Zulte-Waregem in vorm voor Club Brugge in de Croky Cup

Essevee, tweede op de ranglijst en terug in het zadel na de overwinning tegen Standard B, is weer op de goede weg. Zulte-Waregem is niet van plan om lang in de Challenger Pro League te blijven. Aanstaande woensdag reist de club naar Brugge met Vossen en Vormer, twee ex-spelers van Brugge.

De Beker van België heeft altijd iets magisch en zit vaak vol verrassingen. Kan Zulte-Waregem Club Brugge deze woensdag in het Jan Breydelstadion uit de Croky Cup spelen? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is mogelijk. Na een iets moeilijkere periode lijkt Zulte-Waregem weer op de goede weg. De 1-3-zege tegen de hekkensluiter van Standard B heeft het moreel opgevijzeld. Na een reeks van 4 op 12 zit Essevee Beerschot weer op de hielen. Met een achterstand van drie punten en een wedstrijd achterstand op Antwerp is alles nog mogelijk nu we de helft van het seizoen naderen.

Croky Cup wedstrijd bij Club Brugge net op tijd

Deze woensdagavond (20:45) gaat Zulte-Waregem op bezoek bij Blauw-Zwart, dat net gewonnen heeft van Standard. Trainer Vincent Euvrard heeft in elk geval nog een positieve herinnering aan zijn laatste wedstrijd in het Jan Breydelstadion. Zijn ploeg won de Croky Cup op 31 oktober tegen Cercle Brugge op strafschoppen. Club Brugge is niet zo sterk als Cercle, maar dat is goed voor de ploeg. En als je bedenkt dat het doelpunt dat Zulte-Waregem naar de extra tijd en de strafschoppen bracht, werd gemaakt door Jelle Vossen, krijgt het een heel andere betekenis als je bedenkt welke bijdrage de Essevee-aanvoerder heeft geleverd aan de Brugse ploeg.

Tijd voor een Belgische bekerreünie

Voor Zulte-Waregem zal deze Croky Cup-wedstrijd een speciaal tintje hebben voor Jelle Vossen en Ruud Vormer. De spelers werden door verschillende clubs het hof gemaakt om in de hoogste klasse te blijven of naar het buitenland te verhuizen, maar ze zijn gebleven. Afgelopen mei tekenden ze allebei een nieuw contract bij Zulte-Waregem.

Jelle Vossen speelde vijf jaar voor Brugge, waar hij zo’n 150 keer speelde en zo’n 50 doelpunten scoorde. Ruud Vormer bracht bijna tien jaar door bij Blauw-Zwart. Hij speelde meer dan 350 wedstrijden en scoorde meer dan 60 doelpunten. Het Arc-en-Ciel-stadion, nu de Elindus Arena, is zeker in de ban van de twee voormalige Brugse spelers.

Vormer terug tegen Club Brugge

De fans van Zulte-Waregem waren deze week blij te horen dat Ruud Vormer zich beter voelt. Geblesseerd in een tackle tegen Anderlecht B, kreeg hij rust in het weekend, maar zijn deelname aan de wedstrijd van woensdag is bevestigd. Er bestaat geen twijfel over dat de Brugse fans hem een warm welkom zullen heten. “Hij is een grote professional”, legt de assistent-coach van Zulte-Waregem uit. Frédéric Stilmant benadrukt zijn rol en die van de meer ervaren spelers in de ploeg: “Hij is een echte drijvende kracht in het team. Net als onze aanvoerder Vormer is Jelle Vossen een voorbeeld voor onze jongere spelers. We hebben ook heel wat jongeren die bij Brugge hebben getraind. Deze terugkeer naar hun vroegere kleuren is iets speciaals…”.

Zulte-Waregem denkt ook aan hun wedstrijd tegen Lierse

Deze Croky Cup-wedstrijd is net als de andere voorbereid, maar de Essevee-T2 denkt ook al aan zaterdag: “Het is een belangrijke week voor ons, met zaterdag een wedstrijd bij Lierse. Het is net zo belangrijk als deze bekerwedstrijd, gezien de doelstellingen van de club. We voelen ons sereen en hebben vertrouwen in de toekomst,” verklaarde hij.

“Met het vertrouwen van het management en Tom Caluwé als sportief directeur zijn we op de goede weg. We weten wat de doelstellingen van de club zijn en we blijven vooruitgaan. De achterstand op Beerschot is niet onoverkomelijk. En met de fans achter ons kunnen we ook mooie dingen bereiken. Ik ben altijd onder de indruk van het enthousiasme van de fans, ondanks onze afdaling uit 1A. Het maakt ons des te vastberadener om zo snel mogelijk terug te keren naar de top van het Belgische voetbal. We weten dat niets gemakkelijk zal zijn, maar we zullen alles geven tot het einde.”

Beleef de spanning van deze wedstrijd met Ladbrokes.be!