Prix Paul Buquet: deze zaterdag

Dit belangrijke TURF-evenement op de kalender van de dravers sluit dit mooie seizoen af. Het einde in Normandië, na de meeting van Cabourg en de wedstrijden op Groepsniveau op de renbaan van La Prairie. Er staan 18 deelnemers aan de start, waaronder een kampioen met een miljoen euro winst die op 50 meter zal lopen. Granvillaise Bleue (18), meervoudig Groepswinnares, zal haar voorbereidingen voor haar belangrijkste doel van het jaar, de Prix de Cornulier, verfijnen. Desalniettemin zal er een kwaliteitsvol deelnemersveld zijn met paarden die al vaker hebben geschitterd op het Parijse asfalt. Maak je klaar voor de Prix Paul Buquet.

Prix Paul Buquet: Gitano heeft alles in huis

Thierry Duvaldestin heeft de meeting een vliegende start gegeven met een dubbel op de eerste dag van de Winter Meeting op donderdag. Dit met de eerste Quinté +. Gitano (16), de kleine kampioen van de familie Desmet, heeft een taak die helemaal binnen zijn bereik ligt op dit Argentijnse parcours. Het zal een perfect profiel voor hem zijn. Met drie successen in vijf rechtse ritten dit jaar, zal de pees geen probleem zijn.

Zijn recente derde plaats op de renbaan van Reims is uitstekend. We weten dat het erg moeilijk is om 25 meter te maken op de kleine ring van Reims. Op die dag was het onmogelijk om te winnen en de leider van de Grand National du Trot te volgen. Maar hij toonde veel moed in het rechte stuk om op het podium te klimmen. De winnaar van de Prix Paris-Turf op Vincennes is de laatste maanden erg overtuigend geweest en gezien de tegenstand zullen zijn rivalen erg sterk moeten zijn om hem te verslaan in deze Prix Paul Buquet.

Helios Si loopt thuis

Sébastien Hardy, die dit Argentijnse circuit als geen ander kent, zal zijn protegé, Hélios Si (2), presenteren met raceparameters in zijn voordeel. Dit paard met veel kwaliteiten, auteur van twee successen in drie optredens op de grote baan van Normandië, toonde zich bijzonder sterk op deze ring.

Hij had niet zijn beste tijd in zijn laatste succes hier. Toch bleek hij formidabel op het rechte stuk voor een aantal Parijse paarden. Met name drie zesjarigen uit de Écurie des Charmes, Hamilton Star, Hamandina en Harmonista. Wie 25 meter voor de favoriet start, kan worden beschouwd als een echte pokerzet in dit TURF-evenement.

En voor de winnende combinatie?

Hoewel de overwinning lijkt te zijn beloofd aan de vertegenwoordiger van Thierry Duvaldestin, is de turfrace vrij open. Er zijn een aantal kanshebbers voor plaatsen, wat mooie wedstrijden kan beloven in dit laatste TURF-evenement van het seizoen op de Argentaanse renbaan.

Gala de Crennes (12) zal een van de favorieten van de grasvliegers zijn voor een plaats. Hij heeft onlangs een goede indruk achtergelaten op de baan van Laval. Het lange rechte stuk zal in zijn voordeel zijn.

Heradames (11), die deze zomer adembenemend was tijdens de meeting in Cabourg, zal moeten profiteren van een zuinig parcours. Als hij snel slecht bezig is, zal het laatste rechte stuk lang zijn.

Goulette (3), die ons onlangs geruststelde na haar teleurstellende optreden tijdens haar terugkeer naar Vincennes. Ze is een van de klasse merries van de race en zal in goede conditie moeten zijn tijdens haar drie buitenritten van het jaar als ze zondag de overwinning wil opeisen.

Garde à Vous (4), die een aantal zeer goede prestaties heeft geleverd in zijn carrière, zal niet belachelijk zijn in dit veld. Vooral omdat hij wordt herenigd met Yoann Lebourgeois.

Impressionist (14), vorig jaar tweede in dit TURF-evenement, zal alleen geschoeid zijn. Maar de aanwezigheid van Éric Raffin suggereert dat hij aanwezig zou kunnen zijn in de juiste combinatie.

Tot aanstaande zaterdag om 16.07 uur om uit te vinden wie dit Normandische seizoen op passende wijze afsluit door de vertegenwoordiger van de familie Prat, Goutte du Houlbet, op te volgen.

Plaats nu je weddenschappen bij Ladbrokes.be!