Frankfurt, de grote wedstrijd voor Union in de Conference League

Laten we eerlijk zijn. Frankfurt als tegenstander in zijn Europees avontuur was allesbehalve een ideale loting voor Union Saint-Gilloise. Van de Conference League-overlevenden die Union aanstaande donderdagavond in Lotto Park (18:45) tegenover zich krijgen, was Frankfurt op papier veruit de zwaarste tegenstander.

Een achtbaan van resultaten voor Frankfurt, de tegenstander van Union

Sinds de loting in december 2023 is er veel water onder de brug doorgestroomd. Gelden dezelfde zekerheden nog steeds? Tegenover een Duitse club weten de Unionisten wat de taak inhoudt. Na het kruisen van de degens met Union Berlin in de Europa League groepsfase en laatste 16, en met Bayer Leverkusen in de kwartfinales vorig seizoen, is Eintracht Frankfurt de derde Duitse club die dat doet.

Momenteel staat de club onder leiding van Dino Toppmöller (voormalig coach van Anthony Moris, Loïc Lapoussin en Guillaume François bij Virton in 2019) op de 6e plaats in de Bundesliga. En op dit moment zijn de resultaten niet in het voordeel van de Duitsers op weg naar Lotto Park. Onze buren aan de andere kant van de Rijn zijn niet bepaald sereen. Maar dat betekent niet dat de ploeg uit Frankfurt een gewillig slachtoffer zal zijn.

Pacho, onthuld bij Antwerp

Hoewel ze een aantal spelers missen, hebben de Duitsers ook een aantal mooie talenten in hun gelederen. Laten we beginnen met een naam die geen onbekende is in het Belgische voetbal. William Pacho speelde tussen januari 2022 en juni 2023 voor Antwerp. Hij blonk uit in de verdediging, waardoor Frankfurt hem voor een koele tien miljoen euro kon contracteren.

En sindsdien is de Ecuadoriaan een vaste waarde geworden in hun achterhoede. Hij kan altijd een praatje maken met Kevin Rodriguez, zijn landgenoot bij de Union… Hij is compromisloos in duels en trapt ook graag vrije trappen.

Marmoush, het gif in de aanval en dreiging voor Union

Frankfurt kan ook rekenen op spits Omar Marmoush. Met dertien goals en drie assists op zijn naam dit seizoen is de 25-jarige Egyptische spits de man van de wedstrijd van Frankfurt. En heeft hij plaatsgemaakt voor Kolo Muani, die afgelopen zomer naar PSG vertrok.

Brussel zal op zijn hoede moeten zijn voor de man die in 4 van de 5 Conference League-wedstrijden waarin hij speelde het net wist te vinden. Hij speelt graag tussen de linies en gebruikt de ruimte om zijn snelheid te laten tellen.

Chaibi, de bouwmeester

Omar Marmoush kan rekenen op Farès Chaibi om met goede ballen te komen die hij kan uitbuiten. De landgenoot van Mohammed Amoura is overgekomen van Toulouse en de 21-jarige aanvallende middenvelder heeft tot nu toe twee doelpunten gemaakt en negen assists gegeven. Dankzij zijn uitstekende techniek is hij een sleutelfiguur geworden in de opbouw. Hij doet het allemaal: hij trapt corners en vrije trappen. Misschien kan zijn minder gelukkige avontuur met Algerije op de CAF Africa Cup of Nations zijn prestaties beïnvloeden en de Union helpen.

Koch, de baas van de verdediging

Robin Koch, uitgeleend van Leeds United maar inmiddels definitief overgenomen, is de baas van de verdediging. Net als Pacho is de 27-jarige Duitse international solide in één-tegen-één situaties en beschikt hij ook over een effectief kopspel.

Ekitike, de aanvallende joker

Tot slot is Hugo Ekitike een veelbelovend toekomstperspectief. De 21-jarige Franse aanvaller heeft een gebrek aan fitheid en heeft weinig gespeeld en getraind bij PSG. Er wordt niet verwacht dat hij donderdagavond zal starten. Zijn rentree is echter meer dan zeker.

Vier afwezigen

Wat betreft de afwezigen: Hugo Larsson, de 19-jarige Zweedse middenvelder, is geblesseerd. Net als aanvoerder Sebastian Rode, die fysiek nog niet fit genoeg is om te starten. Doelman Kevin Trapp klaagt over zijn rug. Donny van de Beek, uitgeleend van Manchester United tot het einde van het seizoen, staat niet op de Europese deelnemerslijst, tot grote verrassing van Alexander Blessin.

Union moet hoger spel spelen

Kan Union zich kwalificeren? Deze continentale opleving zou ideaal zijn geweest als de eerste ronde in Duitsland was gespeeld. In het Lotto Park, waar ze Liverpool versloegen, is alles mogelijk voor de Union-ploeg als ze zich inspannen. Met uitzondering van Lazare Amani, die nog moet terugkeren van de Africa Cup of Nations, kunnen de geel-blauwen beschikken over al hun vaste spelers.

Ze zullen echter hun spel moeten verbeteren, want hun recente optredens in de Pro League hebben waarnemers niet altijd overtuigd. Tenzij ze vooruitkijken naar de beker- en competitiewedstrijden… Speculeren zit echter niet in het DNA van de club!

Beleef de spanning van deze wedstrijd met Ladbrokes.be!