Premier League Darts: een avond in Schotland

Op donderdag 15 februari vindt in Glasgow de derde van 16 ronden plaats van het Darts Championship, beter bekend als de Premier League Darts. Ladbrokes News geeft je een voorbeschouwing op de komende avond.

Wat is de Premier League Darts?

De Premier League Darts is een prestigieus dartstoernooi waaraan de beste spelers ter wereld deelnemen. Elke week worden er wedstrijden gespeeld in verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk en in andere Europese landen. De competitie wordt georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC) en biedt een kleurrijk spektakel van opwindende ontmoetingen en een gepassioneerde sfeer, die elk jaar duizenden enthousiaste dartsfans aantrekt.

Op deze avond, net als op alle andere, zullen de 8 geselecteerde spelers het tegen elkaar opnemen in een best-of-13 knock-out-toernooi (eerste tot 6 overwinningen). Elke avond telt mee voor de algemene ranglijst, die momenteel na 2 dagen wordt gedomineerd door Smith.

Wat kun je op deze avond verwachten?

Het programma is al beschikbaar en ziet er als volgt uit:

Deze wedstrijden zijn om een aantal redenen erg interessant. Terwijl de eerste wedstrijd van de avond ongetwijfeld de spannendste is, lijken de 2e en 3e totaal niet in verhouding, omdat van Gerwen en Humphries zo superieur lijken aan hun tegenstanders.

De laatste confrontatie tussen Price en Littler ruikt al naar buskruit. De ijsman (Price) is een speler die nooit opgeeft en in de hoofden van zijn tegenstanders kruipt. Als er ook maar iets fout gaat in het spel, vindt hij een manier om je uit het spel te halen. Maar Littler lijkt zijn emoties en zijn talent zo goed onder controle te hebben dat hij in staat is erbovenuit te stijgen om te winnen.

Wie wordt de ster?

Hoewel hij misschien niet meer de beste speler ter wereld is, zal Peter Wright de ster van de show zijn. De reden hiervoor is vrij eenvoudig en kan worden verklaard door geografie. The Snakebite is de enige Schotse speler die op deze avond meedoet. Als je de hartstocht van het Schotse volk kent, kun je een buitengewone sfeer verwachten. De tegenstanders van Wright zullen waarschijnlijk worden uitgejouwd telkens als ze een ronde proberen te winnen.

Wie zijn de favorieten?

Er zijn drie duidelijke favorieten om de avond te winnen. De winnaar van de 2e week, de Nederlander van Gerwen, lijkt volledig in het bezit van zijn middelen en terug op zijn beste niveau. Opgemerkt moet worden dat hij op vakantie was met zijn familie en niet deelnam aan het 2 play-kampioenschap op maandag en dinsdag. Deze verminderde mentale werkdruk zou donderdag van pas kunnen komen.

Wereldkampioen Humphries moet nog een avond winnen in de Darts Premier League. We weten dat als je zo’n belangrijke titel wint, het het moeilijkst is om die te pakken. Als je wereldkampioen bent, wil iedereen je verslaan. Humphries is, sinds hij wereldkampioen is geworden, vaak gevallen tegen spelers die boven hun niveau speelden dankzij dit verlangen om het hoofd van de ‘kampioen’ af te hakken.

Het is onmogelijk om Littler niet te noemen als we het over een potentiële winnaar hebben. Het jonge Engelse talent levert ongelooflijke prestaties. En dit zonder ooit de indruk te wekken dat hij te hard zijn best doet. Het is alsof alles altijd vanzelfsprekend voor hem is geweest. Hij is waarschijnlijk geboren met een dartpijltje in het verlengde van zijn hand. Dat geeft hem (nu al) de status van ’te verslaan speler’.

Bekijk de noteringen voor dit dartkampioenschap en beleef de spanning van deze spannende avond met Ladbrokes.be!