Lotto Super League: speelster van de maand september

Zoals elke maand heeft de Lotto Super League de trofee ‘Speelster van de Maand’ uitgereikt. Wie van Lisa Petry (Genk Ladies), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Romane Jadoulle (Charleroi), Marie Detruyer (OHL) of Mariam Toloba (Standard Femina) zal deze winnen?

Davinia Vanmechelen, voor de 10e keer in de Lotto Super League

De concurrentie was hevig, maar YLA-spits Davinia Vanmechelen werd voor de 10e keer beloond voor haar goede seizoensstart. De voormalige Red Flames-spits werd verkozen tot ‘Speelster van de Maand september’ vóór Marie Detruyer en Mariam Toloba.

Met haar 24 jaar is de geboren Sint-Truidense al bekend bij een aantal clubs in België. Na periodes bij Standard Femina en Genk Ladies verhuisde Davinia Vanmechelen vorig seizoen naar Brugge.

Ik denk dat veel speelsters deze prijs verdienden, maar ik scoorde 2 hattricks in één maand“. Het klopt dat de spits hattricks scoorde tegen Genk Ladies en Mechelen. De topscorer van de Lotto Super League, met 7 doelpunten op haar naam, was de logische keuze voor de prijs voor speelster van de maand september.

Misschien wordt ze ooit een van de favorieten voor de Ballon d’Or… wie weet!

Haar 1e seizoen met een VROUWELIJKE coach in de Super League

Het is de eerste keer dat ik VROUWELIJKE coach heb (Heleen Jacques). Het is soms heel anders dan bij een man. Ze doet het heel goed en dat is het belangrijkste.

Dit seizoen heeft de Lotto Super League een nieuwe vrouw op de bank verwelkomd. Na Audrey Demoustier bij Woluwe is Heleen Jacques aangesteld als coach van Club YLA. Ze volgt Dennis Moerman op, die assistent-coach is geworden van het vrouwenteam van Anderlecht.

De voormalige Red Flames-verdedigster maakt voor het eerst in haar carrière haar debuut op de Brugse bank. Ze heeft nog nooit gecoacht. Bij Club YLA zijn de verwachtingen hooggespannen dit seizoen. Het doel is om de TOP 6 te bereiken, synoniem voor de Lotto Super League Play-offs 1.

Met een gemengd record van drie overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen staat Club YLA na 7 wedstrijden 5e op de ranglijst.

Een ongewenste gast bij de Red Flames?

Dit weekend nemen de Red Flames het op tegen Engeland (eerste leg – tweede leg) in de Women’s Nations League. Ondanks haar goede seizoensstart is Davinia Vanmechelen opnieuw buiten de selectie gelaten door de Belgische bondscoach Ives Serneels.

De Belgische international is echter geen onbekende op het hoogste niveau. Met haar 24 jaar heeft ze al 39 keer gespeeld voor de Red Flames en 7 doelpunten gescoord.

Ik ben te dik om voor de Red Flames te spelen“: dat zei Davinia Vanmechelen op 6 april 2022. Ze vernam destijds via een Instagram-post van haar niet-selectie. De bond zei toen dat de speelster niet voldeed aan bepaalde fysieke criteria.

Ik zal strenger zijn voor mezelf en als ze dat willen, zal ik niets eten. Gezien mijn morfologie is het ingewikkeld om constant te blijven, maar opgeven komt niet in mijn woordenboek voor“. Ook in 2022 kondigde ze aan dat dit niet synoniem zou zijn met vervroegd pensioen.

Misschien zien we Davinia Vanmechelen nog eens terug in een shirt van de Red Flames…