 18 jaar, heeft een vaste plaats ingenomen in het doel van Club YLA. Ondanks enkele mooie prestaties en grote reddingen was Club YLA verre van uitblinker in oktober. Met een gelijkspel tegen Anderlecht, een nederlaag tegen La Gantoise en een overwinning tegen Zulte, kan Jorijn Covent verkozen worden tot speelster van de maand?

Wie wordt de opvolger van Davinia Vanmechelen? Het is jouw beurt om te stemmen!