Prix Bourbonnais – PMU Q2

Deze zondag, na de onderbreking van de voorbereidingen op de Prix d’Amérique voor de finale van de Grand National du Trot, wordt in de tempel van de drafsport de tweede kwalificatiekoers voor de Prix d’Amérique verreden. 18 deelnemers gaan de baan op in deze grasmatwedstrijd. Het gemeenschappelijke doel is een podiumplaats op de Prix Bourbonnais. Dit om zich te kwalificeren voor de Prix d’Amérique op zondag. De eerste voorbereidende wedstrijd leverde enkele verrassingen op. Vooral met het succes van de zoon van Bird Parker, Hussard du Landret (8). Hooker Berry (15) en Hokkaido Jiel (5), die al gekwalificeerd waren, waren uitstekend die dag.

Prix Bourbonnais: La Millionaire

De merrie van Fabrice Souloy, ster van de wintermeeting 2022-2023, heeft een track record dat de grootste waardig is. Met pech in de Prix d’Amérique kwam ze terug om de tweede plaats te pakken voordat ze de Prix de France en de Prix de Paris won. Met haar zeven jaar zal ze deze zondag haar waarde willen bewijzen, met Franck Nivard in topvorm.

Hooker Berry in de lift

De laatste winnaar van de Prix d’Amérique, Hooker Berry (15), is nog niet op zijn best. De familie ‘Bazire’ zal hem opnieuw in wedstrijdvorm presenteren. Nicolas Bazire zal de orders van de Prix de Belgique moeten herhalen, wachtend op de start van deze finisher. Na zijn comeback werd de kampioen van Michel Aladenise weinig geprezen, wat de fans van turf geruststelde. Hij heeft het altijd goed gedaan op de baan, waardoor hij deze zondag een zeer goede kans maakt.

Wedden op Hakkaido Jiel!

Na een comeback en een indrukwekkend succes in de Prix des Cévennes wordt Hokkaido Jiel beschouwd als een van de grote favorieten. Hij schitterde in de eerste voorbereidende race. En finishte twee keer zo snel als zijn rivalen. Gekwalificeerd voor de Grand Prix, zal de entourage zeker besluiten om de inspanning te meten. De zoon van Brillantissime heeft recht op een goede plaats deze zondag in zijn klasse.

Wedden op San Moteur

De Zweedse vertegenwoordiger maakte zijn Franse debuut in de Prix du Bourbonnais. In de voorhoede van de strijd finishte hij met een indrukwekkende snelheid ondanks een ongunstig wedstrijdscenario. Als hij deze prestatie herhaalt, zou hij een van de favorieten moeten zijn voor de volgende Prix d’Amérique.

Kwalificatieplaatsen zijn open

Hussard du Landret, voor het eerst in het zadel van Yoann Lebourgeois, zal zijn conditie op peil houden voor de grote dag. Hohneck (16), aangepakt, begint naam te maken. Elvis du Vallon (9), negen, is beter dan ooit en zal proberen zich te kwalificeren. Horsy Dream (6), onfortuinlijk in de Prix de Bretagne, zal proberen te profiteren van een goede run. Izoard Védaquais (7) zal zondag agressiever zijn. Etonnant (18) zal moeten herstellen van zijn Europese optredens. Met tempo zal Eric The Eel (3) proberen een kleine plaats te veroveren.

Tot aanstaande zondag rond 15:15 uur om te zien wie de volgende drie gekwalificeerden zijn voor de Grand Prix d’Amérique, zoals elk jaar op de laatste zondag van januari.