Romeinse Derby: Lazio en AS Roma zijn er klaar voor

Op 12 november 2023 kijken Lazio en AS Roma elkaar nog eens recht in de ogen. Het strijdtoneel? Stadio Olimpico. Beide teams stomen zich klaar om hun rivaliteit te laten ontvlammen in wat belooft alweer een felbevochten derby te worden. Epische taferelen zijn in deze context allesbehalve ondenkbaar, want naast historiek en passie zwaait vooral ook koning voetbal de plak in de Italiaanse hoofdstad.

Romeinse Derby: Op zoek naar bevestiging, Lazio en Roma’s grillige parcours

Beide teams kijken terug op een hobbelig begin van het seizoen. Lazio verloor z’n eerste twee wedstrijden, terwijl Roma slechts één punt wist te behalen uit de eerste drie duels. Maar zoals ware gladiatoren dat doen, hebben ze zich teruggevochten. Onder meer drie opeenvolgende overwinningen gaven beide ploegen hernieuwde hoop en zelfvertrouwen. Benieuwd wie zondag dat zelfvertrouwen een flinke boost geeft in de Romeinse Derby!

De recente reality check van Lazio voor de Romeinse Derby

Lazio, eerder triomferend tegen Atalanta, Sassuolo en Fiorentina, werd plotseling met beide benen op de grond gezet door een 1-0 nederlaag tegen Bologna. Een herinnering aan de grilligheid van het voetballeven. Misschien komt deze onverwachte nederlaag wel net op het juiste moment. De Biancocelesti zullen alvast geen last hebben van overmoed.

Extra motivatie bij AS Roma: Mourinho vs. ‘zwarte beest’ Sarri

Jose Mourinho en Maurizio Sarri, de tactische breinen aan het roer van beide Romeinse teams, voegen een extra laag spanning toe aan deze derby. Sinds hun aantreden in 2021 heeft Sarri de overhand gehad in drie van de vier ontmoetingen, maar Mourinho heeft een trofee om zijn werk te rechtvaardigen – de Conference League-titel. Het wordt dus ook een clash tussen ego’s… en laat dan nu net de comfortzone van The Special One zijn!

Romelu Lukaku: De Belgische gladiator

Een intrigerende subplot van deze derby danken we uiteraard aan onze landgenoot Romelu Lukaku (AS Roma). Voor de Belgische spits, die eerder grote triomfen vierde met Inter, markeert deze derby zijn debuut in het Romeinse voetbal-epicentrum. Kan Lukaku, met zijn neus voor doelpunten en met zijn fysieke presence, een onuitwisbare stempel drukken op deze iconische wedstrijd? Of dreigt er nog meer drama over zijn Italiaanse avontuur te vallen?

Lukaku, vaak bekritiseerd voor zijn prestaties tegen topclubs, heeft in Italië het tegendeel bewezen. Met 16 doelpunten en 6 assists in 39 wedstrijden tegen Lazio, Inter, Juventus en anderen, staat hij garant voor spektakel. Zijn recente match winnende goal tegen Lecce toont aan dat Lukaku klaar is om ook op deze derby zijn stempel te drukken.

Wat staat er op het spel?

Nu Inter en Juventus dit seizoen de Serie A domineren, lijkt de strijd om een Europees ticket het hoogst haalbare voor Lazio en Roma. Een overwinning in de derby zou niet alleen de lokale trots versterken, maar ook de weg effenen voor een mogelijke Europese campagne. Al is het seizoen natuurlijk nog lang…

Kleurt Rome op 12 november in het blauw van Lazio of in rood en geel van AS Roma? De eeuwige Stad zal in elk geval in vuur en vlam staan!

Lukaku scoort voor deze wedstrijd tegen 3.00!