PMU: Prix Comte Pierre de Montesson

Deze zondag is het eerste grote PMU-evenement voor jonge paarden. Maak je klaar voor de Prix Comte Pierre de Montesson. Het lijkt een open evenement te worden. En het is moeilijk om een favoriet te kiezen omdat de hiërarchie nog instabiel is. Deze veulens hebben tot nu toe aan minder dan tien races deelgenomen. Sommigen van hen hebben bewezen dat ze de leiders van hun generatie zijn, maar anderen, die minder vroegrijp zijn, drukken hun stempel. Deze generatie kwaliteitspaarden belooft meer wendingen en de hiërarchie kan elk moment veranderen. Veertien kwaliteitsveulens zullen strijden voor hun eerste grote titel. Het Critérium des Jeunes is de eerste kans voor een draver om zijn palmares aan te vullen en zijn visitekaartje af te geven.

Lombok Juel, ster onder de driejarigen

Het hengstveulen van Écurie Jiel liet zeker de meeste indrukken achter aan het begin van deze eerste Groep I. Het veulen baarde opzien bij zijn debuut in La Capelle. Die dag versloeg hij het kwaliteitsveulen Le Voyou d’Almo. Tijdens zijn tweede optreden liet Lombok al snel zien dat hij een buitengewoon veulen was.

Terwijl hij nog steeds laatste was in de laatste bocht, zette hij de tegenstand in twee ritten voor gek en passeerde de post alleen. Er was slechts één smet op zijn palmares. Het veulen verloor zijn evenwicht in de bocht naar de kom, wat jonge paarden kan overkomen. Na een eerste succes op het parcours van zondag deed hij het erg goed in zijn eerste Groep II. Hij werd maar nipt geklopt door Lovino Bello (13).

Lemon Tree

William Bigeon, goed gewapend bij de juvenielen, zal zijn beste troef presenteren bij de driejarigen. Hoewel hij Lapis Lazuli duidelijk zou hebben verslagen bij zijn debuut, moet zijn mislukking in Graignes worden genegeerd. Het parcours en de bochten waren niet voor hem gemaakt. Hij toonde meteen veel potentieel. En hij zal alleen maar beter worden op de 2700 meter lange Grande Piste.

Sinds zijn eerste succes tegen de elite, is het veulen nooit gelukkig geweest in zijn laatste drie optredens. Na verschillende tactische tests en gevechten, vooral in de afdaling, kostte hem dat de eerste plaats. Hij werd vaak gedwongen om aan de buitenkant van de boarders van Philippe Allaire te rijden en werd op het rechte stuk overrompeld. Met veertien starters zal de race minder tactisch zijn, wat in het voordeel zal zijn van dit veulen met veel potentieel.

Wed op Logan Juel, een leuke outsider in deze PMU-race

Jean-Luc Dersoir is zeer goed gewapend in deze generatie driejarigen en zou de te kloppen man kunnen zijn in deze zeer open PMU-competitie. Het veulen heeft veel gemak getoond sinds zijn debuut in Allier op de renbaan van Vichy. Eind januari won hij het verkorte parcours van 2.175 meter door Lucky Jackson (2) met gemak te verslaan. Hij heeft zijn vorm de laatste tijd niet herhaald. Het bevindt zich achter verslagen hengstveulens en te ver achter Loulou de Mye (10).

Het veulen heeft zeker minder snelheid dan zijn stalgenoot. Hij moet echter niet belachelijk worden gemaakt in deze race, die over de baan wordt verreden. Franck Ouvrie zal er gewoon voor moeten zorgen dat zijn start een goede plaats inneemt en de best mogelijke ruggen hebben. Met een economisch parcours zal hij meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen. Hij is een zeer vermakelijke outsider.

PMU: wat is de juiste grasmatcombinatie?

In deze eerste Groep I-race voor jonge duiven zullen er geen vogelverschrikkers aanwezig zijn voor de race. Hierdoor wordt het een zeer open evenement voor turfliefhebbers. Luciano Menuet (11), die lange tijd de leider van de generatie was, zal ons moeten geruststellen na een mat optreden. Op basis van wat het veulen heeft laten zien, kan het alles of niets zijn.

Lovino Bello (13), die onlangs zeer overtuigend was, heeft zijn taaiheid laten zien, wat een troef zal zijn in dit type race. Loulou de Mye (10), die zeker beter is op kortere circuits, heeft de laatste tijd een perfecte race gereden. Alles zou perfect moeten gaan om hem op het podium te zien. De twee eersteklas merrieveulens aan de start, Lilas Castelle (6) en Louisiane de Bomo (14), zullen hopen op een ritmische race om hun beste beentje voor te zetten. We hebben gezien dat merrieveulens alles kunnen, maar tegen de mannen lijkt de marge klein.

Wie van deze hengstveulens zal op dezelfde manier de geschiedenis ingaan als grote kampioenen als Ideal du Gazeau, Ourasi en Général du Pommeau? Tot aanstaande zondag rond 17:05 uur voor het eerste grote hoogtepunt van de driejarige hengstveulens.