Wie zijn de topverdieners in de NBA voor het seizoen 2023-24?

NBA-salarissen mogen gerust bij de hoogste lonen in de sportwereld worden gerekend. Regelmatig verdienen spelers zelfs meer dan $50 miljoen per seizoen. Deze lucratieve contracten bepalen in grote mate mee het verloop van de competitie. Ze leggen voor vele spelers de basis voor ongekende inkomsten in de toekomst. In dit artikel presenteren we je graag een lijst van de best betaalde spelers voor het seizoen 2023-24 in de NBA. Ontdek onze tips voor weddenschappen op de NBA!

1. Stephen Curry, Golden State Warriors – $51,915,615

Steph Curry, de scherpschutter van de Golden State Warriors, mag dan niet de titel van de beste speler in de NBA dragen. Toch behoort hij zeker tot de top vijf. Zijn ongeëvenaarde schietvaardigheid en dominantie op het veld rechtvaardigen zijn positie als best betaalde speler in de competitie. Op 35-jarige leeftijd vertoont Curry geen tekenen van vertraging. Wat hem een waardevolle aanwinst maakt voor zijn team en een opvallende naam in de NBA.

2. LeBron James, LA Lakers – $47,607,350

LeBron James, de topscorer aller tijden van de NBA, blijft het gezicht van de competitie na twee decennia in de league. Zijn waarde overstijgt eenvoudige statistieken, aangezien hij onschatbare waarde toevoegt aan de Lakers en de competitie als geheel. Ondanks zijn 21e seizoen blijft LeBron een geduchte speler. Met een gemiddelde van 28,9 punten, 8,3 rebounds en 6,8 assists vorig seizoen. Zelfs met een lichte daling in zijn prestaties tijdens de play-offs vanwege een voetblessure, toonde LeBron zijn vermogen om uitzonderlijke prestaties te leveren wanneer dat nodig is.

3. Joel Embiid, Philadelphia 76ers – $47,607,350

Als kersverse winnaar van de MVP-award van de NBA, is Joel Embiid, samen met LeBron James, de op een na best betaalde speler voor het seizoen 2023-24. Als topscorer in de competitie gedurende twee opeenvolgende seizoenen, richt Embiid zich nu op het behouden van zijn gezondheid en topprestaties tot in de play-offs. Zijn uitzonderlijke talent- en bijdragen maken hem een integraal onderdeel van de kampioensaspiraties van de 76ers.

4. Nikola Jokic, Denver Nuggets – $47,607,350

Nikola Jokic, de regerend NBA-kampioen, wordt algemeen beschouwd als de beste speler in de league. Zijn salaris weerspiegelt zijn status als de alpha in de competitie, een formidabele kracht in de Western Conference. Ondanks het verlies van enkele belangrijke bijdragers, keert Denver Nuggets terug met een getalenteerde selectie. Hieronder Jokic, Aaron Gordon, Jamal Murray en Michael Porter Jr., waardoor ze sterke kanshebbers zijn voor de titel.

5. Bradley Beal, Phoenix Suns – $46,741,590

Het salaris van Bradley Beal, die wellicht niet eens in de top 50 van NBA-spelers staat, valt op in de lijst van best betaalde spelers. De Phoenix Suns hebben fors in hem geïnvesteerd in de hoop een krachtig duo te creëren met Devin Booker en Kevin Durant. Hun kampioenskansen rusten op de prestaties van Beal en de genade van de basketbalgoden. Dit aangezien de kosten-batenanalyse van zijn contract mogelijk vragen oproept.

6. Kevin Durant, Phoenix Suns – $46,407,433

Kevin Durant, bekend om zijn opmerkelijke herstel na een Achillespeesblessure, blijft een adembenemende scorer wanneer hij op het veld staat. Hij heeft echter te kampen gehad met blessures sinds zijn terugkeer en moet gedurende lange periodes fit blijven om de Suns te helpen concurreren in de uitdagende Western Conference.

Deze lonen zijn uiteraard niet het enige wat deze atleten/zakenmannen verdienen. Naast hun basissalarissen hebben deze sterrenspelers verschillende manieren om hun inkomsten te verhogen, waaronder sponsorschappen, bonussen en investeringen. Ze zijn vaak het gezicht van grote merken en sluiten lucratieve sponsordeals die net zo financieel lonend kunnen zijn als hun NBA-salarissen. Bovendien kunnen prestatiebonussen en handelsprikkels hun inkomsten verder verhogen. Kortom deze atleten scoren niet alleen op het basketbalveld.

Wil je wedden op ’s werelds grootste basketbalcompetitie? Doe dit dan bij Ladbrokes.be!