Bekernederlaag moet Francs Borains helpen terug te komen!

Na een nogal gecompliceerde maand oktober presteerde de pas gepromoveerde ploeg uit de Challenger Pro League goed tegen Sint-Truiden in de beker. Na een 3-0 nederlaag in de extra tijd moeten Les Francs Borains de positieve punten uit hun prestatie halen. Dit om de belangrijke wedstrijd van zaterdag tegen Standard B zo goed mogelijk te benaderen.

Francs Borains: de huidige stand

Francs Borains staat veertiende in het klassement van de Challenger Pro League met tien punten uit tien wedstrijden. Het liet in de bekerwedstrijd in Sint-Truiden zien dat er reden is om te hopen op betere tijden. Oktober is een moeilijke en gecompliceerde maand geweest. Sinds hun laatste competitiezege op 17 september hebben Les Francs Borains slechts één punt gepakt. En, nog belangrijker, ze hebben geen enkel doelpunt gescoord in hun laatste vijf wedstrijden. Voeg daar de wedstrijd in Sint-Truiden aan toe en het zijn zes opeenvolgende wedstrijden zonder doelpunt.

RFC heeft totaal geen vertrouwen

De start van het seizoen was veelbelovend, met negen punten uit de eerste vijf wedstrijden. Maar wat is er gebeurd sinds die veelbelovende start? Vorig weekend in Waasland-Beveren verloren Les Francs Borains met 3-0 en in zijn verklaringen aan de media nam coach Arnauld Mercier geen blad voor de mond. “In de eerste helft namen we een passieve houding aan, zonder ergens op te anticiperen, en onze inzet was minimaal. De doelpunten die we tegen kregen toonden een gebrek aan karakter en trots van onze kant,” legde hij uit.

“Vooral bij het derde doelpunt was het duidelijk dat het ons aan intensiteit en energie ontbrak. Het is essentieel om rekening te houden met onze huidige situatie. We hebben niet hetzelfde budget of dezelfde spelers als Beveren. Maar voetbal draait om wilskracht, toewijding en moed. De score weerspiegelt de houding van de spelers op de doelpunten. Ofwel waren we niet goed genoeg, ofwel waren we gewoon niet bij de les.”

Francs Borains zet positiever gezicht op bij Sint-Truiden

De Belgische bekerwedstrijd van dinsdagavond in Sint-Truiden was een veel betere aangelegenheid en de spelers waren de eersten om te erkennen dat ze een heel andere gemoedstoestand hadden dan de voorbije wedstrijden. Het feit dat ze na 90 minuten stand hielden en de extra tijd haalden, bewijst dat er kwaliteit in dit RFB-team zit.

“Ik zag de spelers voor elkaar vechten. We speelden op een zeer snelle ondergrond met explosieve tegenstanders, maar we gaven de Trudonnaires niet te veel kansen. We hadden zelfs een paar kansen, en ook al haalden we de extra tijd, ik denk dat de 3-0 score hard is. En als klap op de vuurpijl werd een doelpunt afgekeurd dat ons terug had kunnen brengen tot 2-1. Voor mij was er geen reden om die af te keuren.”

Twee wedstrijden niet te verliezen voor de RFB

Nu hun bekeravontuur voorbij is, moeten de Francs Borains zich opnieuw concentreren op de competitie met een thuiswedstrijd tegen Standard B en een trip naar Oostende in het verschiet. Deze wedstrijden tegen de twee ploegen die onderaan staan in de Challenger Pro League zullen cruciaal zijn. Als ze goed onderhandelen en punten pakken, kunnen de RFB hoger mikken. Doen ze dat niet, dan zal de twijfel waarschijnlijk toeslaan.

Met de terugkeer van Clément Tainmont en Kevin Vandendriessche zal coach Arnauld Mercier echter nieuwe wapens tot zijn beschikking hebben die hij oordeelkundig zal kunnen gebruiken. Een ‘zes op zes’ in de komende twee wedstrijden zou de pas gepromoveerde Challenger Pro League een complete boost geven. Wat de spelers betreft, is er geen aarzeling om over de komende twee wedstrijden te praten als een keerpunt in het seizoen. En de meest fervente supporters van RFB, die de reis naar Sint-Truiden maakten, kijken er nu naar uit om een langverwacht succes te vieren.

Wil je inzetten op de Francs Borains tegen SL 16 dit weekend? Doe het dan bij Ladbrokes.be!