Prix de L’Ile de France: de troostprijs voor de Cornulier

De legendarische Prix de l’Ile de France vindt elk jaar plaats, veertien dagen na het wereldkampioenschap draverijen. De configuratie verandert voor de tien startende deelnemers, die zich in deze PMU-koers op een snelheidsparcours bevinden. Het kleine aantal starters en dit type koers geeft de onfortuinlijke ‘Cornulier’ een kans om zichzelf te verlossen. Dit in wat een duidelijke koers belooft te worden. Prix de Cornulier-winnares Esperanza Idole zal niet deelnemen. Haar trainer Noel Langlois vindt de twee weken tussen de twee races te kort. Ze zou haar rentree kunnen maken op het asfalt van Vincennes op 2 maart, in de Prix Henri Desmontils.

Wraak voor Idéale du Chêne

Julien Le Mers paard had een vreemde rechte lijn in de Prix de Cornulier, met alleen haar als resultaat. Paul Ploquin koos ervoor om in het midden van het peloton te wachten, om vervolgens vast te komen zitten in het midden van het rechte stuk. Bij de start was ze erg indrukwekkend, waardoor Ina de Rib du podium werd ontnomen.

Tijdens de persconferentie na de race vertelde Paul Ploquin, die erg trots was op zijn merrie, dat hij spijt had van zijn keuzes. De merrie, die soms erg gespannen is voor de wedstrijd, zal moeten zorgen voor haar start, over een afstand die in haar voordeel zal zijn. Met de juiste race moet Idéale du Chêne (8) de indruk bevestigen die ze twee weken geleden achterliet.

Wedden op Flamme du Goutier

De tweevoudig winnaar van de Prix de Cornulier was op het rechte stuk minder beslissend dan in voorgaande jaren. Nog één jaar, dat woog zeker mee. Haar voorbereiding op de tuigpaarddraverij was goed geweest. Hierdoor lieten haar entourage en de fans van de grasmat een gunstige indruk achter. Daardoor was ze er op gebrand om zich deze zondag te revancheren.

Ondanks dat ze geklopt werd, eindigde ze naast de winnaar en lijkt ze niet op hol geslagen te zijn. In tegenstelling tot voorgaande jaren besloot Thierry Duvaldestin deze Prix de l’Ile de France te rijden om te zien waartoe ze in staat is na haar recente vijfde plaats. De rijkste merrie van dit evenement, een briljante winnares van deze race in 2021, zal op zoek zijn om zichzelf te verlossen op een parcours waar ze van houdt.

Wed op de titelhouder, Hanna des Molles

De merrie van Laurent-Claude Abrivard, die twee weken geleden nog teleurstelde, zal terugkeren op een parcours dat duidelijk in haar voordeel is. De merrie die ditzelfde evenement vorig jaar in de meest ontspannen omstandigheden won, wordt deze zondag opgewacht door de specialisten. Voor die mislukking had de merrie, die tot nu toe bijna een miljoen euro verdiende, vier keer gewonnen in vijf optredens in de specialiteit.

Haar dagelijkse jockey, Alexandre Abrivard, staat nog steeds aan de kant, dus de entourage heeft opnieuw een beroep gedaan op François Lagadeuc, die zal proberen om de tandem voor de eerste keer te laten schitteren.

Geisha Speed

Deze inwoonster van de familie Monclin toonde zich zeer opvallend voor haar eerste optreden op het hoogste niveau. Ze is niet per se favoriet volgens het wedstrijdscenario. Maar ze zal op haar best zijn op dit snelheidsparcours. Met een economisch parcours zal ze proberen haar snelheid te laten zien. Deze Prix de l’Ile de France is goed samengesteld, maar we zijn niet immuun voor een paar mislukkingen op de baan.

Sommige paarden twijfelen over hun vorm voor de race. Hirondelle du Rib (7) zal proberen haar geweldige prestatie te herhalen, maar wordt pas zondag gepresenteerd. Granvillaise Bleue (9) zal proberen de grasfans gerust te stellen. Tot slot zal het een kwestie van wijsheid zijn voor Dynasty Pejy (3) in deze race.

Zal Hanna des Molles (6) zichzelf opvolgen? Gaat Flamme du Goutier (10) voor een dubbel? We zien je zondag rond 16:25 uur om de winnaar van deze troostkoers in de Prix de Cornulier te achterhalen.