Onze F1 tips voor sportweddenschappen

Het F1-seizoen wordt dit weekend hervat met de Grand Prix van Bahrein: Max Verstappen en Red Bull lijken buiten bereik…

Als het op sportweddenschappen aankomt, kunnen Verstappen en Red Bull bovenaan de lijst worden gezet voor elke Grand Prix van het Formule 1-seizoen. Het seizoen wordt dit weekend hervat op het Sakhi circuit in Bahrein. Het is niet zeker dat je een fortuin zult verdienen door simpelweg te wedden op een overwinning voor de Nederlandse coureur en het Oostenrijkse team, waarbij Pérez, net als in 2023, in de beste positie lijkt te verkeren om eventuele problemen van de zoon van Jos en de Belgische Sophie Kumpen goed te maken.


Maar met Ladbrokes heb je een overvloed aan combinaties om ‘de race te interesseren’. Het podium aanwijzen bij elke Grand Prix? Lewis Hamilton, die wil schitteren in zijn laatste seizoen bij Mercedes, of Carlos Sainz Jr, die de Britse coureur in 2025 vervangt bij Ferrari, lijken daarvoor het meest geschikt. En natuurlijk Charles Leclerc, die nu al weet dat hij naast de voormalige wereldkampioen komt te rijden.

De buitenstaanders? Hamilton en de Ferraristen

Deze drie concurrenten zijn ook de outsiders voor poleposition achter de twee ‘gevleugelde’ auto’s. Normaal gesproken is de configuratie van een circuit een factor bij de beoordeling van de kansen van een auto of coureur op de overwinning, een podium of een top 10-klassering. Bepaalde coureurs en/of montages presteren beter op circuits in de stad, op technische circuits of op de stroomversnellingen van nachtsessies. Maar ook hier werd 2023 zo gedomineerd door Red Bull en Verstappen dat het moeilijk is om te bepalen waar de schade is aangericht.


Voor elke Grand Prix kunnen de durvers weddenschappen afsluiten op de top 10, of zelfs op welke coureur net naast het podium zal eindigen.

F1: In negen maanden kan er van alles gebeuren

Maar in de Formule 1 is het seizoen lang. We kijken naar meer dan 9 maanden racen. Tijdens deze draagtijd om de opvolger van Max en zijn Red Bull ter wereld te brengen, kan er veel gebeuren. Bijvoorbeeld de evolutie van de auto, de bandenkeuze, de weersomstandigheden van het team, de persoonlijke situatie, de relatie tussen teamgenoten… of tegenstanders, de bevoordeling van de een ten opzichte van de ander afhankelijk van het klassement…


En zelfs als de line-up van 2024 erg lijkt op die van 2023, kunnen we niet uitsluiten dat er tijdens het seizoen een jong talent opduikt om een teleurstellende coureur te vervangen. Gezien de vele overeenkomsten in dit nieuwe seizoen, is het interessant om de stand van dezelfde Grand Prix in 2023 te raadplegen voordat je weddenschappen afsluit. Gewoon om je geheugen op te frissen over het gedrag van een coureur of een auto tijdens een bepaalde grand prix.

Coureur, auto of team?

Je kunt ook wedden op wie de snelste ronde in de race zal neerzetten.
Het is zeker dat al deze vormen van wedden meer opleveren dan alleen maar wedden op de winnaar van de Grand Prix. Dit zal meer dan waarschijnlijk voorkomen dat je in de armen van Morpheus valt.
Als je een weddenschap wilt plaatsen op het seizoen als geheel, is het belangrijk om te controleren of de auto van 2024 echt geboren is door de prestaties in het voorseizoen te raadplegen, ook al is dit minder gebruikelijk dan voorheen. Deze eerste testrondes in Bahrein zijn dus van vitaal belang om te analyseren voordat je een weddenschap afsluit die je het hele seizoen zal volgen.


Het aantal pitstops zal ook een grote rol spelen en de pitstoptijd, die vandaag belachelijk lang is, kan dramatisch zijn als een monteur een fout maakt. Maar anderen zijn er om te wijzen op eventuele problemen die de auto tijdens de race ondervindt, en het goede advies van de technici is soms nuttig als je zelfs de geblokte vlag wilt zien.


Je kunt dus weddenschappen afsluiten voor een grand prix, voor het hele seizoen, voor een coureur, voor een auto of voor het hele team. Allemaal vanuit je luie stoel, met een simpele klik op je computer, tablet of smartphone.