Ladbrokes Tennis – Maak je klaar voor de Australian Open 2024

De Australian Open 2024 nadert met rasse schreden. Het hoofdtoernooi vindt plaats van 14 tot en met 28 januari 2024. Deze 1e Grand Slam van het jaar is een gelegenheid om de balans op te maken van de presentatie van dit toernooi. En ook om terug te kijken naar de spelers die je in de gaten moet houden voor je sportweddenschappen op Ladbrokes tennis. Dit voortoernooi wordt gekenmerkt door de terugtrekking van Rafael Nadal, die voor behandeling terug moet naar Spanje.

Presentatie van de Australian Open 2024

De 112e editie van deze legendarische Grand Slam wordt gespeeld op de banen van Melbourne Park in Australië. Het toernooi wordt gespeeld op een vrij snelle outdoor hardcourt, in Australische omstandigheden die in deze tijd van het jaar vaak heet en vochtig zijn. Net als de andere 3 Grand Slams van het jaar wordt het in 3 sets gespeeld. Vorig jaar was het Novak Djokovic die de Graal won. Zijn 10e in Melbourne, hij versloeg Stefanos Tsitsipas in de finale (6-3 / 7- 6 / 7-6). Bij de vrouwen won Aryna Sabalenka haar eerste Grand Slam in haar carrière door Elena Rybakina te verslaan (4-6 / 6-3 / 6-4). Dit jaar neemt de winnaar van het toernooi een prijzengeld van €1.941.255 mee naar huis.

Wie zijn de favorieten om de Australian Open 2024 te winnen?

Bij de mannen zijn er op Ladbrokes tennis 4 duidelijke favorieten. Novak Djokovic, gewaardeerd op 2.00 voor je sportweddenschappen, die een uitstekend seizoen achter de rug heeft en de titelverdediger is. Gevolgd door het Spaanse wonderkind Carlos Alcaraz op 4.25. Dan komen Jannik Sinner op 6,00 en Daniil Medvedev op 9,00, de laatste twee keer finalist in Melbourne Park.

Bij de vrouwen vallen ook 4 grote favorieten op. Nummer 1 van de wereld Iga Swiatek staat geprijsd op 3.40. Gevolgd door de laatste 2 finalisten: Sabalenka en Rybakina, die allebei op 6.00 staan. Dan is er nog de zeer vroegrijpe Coco Gauff (19), die vorig jaar haar 1e Grand Slam won op de US Open tegen Aryna Sabalenka in de finale. De Amerikaanse staat geprijsd op 9.00 om de titel te winnen. Een zeer goede kans voor je tennisvoorspellingen.

Spelers om in de gaten te houden op de Australian Open 2024

Een aantal spelers zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen in het hoofdtoernooi. Holger Rune (8e op de wereldranglijst) heeft een redelijk overtuigend seizoen achter de rug en zal proberen om voor de 1e keer de halve finale van een Grand Slam te bereiken. Tsitsipas verdedigt zijn finale van vorig jaar en er wordt reikhalzend naar hem uitgekeken op dit toernooi. Hij komt echter niet aan op de top van zijn kunnen. Opkomende sterren Jack Draper en Arthur Fils zullen naar verwachting echte scratchers zijn in deze competitie en voor een paar sensaties kunnen zorgen. Alexander Zverev zal ook een kracht zijn om rekening mee te houden.

Bij de vrouwen heeft Jessica Pegula (5e op de wereldranglijst) vorig jaar grote vooruitgang geboekt en ze zal op zoek zijn naar haar eerste grote finale. De jonge Mirra Andreeva, pas 16 jaar oud, heeft zich vorig jaar laten zien en steeg van de 312e naar de 47e plaats op de wereldranglijst. Dit was inclusief een 4e ronde plaats op Wimbledon. Een speelster die veel speelsters tijdens hun carrière zullen willen vermijden. De Belgische Elise Mertens (29e op de wereldranglijst) sloot 2023 af met een titel in Monastir. Ze is vaak een vaste waarde op Grand Slams en bereikte in 2018 ook de halve finales in Melbourne.

Voorspelling: Wie wint de Australian Open 2024?

Bij de mannen lijkt Novak Djokovic een maatje beter dan zijn rivalen en hij zou zijn record nog verder kunnen uitbreiden. Met een 25e Grand Slam-titel. Hij zal echter op zijn hoede moeten zijn voor Carlos Alcaraz, Sinner, Medvedev en Holger Rune, die hem duidelijk zorgen kunnen baren.

Bij de vrouwen zal Iga Swiatek haar 1e Australian Open willen winnen. Een toernooi dat haar tot nu toe nog nooit echt lag. Vorig jaar bereikte ze de kwartfinales tegen Elena Rybakina. De omstandigheden zijn misschien te snel voor het variatiespel van de Poolse speelster. Iets om in gedachten te houden bij het plaatsen van je sportweddenschappen met Ladbrokes tennis. Coco Gauff is uitstekend in vorm en zou de tenniswereld opnieuw kunnen verrassen. Zal ze een 2e opeenvolgende Grand Slam-titel winnen op slechts 19-jarige leeftijd? Blijf kijken…